Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:22
missa05
Abone

Hızır Aleyhisselam insanı ziyarete gelir mi?

Hızır Aleyhisselam insanı ziyarete gelir mi?

Kayıtsız Üye
S.A.hocam bundan yedi sekiz sene önce garip bir olay yaşadım bir kış günü idi hava çok soğuktu birden kapı çaldı kapıyı açtığımda yaşlı elinde baston olan bir dede vardı kapıda dilenci sandım ve sordum ne istiyorsun sana veryim dede dedim hiç bir şey istemedi kızım dedi sakın benden korkma bende sana zarar gelmez dedi böyle söyleyince açıkçası korktum korktuğumu anlamış olmalıki ısrarla lütfen benden korma dedi bendensana zarar gelmez diyor başka bir şey söylemiyor tedirgin oldum panik içinde kapıyı kapattım pencereden gizlice izledim eğer dilenci ise kapının önünde odun kömür ayakkabılarımızı alır dedim çünkü bizim oralara dilenci çok gelirdi odun kömür ne varsa alır giderdi bu dedenin torbasıda yoktu hiç birşeyde almadı zaten evimizin bitişiğinde bir bakkalımız vardı abimde bakkalda idi abime selam veriyor bu bakkalı yenimi açtınız diyor abimde evet deyince hayırlı olsun deyip gidiyor annem bunu babama anlatıyor babam bizim kız çok tesbih çekiyor bu yüzden hızır aleyhisselam olabilir dedi evet ben 15 16 yaşlarında idim ve çok tesbih çekerdim aradan bir kaç ay geçti bir cuma günüydü ben arkadaşım ile pazara giderken caminin önünde nur yüzlü bir dede ALLAH rızası için kızım bir sadaka dedi elimi cebime attım ozamanın parası ile 10 milyon 250 bin liram vardı başka paramda yoktu 10 milyon tümdü hepsinide veremezdim yoksa eve eli boş dönerdim 250 bin lirayı verdim ama daha fazlasını vermek istiyordum kusura bakma dede dedim bozuk param yok ancak bu kadar verebilirim dedim olsun kızım dedi ve öyle bir dua ettiki bana anlatamam ben acele ile alacağımı alayımda üstünü getirip dedeye vereyim dedim 100 metre vardı yoktu bir dükkana girdim oyalanmadan alacağımı aldım 1500 liram kaldı dedeye vermek için hızlıca oturduğu yere gittim ama yoktu yer yarıldıda içine girdi sanki bulamadım oysa çok yaşlı idi bu kadar kısa zamanda gözden nasıl kaybolurdu ama olmuştu aradım bulamadım . buna yapacak bir yorumunuz varmı varsa yorumunuzu bekliyorum.

Okudunuz mu?  Herkes evradı behaiyye okuyabilirmi

Cevap: hızır aleyhisselam insanı ziyarete gelirmi?

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim

bu dünyada sadece Hızır (as) yok bir çok Allah dostu var her olağanüstü olayı Hızır (as) ile bağdaştırmak doğru değildir. Zaten ölmüş bir insanın gelme ihtimali yoktur. Halkımızda genel bir düşünce olmuş herkesin yardımına koşana hızır derler. Salih mü’min bir kul da olabilir ve ettiği dua kabul olabilir.

forumduasi.com/siyer-soru-ve-cevaplari/77930-hz-hizir-yasiyor-mu-hizir-as-in-yasadigina-dair-deliliniz-nedir.html


Cevap: —>: hızır aleyhisselam insanı ziyarete gelirmi?

Kayıtsız Üye
Hızır (as) Ab-ı Hayat suyunu içtiği için ölümsüz bir insan oldu Allahu teala öyle istedi Hızır (as) ölmedi yaşıyor .Müslüman kardeşim böyle tarz olayları sadece ailene anlat başkasına anlatma hatta istersen sadece annenle paylaş . Müslüman kardeşim biraz kitap oku ben okudum biliyorum yanlış bilgi verme arkadaşımıza okuyan insan bilgili insandır.


Cevap: Hızır Aleyhisselam insanı ziyarete gelir mi?

