Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Para Karşılığı Bir iş Yapılırsa Sevabı Var Mıdır

Para Karşılığı Bir iş Yapılırsa Sevabı Var Mıdır

Kayıtsız Üye
Para karşılığı bir iş yapılırsa o işten sevap ummak doğru mudur?
Örnek: Birisi için ağır yük taşımak, birini yoldan alıp istediği yere götürmek, bir bahçe sahibine yardım etmek …

Bu örneklerdeki kişinin niyeti bu işlerden hem sevap hem de para kazanmak için, eğer sadece para almış olsaydı o işleri yapmazdı.

Okudunuz mu?  Akılla ilgili hadisler

Yorum: Para Karşılığı Bir iş Yapılırsa Sevabı Var Mıdır

Ensar
Öncelik olarak çalışmanın sevap olduğu asla unutulmamalıdır. Kişiye istediği elbette verilir. Mümin kul ücretli olarak çalışsa dahi Allahın emir ve yasaklarını gözettiği taktirde ibadet halinde sayılmaktadır. Kul eğer yapacağı yardımı karşılık beklemeden yaptığı taktirde ecri, sevabı kat be kat daha fazla olur. Yolda kalana yardım etmek, başkasının yükünde yardımcı olmak, açı doyurmak yada günlük işlerde başkalarına yardım etmek bunlar karşılıksız olarak sadece Allah için yapılırsa ecri çok fazla olur muhakkak.. Allah niyetlere göre verir. Selametle kalın

Bu kategoride yer alan Dilek ve hacet duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Para Karşılığı Bir iş Yapılırsa Sevabı Var Mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.