Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Kafirlere dua edilir mi ?

Kafirlere dua edilir mi ?

Kayıtsız Üye
Kafirlere rahmet okunur mu veya dua edilir mi ? Bilgi verir misiniz.


Cevap: Kafirlere dua edilir mi ?

imam
Kafirlere sadece hidayet bulmaları için dua edilir.
Rahmet okunamaz.


Kafirlere Dua

Ahmet55
Ben dua ederken "Allah şu hastalığı kimseye vermesin" diyorum. "Kimse" zamirinin içinde kafirler de var sonuçta. Bu caiz midir?


Yorum: Kafirlere dua edilir mi ?

Kuldurdileyen
Allah tan gazap istemek çılgınlıktır. Hayır şifa istemek hayırlıdır. Hastalık sınavdır insanlar sınav edilmeye devam eder dua ile ona mani olunamaz. Maksat hayır dileğinizin olmasıdır. Kafir olarak öldüğü kesin bilinen nemrut, firavun, ebu cehil gibi kişiler için rahmet okuyamazasın. Diğerlerinin nasıl öleceğini bilemezin. Hidayet duası insana daha faydalıdır. Sen faydası çok olanı tercih et. Dualarınız hayır dolsun, hep hüsnü zan edin, gülümseyin tatlı güleryüzlü yaklaşın ama nerde ahmak buldunuz kaçın.

Okudunuz mu?  Kadının menisi nasıl olur

vel Fecr
Allah teala her müslümanı sevmez, her kafirden de nefret etmez. çünkü Allah teala ezel ebeddir kimin ne üzere öleceğini en iyi bilendir.
o yüzden müslüman burda önce kendi hidayetinin muhafazası kafirler içinde hidayet ıslah dilemesi.
müslümanlara zulmeden bir kafirede o andan dolayı beddua edebilir.

Okudunuz mu?  Eşler arasında ilşiki yani gece ilişkisi hakkında islami usul

Kuldurdileyen
vel Fecr her müslümanı açalım mı? Yamyamlar, münafıklar, yemininden dönenler, yalancı şahitler, sabırsızlar, ahmaklar, kibirlenenler, O na ortak koşanlar, namazı terk edenler, haram yiyenler, anne baba hakkı gözetmeyenler, komşu hakkı gözetmeyenler, çocuklarının hakkını gözetmeyenler, toplumu bozanlar, adil olmayan kadı, eşlerin arasını bozanlar, büyücülükle uğraşanlar ve avaneleri ile yardakçıları ile çanak tutucuları vs. Bilimum kendini müslüman zanneden haram yiyicileri öğütleyiciler.

Okudunuz mu?  Lebbeyk: tavaf dönerken yapılan salavat nasıl okunur?

Bedduaya gelince peygamberlerden de beddua eden oldu da nice tufanlar belalar halk oldu. ama sen Habibe bak O duasını mahşere sakladı, ümmetinin af edilmesi için sakladı. Hangi peygamberin ümmeti olmak iyisiydi? Hz. İsa ya bak dünyaya tekrar gelip O nun ümmeti olmak diler. Ya nasip, ötesini anlamak da berisi de nasip. Ey Allah ın güzel kulu, peygamberi Hz İsa, ötesini, güzelini bilmek elbet senin nasibindi.

Okudunuz mu?  Kıyametin büyük alametlerinden olan güneşin batıdan doğması dünyanın yörüngesinin değişmesi değil midir?

vel Fecr
yorumunuz çok anlamsız. bir kişi günahkar olsada müslüman vasfı düşmez.
bir müslüman zinaya bulaşabilir, içkide içebilir, kibirlide olabilir. bu işledikleri mesele Allah ile kul arasında olan meselelerdir.
ancak yamyamdan kastınız nedir ? yamyam derken ne demek istediniz. çöldeki arap kabilelerinde bedevilerde vardı ve müslüman oldu, yamyamlar müslüman olamaz mı ? islam ırklıçılığı kavmiyetçliği yasaklamışken. yamyam diye ayırmanız doğru değil. ayrıca münafıklar meselesi çok derin bir konudur.
ashab kişilerin zahirine bakardı. münafık demek zaten kalben iman etmeyen ama amellerine devam eden insan tipi demektir. şu münafık bu münafık demek işin en basitidir. ve bundan Allah’a sığınırım. münafık kafirden alt derecedir.
ve biri birine kafir dediğinde ordan biri kafir olarak ayrılır.
yani gerçek manada bunu bilen Allah tealadır. o yüzden biz zahire bakarız ve bir kişi gerçek manada münafıksa o zaten bunu huzuru mahşerde görür. bunun tespiti bize düşmez ancak islamın öğrettikeri başka.
lütfen yorum yapmak için yapmayın.

