Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:37
missa96
Abone

30 yaşından sonra namaza başladım geçmiş borçlarım için ne yapabilirim

30 yaşından sonra namaza başladım geçmiş borçlarım için ne yapabilirim

çokAMAçaresiz
selamın aleyküm.

Çok şükür ki bu yaşımda namaza başladım.Rabbim yaşadığım müddetçe ibadeti nasip etsin.aslında daha öncede denemiştim,sünnetle beraber kılıyordum.ama devam ettiremedim.çünkü işe girdim.iş yerinde kılma şansım yoktu.öğle ve ikindi namazını kaza ediyordum.sonra akşam,yatsı sünnetleriyle beraber,vitr namazı… çok vaktimi alıyordu.iş yorgunluğu,sabah namazından sonra uyuyacak vakit olmuyordu vs..
Nefsimden çok korkuyorum.Çok sıkılan tez canlı bir insanım.hal böyle olunca kulluk görevim olan farz namazları eda edebilmek için sünnet namazlarını kılmıyorum.sünnetlerle birleşince sıkalacağımdan ve nefsime yenileceğimden korkuyorum.bir de hep aklımı kurcalıyor.bu kadar sene kılmadım.onların kazalarını da yapmam gerekir,üstüne vakit namazları,üstüne sünnetleri.benim tüm bunları yapacak vaktim de yok aslında.ne yapacağımı bilmiyorum.çok üzülüyorum.geçmişi düşünüyorum,batmışsın batacağın kadar diyorum.bugünümü düşünüyorum rabbimden geçmişim için af diliyorum,rahmeti büyüktür diyorum ama içim de bir türlü rahat etmiyor.ben başı açık bir bayanım ve ailemde namaz kılan yok.ben namaz kılmayı internetten aldığım çıktılar sayesinde öğrendim.asla vazgeçmek istemiyorum ve bundan Allah’a sığınıyorum.ne olur içimi rahatlacak bişeyler söyleyin.geçmiş borçlarım için ne yapabilirm.sünnetler geçmiş borçları örter mi? para kazanmak zorunda olan biriyim ve özel sektörde yönetici olarak çalışıyorum.bu şartlarda kapanmam mümkün değil.Allah’ım bana yardım et..

Okudunuz mu?  Meni, mezi veya vedi bulaşmış elbiseleri çamaşır makinesinde yıkamak

Cevap: 30 yaşından sonra namaza başladım geçmiş borçlarım için ne yapabilirm

YaZaROW
ve aleyküm selam ve berakatühü

Namaza başlamanız ve sürdürmek için niyetinizin iyi olması harikulade. Gerçekten çok doğru yoldasınız inşaAllah. Allah daima sürdürmeyi nasip etsin. Şöyle bir hadis duymuştum. Eğer samimiyetle tevbe edip kazaları kılmaya başlandığı zaman, eğer bitiremeden ölürse nafile (sünnet, teheccüd ) namazlarına bakılırmış. Bu namazlardan tamamlanırmış. Ben de sizinle aynı durumdayım. Namaza başlayalı 5 gün oluyor. Eksiksiz kılıyorum çok şükür. 4 senelik kaza borcum var. Bunları da kılmaya başladım. Ve eğer kılamazsam kıldığım sünnetler bana yardım edecek. Bu yüzden siz de böyle düşünün ve sünnetleri kılın. Ayrıca kaç dakikanızı alacak ki ? Ne kadar ağır bir işiniz var böyle? Hz.Peygamberimiz savaşta iken bile Allah namazı bırakmamasını emretti ve savaşta değişik stratejilerle namazlarının vakitlerini geçirmediler. Siz savaşta değilsinizdir umarım? Öyleyse eğer dünyalık işinizi Allah’tan öne geçirmeyin. Size daha rahatlık sağlayacak bir iş aramaya başlayın. En azından illa da bırakamayacağım diyorsanız ki bence bırakın o işten hayır gelmez. Namaza bile vakit kalmıyormuş söylediğinize göre. Şu halde bari farzları kaçırmayın zamanlarıyla kılın. Hafta sonları da bol bol kaza namazı kılın. Şeytan vesvese verip duruyor bizlere. Demek ki doğru yola girmenizden korktuğu için yükleniyor. Siz bunu fırsat bilip şeytana koz vermemeye bakın derim ben. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Arefe günü cima yapılır mı?

Yanıt: 30 yaşından sonra namaza başladım geçmiş borçlarım için ne yapabilirm

VanLi
Eski’ namazların borcunu ödemek için Teravih namazları çok yerinde oluyor her sene teravihde namazı geçmiş kazası olarak niyet edip imama uyarsınız imam teravih kılarken sizde kazalarınızı kılarsınız ayrıca her gun kıldığınız tüm sünnetlerin(sabah namazı sünneti ve vitir namazı) hariç diğer tüm sünnetlerde eskilerin kazasını kılabilirsiniz.Şafii mezhebinde zaten önce borcunu ödemen gerek

Okudunuz mu?  Namaza yavaş yavaş başlamak

30 yaşında namaza başladım, namaza geç yaşta başlamak, 35 yaşında namaza başlamak

Bu kategoride yer alan Cuma gecesi hangi gecedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

30 yaşından sonra namaza başladım geçmiş borçlarım için ne yapabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.