Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:43
missa0555
Editor

Şeriat Evrensel Mi?

Şeriat Evrensel Mi?

Kayıtsız Üye
Şeriat kanunları sadece müslümanlar için mi geçerli yoksa gayrimüslimler için de mi? Yani kişi inancı ne olursa olsun, Allahın kanunları onun üzerinde de geçerli mi? Bazıları şeriatı Allahın kularına gönderdiği kanunlar diye açıklıyor ama şeriat evrensel değil mi? Mesela içki içmemek hem muslumana hem de gayrimüslime yasak değil mi?

Okudunuz mu?  Babadan para çalmak günah mı?

Yorum: Şeriat Evrensel Mi?

misafir1
Allah insanları iman edip etmemeleri hususunda serbest bırakmış ve onlara mühlet vermişdir. islam şeriatında da gayrimüslimler islam şeriatının, toplumu ve düzeni tanzim ettiği hükümlere bağlı kalmak şartıyla, toplumu ve düzeni ilgilendirmeyen hususlarda kendi aralarında, isterlerse islam hukukuna göre isterlerse kendi dinlerinin kurallarına göre yargılanırlar. bu bir hukuk sistemidir ve herkese aynı kanunların uygulanmıyor olması, onu evrensel değil yapmaz. aslında bu üstün bir hukuk anlayışıdır ve ingilterede azınlık muhakeme sistemleri kurmuş olabilirler, adamlar azınlıkları bizi ilgilendirmeyen kendi aralarındaki konularda, kendi kanunlarıyla muhakeme edelim diyorlar. mesela tam olarak buna benzemese de halı sahada toplansanız ve maç yapsanız, birisi eline topu alıp sektirmeye başlayıp basketbol oynamaya kalksa, bu kimseye ne yapıyorsun sen deyip bu kimseyi basketbol sahasına gösterirsin ve git orada oyna dersin. orada da birisi eline raket alıp tenis oynamaya kalksa, onuda uyarırsın ona da tenis sahasını gösterirsin. yani islam müslümanları bir yere sevkeder, tanzim ettiği kurallarla oynanmasına müsaade etmez. hristiyanları ve yahudileri de başka yerlere sevkeder ve onları da onların kurallarıyla muhakeme eder. hatta birisi kalkıpda onların basketbol sahasında tenis oynamaya kalksa ona bile müdahele eder. yani biz hristiyanlığın ifsad edilmesini bile istemeyiz, bunlar laçkalaşsa lakaytlaşsa ateist müşrik ve pagan anlayışlarına bulaşacak olsa yine fitne çıkarırlar, yine birbirlerinin ve toplumun başına bela olurlar. yani islam şeriatı; toplumu/düzeni, islam şeriatına göre tanzim eder, hristiyanları ve yahuileri de islam toplumumun ve düzenin kurallarına uymaları kaidesiyle, kendi aralarında kendi kanunları ile muhakeme eder. yani islam şeriatı, devleti mahkemeleri pazarı sokakları islamlaştırır, müslümanlar islama göre muhakeme edilirler, müslüman olmayanlarda düzenle veya müslümanlarla ilgili olmayan meselelerde, kendi meşreblerine kendi kurallarına göre hareket edebilirler.

Bu kategoride yer alan Futbol oynamak ve izlemek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeriat Evrensel Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.