Anasayfa
19 Şubat 2022, 14:47

Ölüler ziyarete gelir mi ?

Ölüler ziyarete gelir mi ?

mum
ölüler evlerini ziyaret eder mi?

Hayır hiç bir ölü evini ziyarete gelmez-gelemez.
Halk arasında arefe günü veya cuma günü ve gecesi ölü eve gelir derler, bunun dini bir dayanağı yoktur, hurafedir.


Cevap: Ölüler ziyarete gelir mi ?

loving

Gelirler diyenn bbir hoca var yaalacı mı şimdi buu hhoca ?


Cevap: Ölüler ziyarete gelir mi ?

Şema
Ölüler eve gelir diyen kişilerin dini hiç bir kaynağı yok emin olun
Videoyu izleyemedim
Hoca kim ne diyor?


Cevap: Ölüler ziyarete gelir mi ?

mum
Önce eve gelirler diyor ama sohbetin sonunda mezara giderseniz sizi tanırlar diyor.
Tanıma olayı ses ile olur görme olayı yok bu bir.
2. si Hoca delilsiz konuşuyor. gelirler diyenler oluyor bu hoca gibi ama asla delilleri yok.
Bir hadis göstersin de bizde inananlım

Okudunuz mu?  Allah kusursuz yaratandır, ancak neden özürlü ve sakat insanlar yaratıyor?

loving
Üstad Bediüzzaman Hazretleri bu yüzden, kabre, ‘ruhların uçtuğu meydan’ mânâsında meydan-ı tayeran-ı ervah diyor1 ve bâkî ruhların eskimiş yuvalarını toprak altında bırakarak bir kısmının yıldızlarda, bir kısmının âlem-i berzah tabakalarında2, bir kısmının da cismânî âlemlerde gezdiğini haber veriyor.3

Dipnotlar:
1- Sözler, s. 331
2- Lem’alar, s. 238
3- Sözler, s. 820

Okudunuz mu?  Çocuklar için de kabir suali var mıdır?

kaaynak;
hikih info /ruh-evini-ve-yakinlarini-ziyaret-edebilir-mi


mum
Kardeş ben sana hadis diyorum sen bediuzzamanın bir sözünün yorumunu yazıyorsun.
Ben 10 yıldır hangi kaynak varsa araştırdım, sormadığım alim bırakmadım. Boşuna uğraş kimse kaynak bulamaz.


loving
< Kardeş ben sana hadis diyorum sen bediuzzamanın bir sözünün yorumunu yazıyorsun.
Ben 10 yıldır hangi kaynak varsa araştırdım, sormadığım alim bırakmadım. Boşuna uğraş kimse kaynak bulamaz. >

Ben 10 yıl ddeğil 10 dk araştırdıım 4 kaynak (hadis) çıktı..

1- Bihâru’l-Envâr’ın 3. cildinde ve el-Kâfî’de nakledilen bir hadisin özeti şöyledir:
Berzah âleminde ruhlar, akrabalarının ziyaretine giderler; bazıları her gün, bazıları iki günde bir, bazıları da iki cumada bir, ayda bir, bazısı da yılda bir defa. Bu farklılık onların makamlarının darlık ve genişlik durumuyla ilişkilidir.
2- İmam Musa Kazım (a.s): Her (vefat etmiş) mu’min, her Cuma günü kendi ailesine uğrar. Onları hayır üzere görürse Allah’a (azze ve celle) hamd eder. Öyle görmezse istiğfar ve istirca eder ( inna lillah ve inna ileyhi raciun der). (Sefinetü’l-Bihar, c.2, s.554)
3- Bir hadiste şöyle geçer: Ölüler Ramazan ayının her Cuma günü (ailelerinin yanına) gelir; durup hüzünlü bir sesle ve ağlayarak şöyle seslenirler: Ey eşlerimiz, ey çocuklarımız, ey akrabalarımız, bize bir şeyle merhamet eyleyin. Allah size merhamet etsin. Bizi hatırlayın ve dualarınızda unutmayın. Bize ve bizim yalnızlığımıza acıyın. Biz dar bir hapiste, uzun bir kederde ve zorlukta kalmışız. O halde bize merhamet edin ve bize dua etmede ve bizim için sadaka vermede cimrilik yapmayın. Hiç şüphesiz siz de yarın bileceksiniz ki, sizin elinizde olan fazlalıklar, önceden bizim de elimizdeydi ama biz Allah’a itaat yolunda onları harcamıyor ve hak hukuka riayet etmiyorduk. Böylece onlar bize vebal, başkalarına menfaat olarak kaldı. Ne olursunuz bir dirhem, bir ekmek yada bir ekmek parçasıyla da olsa bize iyilik edin! Sonra şöyle seslenirler: Çok geçmeden kendi halinize ağlayacaksınız ama fayda vermeyecek. Nasıl ki biz şimdi ağlıyoruz ve hiçbir faydasını görmüyoruz. Bizim gibi olmadan (ahiretiniz için) çaba gösterin. (Sefinetü’l-Bihar, c.2, s.554)
4- Resulullah’tan (s.a.a) şöyle nakledilmiştir: Mu’minlerin ruhları her Cuma dünya semasında evlerinin hizasına gelip her biri hüzünlü bir sesle ağlayarak şöyle seslenir: Ey benim eşim, ey evlatlarım, ey babam, ey annem ve ey akrabalarım, bir dirhem parayla yada bir giysiyle de olsa bize acıyın ki Allah size cennet elbisesinden giydirsin. Sonra Resulullah ağladı, biz de onunla birlikte ağladık. Öyle ki ağlamanın şiddetinden konuşamadı. Daha sonra şöyle devam ettiler: Onlar sizin din kardeşlerinizdirler. Nimet ve sürurdan sonra şimdi toprak olup çürüyüp gitmişler. Kendi hallerine feryat edip ağlıyorlar ve şöyle diyorlar: Eyvahlar olsun bize! Eğer elimizde olanları Allah’ın itaati ve rızası doğrultusunda harcasaydık, o zaman size muhtaç olmazdık. Sonra üzüntü ve pişmanlıkla geri dönerken şöyle seslenirler: Ölüler için sadaka vermede acele edin. (Sefinetü’l-Bihar, c.2, s.554-555)

