Anasayfa
19 Ocak 2023, 2:59

Kaç türlü zina vardır ve hangi durumlarda zina yapılmış gibi sayılır?

Kaç türlü zina vardır ve hangi durumlarda zina yapılmış gibi sayılır?

Engin
Zina etmek, bir kadınla nikâhsız veya haksız olarak cinsel temasta bulunmak. Arapça "zenâ" fiilinden mastar. Zinanın sözlük ve terim anlamı birdir. Bu da; bir erkeğin kadınla bir akde veya haklı bir sebebe dayanmaksızın önden cinsel temasta bulunmasıdır. Zina eden erkeğe "zânî" kadına ise "zâniye" denir.

Okudunuz mu?  Allahsız demek günah mı

Hanefîler, bir fıkıh terimi olarak zinayı şöyle tarif etmişlerdir: İslâmî hükümlerle yükümlü bulunan bir erkeğin, kendisine cinsel istek duyulacak yaştaki diri bir kadına, İslâm ülkesinde nikâh akdine veya cariyelik gibi haklı bir nedene dayanmaksızın önden cinsel temasda bulunmasıdır.

Zinada had cezasının uygulanması için, erkeğin cinsel organının en az sünnet yerinin (haşefe) kadının cinsel organına girmiş olması gerekir. Bundan daha azına meselâ; öpmek, sarılmak veya uyluk arasına sürtünmek vb. hareketler haram olmakla birlikte had cezasını gerektirmez.

Okudunuz mu?  Allah'a iman ile ilgili soru ve cevaplar

Küçük çocuk ve akıl hastası yükümlü olmadığı için bunların fiili de kendileri bakımından haddi gerektirmez. Diğer yandan Ebû Hanîfe’ye göre erkek veya kadına arkadan temasta bulunmak (livâta) zina hükmünde değildir. Çünkü bu, zina olarak nitelendirilmez. Ebû Yusuf, İmam Muhammed, Şâfiî, Hanbelî ve Mâlikîler aksi görüştedir.

Okudunuz mu?  Ölen kişinin yerine namaz kılınır mı?

Ölü kadın, hayvan veya ergenlik çağına gelmemiş olan ve kendisine cinsel istek duyamayan kız çocuğu ile temas da zina hükmünde değildir. Çünkü bu gibi temasları selîm fıtrat kabul etmez. Ayrıca erkek veya kadının zinaya zorlanmamış olması da şarttır. Çünkü Raslüllah (s.a.s): "Ümmetimden hata, unutma ve zorlandıkları şeyin hükmü kaldırıldı" (Buhârî, Hudûd, 22; Talâk, II; Ebû Dâvud, Hudûd, 17; Tirmizî, Hudûd, 1; İbn Mâce, Talâk, 15) buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Kafirlere Allah rahmet eylesin denir mi?

Selam ve dua ile…


Cevap: Kaç türlü zina vardır ve hangi durumlarda zina yapılmış gibi sayılır?

Şema
Allah bizi hertürlü zina felaketinden korusun


Yanıt: Kaç türlü zina vardır ve hangi durumlarda zina yapılmış gibi sayılır?

Osmanlı Torunu
Amin Allah bizi Her Turlu Zinadan Korusun Rabbim paylastigin ve Bilgilendirdigin için Senden Razi Olsun Engin Kardes

Okudunuz mu?  Cuma günü ölmek nimet midir, cuma günü ölen kabir azabı görmez mi?

Soru: Kaç türlü zina vardır ve hangi durumlarda zina yapılmış gibi sayılır?

cemal said
Allah razı olsun hocam.


Yakut
Allah c.c razı olsun kardeşim


yasemin
Bir başkasının hayatını izlemekte zinadır . Yani o bunu yapmış , bu bunu yapmış , şöyle yapmış böyle yapmış … Bizi ilgilendiren asla bu değildir..

Okudunuz mu?  Allah her şeyi en güzel biçimde mi yaratmıştır? Kuranda neden Bazı şeylere çirkin deniyor?

Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben küçükken hep zina yapıyodumm sürekli yani anlamıyordum ve bide 13 yaşlarında amcamın kızına arkadan temas ettim ve elimi deydirdimm amcamın kızıda uykudaydıı çok üzülüyorum ne yapmalıyımm ama o da bilina soyledim yanii cinsel ilişkiye girmedim ama sadece arkadan sarıldımm yani kızı soymadıım Allah razı olsunn şimdiden

Okudunuz mu?  Nema haram mıdır? sözlükte faiz anlamına geliyor

Şema
< çok üzülüyorum ne yapmalıyımm >
Bir daha böyle bir şey yapmayacağına dair Allah’a söz ver tövbe et, Allah affeder.


neler zina sayılır, zinaya giren durumlar, zina sayılan haller

Bu kategoride yer alan Ölüler ziyarete gelir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaç türlü zina vardır ve hangi durumlarda zina yapılmış gibi sayılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.