Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:25
missa2
Abone

Para karşılığı muska yapmak

Para karşılığı muska yapmak

Kayıtsız Üye
Para karşılığı muska yapmak caiz mi?


Cevap: Para karşılığı muska yapmak

Snowdrop
Kocasının sevmesi ve kendisine eziyet etmemesi için, bir kadına, Kuran-ı kerimden ve Selef-i salihinin bildirdikleri dualardan muska yazmak, karşılık olarak bir şey istememek şartıyla caizdir. Ne olduğu bilinmeyen şeyleri yazmak, okumak ve kendisine okutmak, bunları muska yapmak haramdır. (Fetava-yı hadisiyye)
alıntı…

Okudunuz mu?  Sünnetin gayr-i metlüv vahiy olduğunun delili nedir?

Cevap: Para karşılığı muska yapmak

rana
site reklami yasaktir kardesim, ayrica vermis oldugun siteden alinti pek güvenilir değil bilginize..


Cevap: Para karşılığı muska yapmak

Ercan
Korku gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir. Abdullah bin Ömer Peygamberden (sav) şöyle rivayet etmiştir:
"Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin: Allah’ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah’ın sözlerine sığınırım" O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez."
Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı.(Tirmizi, Daavat, 94)

Okudunuz mu?  Kabe imamlarının adları nelerdir? Kimler Kabe imamı olabilir?

Ancak bunları istismar edip sanat haline getiren ve saf kadınlarla teşriki mesai edip onlarla haşr ve neşir olmak kesinlikle haramdır. (Halil Günenç, Günümüz meselelerine Fetvalar – 2, Yasin Yayınevi, s: 258)

Para karşılığı muska yapmak, yaptırmak caiz değildir.


Hoca
Şifa amaçlı yapılan ve sadece Kuran içinden korunma ayet ve duaları ile yapılan muskalardan para almanın caiz olduğunu söyleyen alimler olmuştur.
Çünkü bu da bir nevi tedavidir derler.

Okudunuz mu?  Hz.peygamber ve insan konulu kompozisyon

parayla muska yapmak caiz mi, parayla nuska yapmak hela, muska yapmak para almak caizmi

Bu kategoride yer alan Rahmet peygamberi ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Para karşılığı muska yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.