Okudunuz mu?  Para Karşılığı Bir iş Yapılırsa Sevabı Var Mıdır

Kuldurdileyen
Gıybet nedir? Edince ne olur? Nasib nedir, nerde nasıl biter?


vel Fecr
bu konu ile alakalı bir çok hadis mevcut araştırabilirsiniz.
bunu yazmanızın konu ile alakası bulunmamaktadır.


muvaffak
Kişi İslam’ı din olarak tercih etmedi diye her türlü bedduaya müstahak değildir. Beddua ve kişinin dini bizimle alakalı bir iş değildir. Doğru yolda olduğumuza eminsek bedduaya değil kişinin hidayeti için duaya başvurmalıyız.

Okudunuz mu?  Gitar çalarak para kazanmak dinimizce uygun mudur?

Kayıtsız Üye
Bir sitede ölen kafire, Allah onu affetmesi için dua etmek insanı dinden çıkartır çünki kagir olarak ölen asla bağışlanmaz yazıyordu.

Bugün bir ayetin türkçesini okudum: "Onlara ister bağışlanma dile, ister dileme, farketmez. Onlara yetmiş defa bağışlanma dilesen de Allah onları asla bağışlamayacaktır. Bu, onların Allah’ı ve Rasulünü inkâr etmesinden ötürüdür. Allah fasıklar güruhuna hidayet vermez." (Tevbe, 9/80)

Okudunuz mu?  Dalga geçmek gıybet olur mu

İster dile fark etmez yazıyor. Ozaman günah değilmi ?


vel Fecr
@Misafir bu ayetteki kasd, kafirlere dua edilmeyeceği ile alakalı. yani merhamet dilenmez, Allah razı olsun denilmez.

biz biliyoruz ki Kuranı Kerim yaşanarak tedrici şekilde 23 senede tamamlanmıştır. bu olay yaşanmadan kafirlere dua edilip edilmeyeceği hakkında nas bulunmamaktaydı, bu ayetle beraber Allah teala müslümanlara bunu öğretmiştir.

Okudunuz mu?  Büyük sıkıntılarım var eşim alkolik beni döven birisi

Kayıtsız Üye
Bütün insanlar için (hasta olanlara şifa için, Bela musibet için,..,..) dua etmek günahmıdır ? (kafirler dahil)

Özetle aslında sorum: kafirlere dua etmek günahmı sorum aslında)


Ensar
Bu hayatta yaşayan gayri müslim ve kafirler için sadece hidayete etmeleri için dua edilir. Nitekim Allah Rasulü şu kimseler için : kafirlerin hidayet e etmeleri için dua etmiştir.

Okudunuz mu?  Çocuğa Muhammed Ali ismini vermek uygunmudur?

Buna delil olarak:
"Ben lânetleyici olarak gönderilmedim. Fakat, doğru yola davet edici ve rahmet olarak gönderildim. Allah’ım! Kavmime doğru yolu göster! Çünkü onlar bilmiyorlar!" (Kadı lyaz, eş-Şifâ, 1/78-79)
Elbette biz müslümanlar asla başkasının zarar ve musibet görmelerini istemeyiz bizler sadece kafirler için hidayet dileriz.


Kayıtsız Üye
kardeş …..ibliste meleklerin başı idi euzubesmele çekeriz ? ebu leheb de peygamberimizin öz amcası idi ve tebbet süresi ile dua etmedi mi ve hala etmiyoz mu ??? fetvası verilmiş kuranda kafirlerin ve münafıkların hatırlatmak istedim

Okudunuz mu?  Bir anne istedi diye sırf evladına hakkını haram edebilir mi?

kafirlere dua etmek, kafire rahmet okumak

Bu kategoride yer alan Evli olan bir erkekle evlenmek istiyorum ama karısından habersiz nikah geçerli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafirlere dua edilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.