Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:38
Deyimler
Yönetici

Arafat’ta Soyunmuş Hacıya Dönmek deyiminin anlamı ve hikayesi

Arafat’ta Soyunmuş Hacıya Dönmek deyiminin anlamı ve hikayesi

Ravya
Arafat’ta Soyunmuş Hacıya Dönmek

Arafat, Mekke-i Mükerreme’ye yaya olarak altı saatlik mesafede bir dağdır. Haccın şartlarından biri de bu dağa çıkıp dua etmektir. Hacı adaylarının ehrama büründükleri yer de burası olup hac müddetince bedenlerinde dünya nimetlerinden hiçbir şey bulundurmamaları, sadece dikişsiz iki parça bez ile örtünmeleri gerekir. Bu hareket hacı adayının, temsilî olarak dünyayı geride bıraktığının (terk-i dünya) göstergesidir. Dolayısıyla "Arafat’ta soyunmuş hacıya dönmek" sözü varını yoğunu birdenbire yitiren yahut bir vesile ile terk ederek yoksullaşan kişilerin durumunu anlatmak üzere söylenir.

Okudunuz mu?  Dilinde tüy bitmek deyiminin anlamı

Deyimdeki "soyunmuş" kelimesini "soyulmuş" diye söylemek yanlıştır. Öyle ya, Arafat’ta hırsızın ne işi olabilir?!.. Dünya kurumadı ya!..


Cevap: Arafat’ta Soyunmuş Hacıya Dönmek deyiminin anlamı ve hikayesi

ALARCIN
Malını mülkünü aniden kaybederek yoksullaşan kişiler için kullanılan bir deyimdir. Bu durum daha çok varını yoğunu yangında veya iflasta kaybetmiş olanlar için söylenir.

Okudunuz mu?  Üç aşagı beş yukarı deyiminin anlamı

arafatta soyunmuş hacıya dönmek, arafatta soyunmuş hacıya dönmek anlamı, arafatta soyunmuş hacıya dönmek deyiminin anlamı

Bu kategoride yer alan Altından Çapanoğlu Çıkıyor deyiminin anlamı ve hikayesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arafat’ta Soyunmuş Hacıya Dönmek deyiminin anlamı ve hikayesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.