Kayıtsız Üye
gelen yüksek olasılık hızır as mış size yardım etmeye gelmiş bunun içinde sizin hal ve tavırlarınızın derecesini ölçmüş yüksek ihtimal hal ve haretkelerinize bakacak olursak hızır as ın yardımından dostluğundan mahrum olmuşunuzdur tabi biz hızır olmadığımızdan böyle tahmin ediyoruz onun ne aradığını ne istediğini bilemeyiz ama şu bir gerçekki sizin elinizi tutmaya gelmiş size büyük nasipler verecekmiş mesela hiç düşünmeden o 10 milyonu vermiş olsaydınız size yüksek ihtimal yardım edecek hayatınızı değiştirecek belkide çok büyük bir zenginlik nasip edecekti yüksek olasılık olmamıştır bilemeyiz.
gene şükür memnun ayrılmış dua etmiş yoksa yaşantı haliniz daha da kötüleşirdi şu durumda normal yaşantınıza devam edeceksiniz gibi görünüyor


nesez
Benimde basima geldi daha oncede gelmisti anlayana kadar dediginiz gibi yasli amcayi birdaha goremedim ama bu sefer rüya gördüm orucluydum ve niyaz ekmekleri vardir bizde gelen fakirfukura olursa kapida verilir dagitilir rüyamda da niyazlar pismis orucumda sabah kalktim oruca niuetle basladim fakat niyaz yapmadim aannemlere anlattim hatta pek onemsemediler ama.ogun birini beklemeye basladim ve 11 gibi oglen kapi caldi direk hissettim actim ses yok camdan baktim yasli amca Allah rizasi için dedi indim hemen cuzdanimdaki 35 tl den 15 tl verdim 20 bana kaldi acaba 20 yide mi verseydim yoksa gonlu hos olmusmudur bilemedim sonradan geldi aklima çok güzel dualar etti çok duygulandim

Okudunuz mu?  Arafatta neler yapılır?

Kayıtsız Üye
selamın aleyküm ben yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. ben üniversite son sınıfta iken sınav zamanı okula 30 yaşlarında bir adam geldi . sınıfa girdi ve çocugunun beyninde tümör varmış ve son iğnesi kaldı ne olur yardım edin diye sınıfa seslendi yardım istedi. bende o gun yurttan okula gitmeden önce bankadan 20 tl para çektim 5 tl sini harcadım 15 tl kaldı cebimde duruyordu çıkardım adam cebimdeki 15 tl yi verdim dedimki abi bu kadar var yanımda dedim o an cebimde 50 tl de olsa çıkarıp verecektim çünkü içimden gerçekten yardım etmek geldi . ben bu olaydan önce yaklaşık 1 ay önce astsubay mulakatlarına girmiştim ve sözlü mulakatm çok kötu geçmişti ve eleneceğime kesin gözuyle bakıyorudum hatta o gun okula gitmeden önce sonuçların açıklandıgını öğrendim ve eleneceğime kesin gözüyle baktığım içim sonucuma bakmadım bile sınavlar bitti ve yurda döndüğümde bilgisayarımı açıp sonucuma baktım ve asil olarak kazandıgımi gördüm gözlerime inanamadım siteyi yenileyip yenileyip baktım hiç beklemediğim bişeydi ve çok istiyordum bu meslege girmeyi ve üniversite bittiği için kara kara ne iş yapacam diye düşünüyordum sıkıntılı gunlerdeydm yani . bu durum beni o kadar rahatlatmıştıki hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım. şimdi sizlere sorum benim yardımda bulunduğum adam hızır aleyhisselammıydı ? bu mülakatı geçmeme yardımcı mı oldu ?


Kayıtsız Üye
üvey kardeşimle birgün evden kaçtık çok bunalmıştık artık ikimizde parkta otururken yanımıza yaşlı bir amca geldi bize nazar duası ve muska verdi almamız için çok ısrar etti aldım bende boynuna tak dedi taktım ve gitti dün gece anneme anlattım ve o hızır olabilir dedi aklıma çok takıldı sizce?

Okudunuz mu?  Ülkemize karşı sorumluluklarımız nelerdir

Şema
< o hızır olabilir dedi aklıma çok takıldı sizce? >
Hızır muska vermez emin olun. bize muskanın içendeki yazıyı resim olarak yollayın bakalım


Kayıtsız Üye
Merhaba,
Tanidigimin yonlendirmesi ile Hizir dede olarak bilinen bir dede ile telefonda konustugum da bana kismetimin kapali oldugunu ve sabuna dua hazirlanmasi gerektigini soyledi sizce doğru mudur?