Okudunuz mu?  Allah'ın hakkı üçtür ifadesi doğru mu?

mum
Şii kaynaklı mesnetsiz yazı ve sözler 🙂


loving
< Şii kaynaklı mesnetsiz yazı ve sözler 🙂 >

ŞİMDİİ Şİİ OLDU….. Sana kaynakk sundukça sen bir seebep arııyyoorsun senin konuularrı incceeleseek kkaç reddiyye ççııkar bileemedimm.


mum
loving kardeş hiddetlenme 🙂
Ben asla bir şeyi kaynaksız söylemem yazmam.

Okudunuz mu?  Ruhlar ölür mü? Ya da ölüm yalnızca bedene mî mahsustur?

ÖLÜLER EVE GELMEZ

Bir knuda kesin konuşmuşsam asla aksi çıkmaz (İstisnalar kaideyi bozmaz tabiki)


loving
< loving kardeş hiddetlenme 🙂
Ben asla bir şeyi kaynaksız söylemem yazmam.
Bir knuda kesin konuşmuşsam asla aksi çıkmaz (İstisnalar kaideyi bozmaz tabiki)
>

Estağfurullah :):) Buu konudda bir istisna yaşıyor olabiliriz beki de …:o

Okudunuz mu?  Boyacıyım ve bedenimde boya lekeleri oluyor gusül abdestim böyle kabul olur mu?

< (16/NAHL-116: Yalanlar uydurup dile getirerek Allah’a iftira etmeyin şu helaldir, bu haram diye; şüphe yok ki yalan söyleyip Allah’a iftira edenler, kurtulmazlar, muratlarına ermezler.) / (16/NAHL-116: Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak "Bu helâldir, şu da haramdır" demeyin, çünkü Allah’a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah’a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler.) >
İyi akşamlar benden buraya kadar.:)

Okudunuz mu?  Allah'a isyan nedir?

Kayıtsız Üye
Hoca yanlış söylüyor. Uydurma hadise bakıyor, Kur’an’a kulak vermiyor. Kur’an bu konuda şöyle der: "Nihayet onlardan birine ölüm gelip çattığında, Ey Rabbim! Beni geri gönder der.’Tâ ki bıraktığım yerde güzel bir iş yapayım.’ Asla! Bu söylediği boş bir sözden ibarettir. Zaten arkalarında, yeniden diriltilecekleri güne kadar geri dönmelerine imkân vermeyen bir engel vardır." Müminun suresi: 99-100) Bu ayetler de açıkça gösteriyor ki ölenlerin dünya ile ilişkileri kesilmiştir. Kıyamet sabahına kadar düüşleri mümkün değildir. Kıyamet sabahında da tekrar dirilişle dünyaya değil mahşer yerine gideceklerdir. Bundan dolayı hocanın sözü kuranla çelişiyor. Onun Beyhakide böyle naklediliyor demesi sonucu değiştirmez. Peygamberimiz Kur’an’a ters konuşmaz. O söz Peygamberimize ait değildir.

Okudunuz mu?  Müslüman olmayan diğer dinlerin tabileri cennete girebilir mi?

ölüler eve gelirmi, ruhlar bizi ziyaret eder mi

Bu kategoride yer alan Bâzı kimseler kamet getirirken ellerini namazdaki gibi önlerine bağlıyorlar. Buna gerek var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölüler ziyarete gelir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.