Anasayfa
27 Aralık 2022, 19:32
missa
Abone

Kaç Yaşından Sonra Kapanmalıyız

Kaç Yaşından Sonra Kapanmalıyız

Kayıtsız Üye
Benim kızlarım 13 yaşında ve kapanmak istiyorlarnama daha küçük oldukları için şimdi kapanmaması gerektiğini düşünüyorum ben 18 yaşında kapansın diye düşünüyorum bende geç kapanmıştım 24 yaşımda kapandım o da evlendiğim için. Kızlarım ikizler Burcu ile Demet ne yapamam gerek

Okudunuz mu?  Kul haklarını ödeyemediğim için ibadetlerimde eksiklik yaşarım ne yapmalıyım

Yorum: Kaç Yaşından Sonra Kapanmalıyız

Kayıtsız Üye
regl görmeye başladıklarında kapanmaları lazım, namaz ve diğer ibadetler artık onlara farz olmaya başlar
ama islamda küçük kızlara bile başörtüsü takılır, bunun sebebi çocuğun başörtüsüne alışması, zamanı geldiğinde de kapanmakta zorluk yaşamaması
bir erkek olarak düşünüyorm da bu kadınların nefislerini zorlayan birşey
ama burda önemli olan şey yaş değil, kişinin büluğ çağına girmesi

Okudunuz mu?  10 sevap 10 tane günah olan işler yazarmısınız?

Yorum: Kaç Yaşından Sonra Kapanmalıyız

İslamFedaisi1
Kızlarınız bu kadar istekliyken, heveslerini söndürmeyin. Allah korusun ileride tam tersi olursa pişman olursunuz. Zaten muhtemelen 13 yaşında bir kız artık Allah katında mesuldür.


Yorum: Kaç Yaşından Sonra Kapanmalıyız

gimsangoksel
Kapanmak, yani tesettür ne anlama gelir? Önce anlamak değil öğrenmeliyiz ki doğru olanı yapalım, doğruyu bulalım yoksa adını biliriz ne yaptığımızı da bilmeyiz. Ve taklit ederek gelişen ama aslında farz olan olan bu şey günün birinde ve şimdilerde fazlasıyla yaygın olan modaya dönüverir pusulanın siyah ucu her yönü gösteren bir hale girer. Ve elbette önce neden bu yapılmalı ve yapılmasında olan esas gaye nedir kısmı öğretilir ve de öğrenilirse anlama duygusu gelişir ve zamanın ne olduğu da kolaylıkla insana ışık yakar. Ergenlik denilen çağ erkekte ve kadında akıl baliğ diye adlanan fizyolojik döngünün başladığı andır. Erkek dediğim de şaşırmamak lazım zira tesettür sadece kumaştan ibaret olsa da aslında zahire bakarsak insandan ve duygularından ibarettir şimdi sanmayınız ki ukala bir tavırla sizlere bir şey anlatmak arzusu içindeyim, haşa değil. Erkek çocukları da dizlerinin ve göbek deliklerinin arası örtülmelidir, kızlarımızın ise esası bir tel saç teli bile görünmeden el ve ayak bileklerine değin vücudu sarmayan hatlarını dışa göstermeyen bol bir giysi giyilmesidir. Yaş konusunda yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi küçük yaşlardan itibaren ama görselliği değil öğretiyi anlatarak anlamasını sağlamak ile perçinleşen bir tamamlama zamanı olmalıdır. Önemli olan sevdirmektir zaman kavramı için her ne kadar bir süre varsa da esas olan kişinin o murada ermesinin kalıcı olan neticesidir.

Bu kategoride yer alan Eşim Ve Ailesiyle Sorunum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaç Yaşından Sonra Kapanmalıyız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.