Şema
< sizce doğru mudur? >
Bu sözünü ettiğin kişiler paracı, insanları maddiyat için kandıran sözde hocalardır.
Kısmetin kapanması diye bir şey yoktur


Kayıtsız Üye
Olabilir hayat mucizelerle dolu ama kap gozu acik olanlara


Kayıtsız Üye
Slm.olenbiri dunyaya geri gelmez.insanlara yardim efemez.bu inanc malesef dinde farz bir amel gibi olmus.inanilmazsa sapik oluncakmis gibi alglaniyor.din bu degildir.seytan tefarratlarla ugrsip asil meselelerden bizi uzaklastirip doğru yoldan uzaklastrmak istiyor.bircok kisi doğru duzgun aptes alip namaz kilmasini bilmiyor.taassup uzere taklitle amel ediyor.mezhebinin neye gore ictihad ettigini.yaptigi amellerin gercekten mezhebine goremi degilmi bilmiyor.


Kayıtsız Üye
Hizir degildir hizir dilencilik yapmaz para istemez bence cunku hizir insanlara yardim eder


Kayıtsız Üye
Öncelikle selamın aleykum bir akşam üstü işten eve gidiyordum biri geliyordu yan tarafımda benimle beraber otobüs bekleyenler vardi onların yanına uğradı ve onlar yanından kovdu 35_40 yaşlarındaki bu kişiyi benim yanıma geldi bende dilenci diye göndermek istedim dua etti dedim ki sağol abi bozuk param yok ben dilenci değilim dedi dilenci değilsen ne istiyorsun ddm Allah resulü olduğunu söyledi ne resulü ddm hizir aleyselam olduğunu söyledi bende git abi işine bak ddm 2 adım kadar uzaklaştı dediki Allah 2 çocuğunu sana bağışlasın diyince ben şok oldum 2 çocuğum olduğunu ne biliyorsun ddm Allah resulü olduğumu söyledim sen inanmıyorsun dedi elimi tuttu dua okumaya başladı ama dua bitmeden ben elimi çektim çünkü korktum telefonum ve cüzdanım vardı bir an okuyarak beni bayiltabilecegi aklıma geldi ve dedimki oğluma bir dua oku hasta bir oğlum var ddm duayı okudu sen bana neden sormuyorsun bir isteğin varmı diye bende soramam çünkü isteğine cevap verebilecek maddiyata sahip değilim ddm olsun sen sor dedi sordum 42 numara ayakkabı istedi bende o kadar param yok dddm o zaman yemek parası ver dedi bende 2.500 krs verdim bu parayi helal et dedi helal etmezsen almam dedi bende helal ettim ddm 2-3 dakika sonra gittiği yola baktım yok olmuştu. Saygıdeğer hocam bana bir cevap verirmisin iz saygılarımla cebimde de 27.500 lira vardi

Okudunuz mu?  Allah'a yakınlaşmayı beceremiyorum.

ACİLSERVİS
Hızır a.s bir kere resul değil. Allah Resulu ifadesini kullanmışsa buradan yalan söylediğini anlayabiliriz. İki çocuğunun olmasını bilmesi ya tesadüftür yada tanıyor olabilir.


Kayıtsız Üye
Bu gün sabah kapı caldi.aşağıdan.balkondan baktım.kimse yoktu. Heralde çocuklar dedim.negefona basmadim..biraz sonra bir daha caldi.kapıyı actim.yukari cikiyor diye düşündüm. Cikan olmadi.kapattim.tekrar zil caldi.türbunden baktim.kapida biri vardi.yan durmus.yüzünü gornedim.yana doğru gecti kapıyı actim.kimse yoktu..yandaki komsubun ziline bastim.sizmi caldiniz bir ihtiyacmi var dedim..hayir biz calmadim dediler..cok enteransindi.ben besinci katta oturuyorum. Asagiya inende olmadi..Rabbim hayirlara cikarsin.be olabilir merak ettim.sizce?


