Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
sizden93
Abone

47 yaşında namaza başladım kaza namazlarımı nasıl kılacağım

47 yaşında namaza başladım kaza namazlarımı nasıl kılacağım

sarvas
selamün aleyküm
47 yaşında namaza başladım önceki namazlarımı nasıl ve ne diye kılacagım
yani farzlarınımı kılacam lütfen yardımcı olurmusuz


Yorum: 47 yaşında namaza başladım kaza namazlarımı nasıl kılacağım

mum
13 yaş ergenlik yaşıdır hesaplanmaz kaldı 34.
34 yıl boyunca hiç namaz kılmamışsanız her gün en az beş vakit (bir günlük) sadece farzlarını kaza edin ki bu şekilde 34 yılda biter. Bir günde "beş günlük" kaza kılarsanız 7 yılda kaza namazlarınız biter.
Size tavsiyemiz hiç sünnet namazlarla meşgul olmayın ve sadece farz namazları ile kaza namazlarınızı kılın.

Okudunuz mu?  Kendi ailemden öyle sogudum ki babannemin evine taşınmayı düşünüyorum artık

Yorum: 47 yaşında namaza başladım kaza namazlarımı nasıl kılacağım

Kayıtsız Üye
50 yaşında namaza başladım geçen zaman namazlarını nasıl kılarım


Yorum: 47 yaşında namaza başladım kaza namazlarımı nasıl kılacağım

mum
< 50 yaşında namaza başladım >
Ömür yettiği sürece hep kaza namazı kılın ama günlük kıldıklarınızı bilin yani kaydedin. Örneğin her gün beş günlük kaza kılın, sene sonunda 5 yıl kaza namazı düşmüş olur.

Okudunuz mu?  İç çamaşırımda kalan idrar

Kayıtsız Üye
42 yaşındayım namaza tam bir yıl oldu bırakmadan kılmak diyer zamanlarda sadece rsmazanda kıldım ve ara ara kıldım kaldı Nekadar borcum vardır

42 yaşındayım bir yıl oldu namaza başlayalı ara ara kıldım sadece Nekadar borcum var


arifselim
Ergenliğe girdiğin yaşından itibaren hesap edeceksin. Eğer bayan isen adet günleri her ay için düşersin. Bütün bunları yaparken kesin bir sayı bilmemen normaldir. Bu durumda tahmini olarak bir hesap çıkarırsın ve bu hesap için rahat edecek şekilde fazladan hesaplarsın.

Okudunuz mu?  Sevgilinin elini tutmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Hocam sünnet namazlar derken her vakit namazımız geldiginde sadece farzini kilip daha sonra kaza namazlarinami gecelim


Hatt
Evet mum hocanın dediği budur. Kazalarını bir an önce bitirebilmen için sünnetleri kılma.


Kayıtsız Üye
Bazi hocalarimiz vaktin sünneti o farz namazı tamamlar bunu kilmadan olmaz diyor kafam çok karisti .benimde 26senelik namaz borcum var .daha çok kaza namazı kilabilmek için simdi sünnetleri kilmadan sadece vakit namazlarının farzi yeterlimi degilmi kimisi yeterli diyor kimisi değil diyor ;( hocam akil verin lütfen

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Eşyaya Zarar Vermek

Pulsuzmektup
Arkadasim sen niyetine bir gir bak nasilda bitiyor.. niye kaza namazlarini kılmamak için bahaneler yaratiyorsun kendine.. ayrica mum hoca sana gunluk ibadetlerini aksatmadan kaza namazlarinda da sadece farz kismina odaklammani soylemis.. gunluk namazlarin sünnetini asla birakmayacaksin yani..


Kayıtsız Üye
Kaza namaz kılmamak için bahane demissiniz siz benim kalbimi yada kilip kılmama istegimi nereden bilebilrsiniz muslumanlikda zan yoktur zan uzerine konusuyorsunuz ayriyetten kilmak istemesem burda anlamaya calismam. Ben anlamadigim birseyi sordum. Vakit namazlar girince sadece farzini kilip sünnet kılmamak gecerli olmaz diyor bazi hocalar.kaza namazlarin sünneti olmadigini zaten biliyorum. vakit namazlar için sünnet kilmadan kilinabilir diyor bazi hocalarimiz bazilari da tam tersini diyor iki arada kaldim sadece. Vakit namazlari kilarak birgunde bir ayin sabah namazını bitirdim ancak çok fazla zaman aldi. vakit namazlari sünnetsiz kilinabiliyorsa o sekilde kilip daha fazla kazaya yonelmek istiyorum sadece emin olup .

Okudunuz mu?  Sivilce veya siyah nokta sıkmak namaz abdestini bozar mı?

Kayıtsız Üye
Sayin sarvas; Allah mübarek etsin. Namaza baslamissiniz. Öncelikle tövbe ettiyseniz ilk sırada sizin için en önemlisi günlük 5 vakit namazınızı aksatmadan kilabilmektir. Buna alismaniz herseyden önemlidir. İlk başlarda zorlanabilirsiniz ama yılmayın. Kaza namazlarinizi ise her vaktin peşine o vaktin bir de geçmiş kazasını kılarak baslayabilirsiniz. Rabbim niyetinizi biliyor. Halis samimi bir niyetle basladiysaniz inşAllah yardımcı olacaktır. Eğer ki elinizden gelirse gün içinde fırsat buldugunuzda 20 dakikanızı vererek bir günlük ayrıca kaza kilabilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz şey kendinizi aşırı zorlayıp da namazdan Allah muhafaza soguyarak günlük 5 vakit namazınızi bırakmamak. Dedigim gibi Rabbim niyetinizi biliyor. Hergün en az bir günlük kaza namazı kilsaniz ve omrunuz kaza namazlarinizi tamamlamaya yetmese Allah ‘tan inşAllah O’nun rahmeti, sizin ise niyetiniz ve gayretiniz nedeniyle kalan kazalarinizi affedecegini umabilirsiniz.

Bu kategoride yer alan Söyleyip söylemediğini hatırlamamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

47 yaşında namaza başladım kaza namazlarımı nasıl kılacağım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.