Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:00
missa92
Abone

Para karşılığı Kur’an okumak caiz midir? Kaset veya bilgisayardan Kur’an dinlemek sevap mıdır?

Para karşılığı Kur’an okumak caiz midir? Kaset veya bilgisayardan Kur’an dinlemek sevap mıdır?

Kayıtsız Üye
Para karşılığı Kur’an okumak caiz midir? Kaset veya bilgisayardan Kur’an dinlemek sevap mıdır?


Cevap: Para karşılığı Kur’an okumak caiz midir? Kaset veya bilgisayardan Kur’an dinlemek sevap mıdır?

Muhammed
Kur’an’ın okunması ölüye gitmez; okumadan dolayı Allah’ın lutfettiği sevap ölüye hediye edilir. Bu sebeple amacı para almak olan bir insan para için Kur’an okursa ibadet olmayacağından sevab beklemek de doğru değildir. Bu sebeple alimler Kur’an para için okunmaz demişler.

Okudunuz mu?  Kıllar için karınca yumurtası kullanmak haram mıdır helal midir?

Ama Hanefi mezhebinde ise ta’at ve ibâdet karşılığında ücret almak haram olduğundan Kur’ân-ı Kerîm’i menfaat karşılığı okumak caiz değildir.

Ücret alan da mesul, veren de mesuldür. Peygamber (sav) şöyle buyuruyor:
Ancak Hanefi mezhebinin son âlimleri ezan, imamet, va’z ve Kur’ân-ı Kerîm öğretmek mukabilinde ücret almaya cevaz vermişler ve haram olmadığını söylemişlerdir. Çünkü ücret mukabilinde belirli kimselere bu vazife yaptırılmazsa, vazife aksaklığı olacak ve şeair-i İslâmiyenin ortadan kalkmasına sebep olacaktır. (el-Fıkh ‘ala’l-Mezahib el-Erba’a, III/127; Resail İbn’i Abidin, s. 158-171)
Bu bilgilerden hareketle, eğer hoca para almak istemiyorsa, fazla ısrarcı olmamak daha uygundur.

Okudunuz mu?  Allah neden siyah insan yarattı

Kasetten veya bilgisayardan Kuran dinlemek de sevabtır ve bunun sevabını da geçmişlerinize hediye edebilirsiniz. Ancak asıl olan ibadet kastıyla Allah rızası için okumak veya dinlemektir.
İlave bilgi için tıklayınız:

Bu kategoride yer alan Bir dilek duası istiyorum Sevdiğim insanla evlenmek için başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Para karşılığı Kur’an okumak caiz midir? Kaset veya bilgisayardan Kur’an dinlemek sevap mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.