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm ben yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.dün yani günü sabah.aşağıdan kapının zili bir kaç kez çaldı.balkondan baktım kimse yok..dedim çocuklar heralde megafona basmadim. Aradan biraz zaman geçti.yine kapı çaldı.türünden baktım.kapıda biri vardı.ben baktım o durdu tekrar calacakmi diye bekledim.yan daireyi de camlarda kim olduğunu anlarım diye düşündüm. Baktım yüzü nu gormedim. Yan durmuştu.yani yabancı diye açmak istemedim.sonra yana doğru geçti.bu komşu heralde.bu ihtiyaç var sanırım diye kapıyı açtım.kimse yoktu.komşunziline ine bastim. .Siz mi cildiniz bir ihtiyacım var dedim.hayır dedi.peki sizin kapı çalışmış biri geldi mi dedim.hayır dedi..saniyeler içersinde nasıl iner ben beşinci katta oturuyorum.asansör yok.inmesi mümkün değil…bu sizce ne olabilir..kapıyı. .gördüğümde. acmalimiydim..ama açtım.saniye geçmeden. Inanılmaz huzursuzum.lütfen bir açıklama rica ediyorum…teşekkür ederim. Saygılar.

Okudunuz mu?  Ankete yanlış cevap vererek kazandığım para helal midir?

Kayıtsız Üye
H.z Hızır aleyhisselam bir insanı denemek için dünyevi bir şey istermi


arifselim
Hızır aleyhisselamın halen dünyada yaşadığı konusu ihtilaflı bir konudur ve elimizde kesin bir bilgi yoktur. Halk arasındaki söylentiler ise genelde aslı olmayan şeylerdir.


Kayıtsız Üye
Ben yurt disinda otobusyeydim yanimda yegenim vardi yanimdaki kisi inmek için kalkti o kalkar kalkmaz karsida oruran bir amca 70 yaslarinda yerinden kalkip benim yanimdaki bosalan koltuga oturdu icimden dedimki zaten yeri var niye yanima geliyoki ama karsimda otururken onu fark etmenistim cunku yurt disinda insanlar birbirlerine bakmaz yanima oturdu ve bana direk konusamiyor deyilmi dedi yegenim için gercektende konusmuyordu çok sasirdim ve bana yapmam gereken kolay bisey soykedi bende tamam yapacagim dedim tabiki his olarak kesinlikle hissediyosunuz bunun normal insan olmadini ustune baktim cook ama coook duzgun yakisan bir lacivert takim giymisti çok güzel yuzu vardi zayif uzun boylu 70 li yaslardaydi ve bende yegenimde sarisiniz turkle karsilassak neguzel turkce orenmissin diyenler oluyodu yabanciya benzetip bu amca benim turkce konustugumu biliyor cocugun konusamadini biliyor çok heycanlandim ve kendimle ilgili bisey sormak için onun sozunun bitmesini bekliyordum ben sadece bunun için geldim baska bisey sorma dedi tamam dedim zaten zaman oyle bir ayarlanmiski akliniz hayaliniz durur sozu bitti tamam dedim inecemiz duraga gelmisiz ben apar topar indim sonra aklim basima geldi ya niye indim diye kendime kizdim bebek arabasinda yegenim otobusun pesinden kosmaya basladim ama çok hizli kostum ve duraklar yakin orda otobus durdu yetistim baktim içine amca yoktu onun farkli bisey oldunu zaten hissediyosunuz ve çok temiz giyimli oluyolar ve cook uzun kalmiyolar bisey istemiyolar sadece senin derdini su sebepten olmus boyle yap diyip bitiriyor isi


Kayıtsız Üye
5 mayıs hızırellez gecesiydi ve ben duamı ettim hızırın evime geldiğini hissetmek istiyorum dedim bir bardağı su doldurup baş ucuma koydum eğer gelirsen bu sudan içki bilim dualarımın kabul olcağını ya hızır dedim.Sabah kalktığımda sudan gözle görülür şekilde azalmış ve ben sabah uyanınca görünce çok duygulandım ama şimdi kalan suyu içimmi yoksa saklıyımmi bilemiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisin teşekkürler

Okudunuz mu?  Zina yaptım. Kocam öğrendi ve beni boşadı. çok pişmanım ölmek istiyorum

