Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Dua Ve Cüz’î İrade

Dua Ve Cüz’î İrade

Kayıtsız Üye
Selâmün Aleyküm. Dua ederek hakkımızda olacakları değiştirebileceğimiz bir çok İslami kaynakta geçmekte. Değiştirebileceğimiz derken Allah’ın dua ettiğimiz için hakkımızda öyle uygun görmesini kastediyorum. Peki dua ederek bir başkasının iradesine müdahale etmiş olur muyuz? Örneğin bir anne veya babanın çocuğu için hukuk fakültesini kazansın diye dua etmesi ve duasının kabul olması çocuğun cüz’î iradesine müdahale midir? Ya da evlilik için bir tarafın Allah’a kendisine istediği kişiyi nasip etmesi için dua etmesi ve kabul olması istenilen kişinin cüz’î iradesine müdahale midir? Ve başkasının iradesi söz konusu olan durumlarda dua etmek ve duada ısrarcı olmak günah mıdır? Allah sizlerden razı olsun.

Okudunuz mu?  Lanet olsun demek günah mı?

Yorum: Dua Ve Cüz’î İrade

misafir4
güzel kardeşim birisinden bir şey istediğin zaman da, o kimsenin cüzi iradesine müdahelede bulunmuş mu olursun ? birisine evlilik teklif ettiğin zaman, bak şimdi senin cüzi irade alanına girdim filan der misin ? veya ben hiç evlilik de teklif etmeyeyim bunun cüzi iradesine hiç müdahelede bulunmayayım, kendimizi nikah masasında bulduk bulduk bulamadık hayırlısı mı dersin ? basit olan şeyleri karmaşıklaştırmamak veya meseleleri akla ziyan hale getirmemek gerekir. dua etmek de; bir meselenin, nedenlerinin iç yüzünün akıbetinin, ilminin ve hükmünün yüce Allahda olduğunu bilmek ve bunu Allah dan isteyip, sonucunu da O na bırakmakdır. dua ederken bir giriş gelişme yapmazsın, direk mevzuya girersin, Allah zaten o meseleyi bütün içyüzüyle bizim bildiğimizden daha iyi biliyordur. bizim yapdığımız izahatlar çoğunlukla kendimizi kandırır nitelikde olur ve dua ederken öncesinde de fiili olarak, duamızın gereklerini yerine getirmemiz üzerimize düşenleri yapmamız gerekir.

Bu kategoride yer alan Annemin Beni Sevmediğini Düşünüyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua Ve Cüz’î İrade Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.