Kayıtsız Üye
Hızır a.s konusu oldu annem bana soyle bisey anlattı.Birgün rahmetli anneanemin basina sole bisey gelir dayımların evde kaldıgında kapı calar kapiyi acıp bir dedeyle karsilasir kizim der karnim ac bana 1 lokma ekmek verirmisin der ve anneannem mutfaga gitip ekmegi aldiktan sonra kapıya gider bakarki kimseler yok ve sasirir dedeye seslenir dede gitmiş disari cikar apartmanin onundeki komsulara soler durumu anlatir kimse boyle bir dede gormemis.sizce bu hızır a.s midir


arifselim
Yukarıdaki cevaplarda da izah edildiği gibi, Hızır aleyhisselamın halen dünyada yaşayıp yaşamadığı konusunda elimizde kesin deliller yoktur. O kapıya gelen kişiyi başkaları görmemiş olabilir. İlla Hızır aleyhisselamın olması gerekmez.


Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar sizlere başımdan geçen herşeyi anlatmak istiyorum bakın ben şuanda 13 yaşındayım bu olaya inanıyorum başımdan geçti küçüktüm ben daha 3 yada 4. Sınıfa gidiyordum kapıya bir kadın geldi yüzünü hatırlamıyorum ama sonra kadın para istedi kuzenim tam verecekti annem ınanmadi bu hızır as di bunu şimdi daha iyi anlıyorum annem kadına inanmayınca para vermedik kuzenimin vermesine de engel oldu annem . Sonra akşam eve geldik kuzenim de bizimle geldi bizde kalacaktı kuzenim de şuanda evlenmek üzere yani benden oldukça büyük o akşam eve geldik ve annemle pasta yapiyordum mikser kablosu çaydanlık a çarptı o sırada çaydanlık ocakta sıcak bir şekilde kaynamışti ondan sorma herşey facia olmuştu bana .bel altım tamamen yandi 3 kez ameliyat oldum başka şehirde tedavi gördüm bacağımın içinde balon vardı yani sizin bildiğiniz balon givi bir şey bacağım şişik şekilde gezdim hala da bacağımda izi var ve annem çok pişmanlık duydu yazarken bile duygulandım o akşamı hiç unutmuyorum siz siz olun lütfen kapıniza geleni çevirmeyin 5 tl verin çok bir para değil eğer dilenci olmasa bile verin günah onundur 😊😓

Okudunuz mu?  Kafirlere dua edilir mi ?

Kayıtsız Üye
Önce inanmak lazım gerçekten daralmak bunalmak lazım biz bundan 10yil önce çok borç yaptık Babam oyuzden şehir dışından çalışıyor du annemle kardeşim de yanına gitti ler babamın çünkü Babam rahatsızlandı ben çalışıyorum ama aldığımız ailecek borca gidiyor birgün iştendonerken sahilde indim oturdum eve doncem dolmusa binecek para yok eve gitsem ekmek parası yok çok daraldim içim isyan etti Allahım napacam ben dedim bukadar çalışmaya bu nasıl hal dediğim anda 1deste para ayakkabimin ustune uçtu geldi ama benim yürürken gözüm hep bikizin ustundeydi ısrar la kızı izliyordum neyse ayağımın ustune düşen parayı ben alıp kıza koştum bu para senin dedim kız ağladı teşekkür etti ben yürüyerek eve döndüm parada yoktu ama kalbimde kocaman bir huzur vardı çünkü orda bir imtihan vardı….gene bana yardım eden bir arkadaşım vardı kaza geçirdim disciye gidicem istemeden kendi700tlyi odama bırakıp çıkmış Allah sana Hızır a.s.. yollasin dedim 2gun sonra 1.600lira para geldi arkadaşıma ağladım birlikte gerçekte daraldiginda bunaldiginda gelir inanmak asıl mesela çok yardım aldım manevi olarak ta aldım madi olarak ta..


Kayıtsız Üye
Bende bugün yolda gıderken delıkanlı bır adam gencten yolumacıktı bana bıtas corba aldedı dua etı pılastık tobluyom dedı arkamdan ben hıc oralı olmadan gectım çok oluyo şunku dılenen on adım atım belkı gerı dondum corba alayım dıye ama yok yol bomboş bıyol saga sola baktım yok rahatsız oldum gercekten çok etkılendım hızır olabırırmı


Kayıtsız Üye
Merhaba geçemlerde başımdan bir olay geçti. Ankara pursaklarda dolmuş beklemek için cadde üzerinde gölge bir yerde bekliyordum. Çakır gözlü hafif beyaz sakallı biraz baba yiğit bir amca geldi. Bir anda yanımda bitti. Evlat ayakkabım çıktı yerinden sana zahmet giydirir misin dedi. Önce biraz yadırgadım kim ister ki böyle birşey. Ben aklımdan acaba kamera şakası filan mı yapıyorlar diyerek yardım ermek istemedim ama ısrarla gitmek istemedi. Dedim amca kendim niye yapmıyorsun ? Bellim tutmuyor eğilemiyorum sen yapar mısın dedi. Biraz düşündüm ve sonra peki amca dedim ayakkabısını giydirdim amca kimseye yapmam ama haberin olsun dedim Ramazan’a gireceğiz sırf hatırına yapıyorum deidm yüzüne uzun uzun baktı sen bana niye kızdın ki dedi dedim amca ben kızmadım Dedim daha sonra bişiler dedi birde yolun açık olsun deri gitti amca gidince bir anda aklıma acaba ha Hızır mıydı beni mi yokladı dedim hemen askeri mülakatlara girecektim hem 2 ay sonra düğünüm var ve işsizim. Önyargılı davrandım eğer kalbini kırdıysam Allah affetsin yazılanları okuyorum gözlerim yaşardı.

Okudunuz mu?  Farklı Kur'an versiyonları ?

vel Fecr
hıdır a.s. musa a.s. döneminde yaşamış ve vefat etmiştir. ruhu göğe kaldırılan isa a.s’dan başka yaşayan yoktur.


Kayıtsız Üye
Gözlerinin içi güler genellikle masmavi farklı olmasına rağmen o yanındayken anlayamazsın gittikten sonra kalbine ilham olur İnşaAllah Rabbim hep karsilaştırsında nasiplenelim huzur bulalım…


Kayıtsız Üye
Allahu Alem. Hızır as dır ninenizin gördüğü, forumda diğer yaşadıklarını paylaşan arkadaşlarımız gördükleriniz Hızır as değildir tahminim bu yöndedir. Allahu Alem.
Hızır as efsane değil gerçektir. Bir anda insanın karşısına çeşitli suretlerle çıkar ya lokma ya su ister. Almadan gider.
Onun sizin verdiklerinize ihtiyacı yoktur yemez içmez. Sizi denemek için karşınıza çıkar. Arkanızı döndüğünüzde yok olmuştur.
Bu sınavı başarıyla geçene Hızır as uykusunda görünür ona ilim öğretir, yardım eder.


vel Fecr
< Allahu Alem. Hızır as dır ninenizin gördüğü, forumda diğer yaşadıklarını paylaşan arkadaşlarımız gördükleriniz Hızır as değildir tahminim bu yöndedir. Allahu Alem.
Hızır as efsane değil gerçektir. Bir anda insanın karşısına çeşitli suretlerle çıkar ya lokma ya su ister. Almadan gider.
Onun sizin verdiklerinize ihtiyacı yoktur yemez içmez. Sizi denemek için karşınıza çıkar. Arkanızı döndüğünüzde yok olmuştur.
Bu sınavı başarıyla geçene Hızır as uykusunda görünür ona ilim öğretir, yardım eder. >

bu bilgiye nereden ulaştınız paylaşırmısınız ?

Okudunuz mu?  Zevk suyu boy abdestini gerektirir mi ?

kastamonu37
Hızır as ‘ın Babı hayat suyunu bulduğu bu yüzden ölmediği rivayet edilir. İlmi sebebiyle çeşitli suretlere girip bir anda dünyanın bir ucuna gidebilir. Musa kıssasında onun geçmiş ve gelecek hakkında gaybı bilgileri olduğu insanlara yardımcı olduğu anlatılır. Musa as zamanında yaşadığı bu sebepten düşünülüyor sanırım ama normalde hangi zamanda yaşadığını Allah bilir


vel Fecr
bu anlatılan kaynaklar nedir onu soruyorum. ben kuranı kerimde hz isa ile alakalı " biz onu göğe yükselttik" ibaresini gördüm.

hıdır aleyhisselam kuranda geçiyor ama hayatının devam ettiğine dair net bir delil yok.
nebi desen nebide değil. fani olarak hz isa’dan başka yaşayan geçmiş bir insan kaynağı olmamakta.


Kayıtsız Üye
Bence uyduruyorsun kendi kendine öyle olmasını istediğin için hikaye yazmışsın benim başım kaç kere sıkıştı hiçbirinde yardım gelmedi şu an o kadar bunalimdayim maddi manevi hadi bana yardım gelişinde göreyim hayatta inanmam böyle şeylere gelmezde zaten bırakın polyanacilik oynamayi


Kayıtsız Üye
Allâh (c. C) görevlendirmiş bir veli cenab-i hak kullarindan vazgeçmez, bence var, Allah rizasi için ister hayat bir sinav allâh büyüktür sonsuz sayisiz şükürler olsun..


Omer Faruk
İslam’a göre HIDIR/HIZIR diye birisi yoktur. Kur’an’da geçen ve Hz. Musa ile kıssası anlatılan ismi bilinmeyen "SALİH ZAT" diye birisi vardır. Bunun etrafında uydurulan bir sürü masal var. Bu masalların bir kısmı İran masallarına bir kısmı Hindistan masallarına dayanır. Masallara inanmak ve eğlenmek isteyenlere tabii ki engel olamayız ama bunu İslam’a maletmeyiniz.

Ne Hızır ne de başkası reel dünyada yardıma gelemez. Hz. Peygamber bunun en iyi örneğidir. Siz Rasulullah’ın hangi savaşta yatıp, hiçbirşey yapmadan elini kaldırıp "Allah’ım bize yardım et" dediğini okudunuz ki O Allah’tan vahiy alan peygamber, her duasına Allah tarafından icabet edilecek salih zat….

Okudunuz mu?  FAllahu hayrun hafizen ve hüve erhamür rahimin duası ne demektir

Bu tür kurtuluş masalları, üstün zatlardan yardım masalları, Hristiyanlık ve bozulmuş diğer dinlerden bize geçen masallardır. İslam’da böyle masallar yoktur "AMEL" ve sonrasında "DUA" vardır. Zaten bugün islam aleminin en büyük problemi budur. Yatıyorlar ve bol bol dua ediyorlar peki bir şey değişiyor mu? Hayır çünkü Allah’ın emrettiği BEDENİ duayı terkedip tembellik ediyorlar.

Selametle kalın..


Kalperen
Slmalkm güzel insanlar, Hızır babamız vardır bundan emin olabilirsiniz. Peygamber değildir ama yerine göre daha da üstün olabilir, Kehf süresi Musa as kıssası.
Şu kadarını söyleyeyim size, Hızır bir makamdır, yeri gelmiş Arslan Baba olmuş, yeri gelmiş Şems’i Tebriz’i olmuş ve niceleri. Onu anlamak için, onu bulmak için, tabiri caizde çok merhalelerden geçmek lazım. Aramakla bulunmaz, ama arayanlar bulunanlardır. Allah’ın nice görevli kulları vardır, Rabbani, Sabikun kulları, Erenler’i, ama her şeyden önemlisi bizim Rabbimiz var be onun izni ile derdimize yoldaş olan Hızır’da var Erenler’de var. Allah yolunda ölenlere, ölü demeyiniz!
Kız kulesi çok önemli, tefekkür edin, Musa as ile Hızır atamın buluştuğu yer neresi acaba? Balık nerede canlandı? Hızır’ın mekanı evi barkı nerede? Ofisi varmı acaba ? Hızır babama, Erenler’e selam olsun, onların yoluna canım feda…
Hızır aramızda hiç şüpheniz olmasın, zaman zaman gelir gider nasibi olanlara, talebeside vardır tabiiki. Selam ve sevgiler


hızır aleyhisselam nasıl gelir, hızır aleyhisselam geldiğini nasıl anlarız, hızır aleyhisselam görenler

Bu kategoride yer alan İstemeyerek yanlış cümle kurmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hızır Aleyhisselam insanı ziyarete gelir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.