Anasayfa
3 Mayıs 2022, 15:03
Atasozleri
Abone

Ava gelmez kuş olmaz, başa gelmez iş olmaz atasözünün anlamı

Ava gelmez kuş olmaz, başa gelmez iş olmaz atasözünün anlamı

Hoca
Ava gelmez kuş olmaz, başa gelmez iş olmaz.

Uçsuz bucaksız gökyüzünde uçan, istediği yere ulaşabilen kuşlar bile avlanmak tehlikesinden kurtulamazlar. Hele usta avcılar da varsa tehlike daha da artar. İnsanlar da benzer biçimde tehlikelerden uzak değillerdir. Hiç ummadıkları çeşitli felâketlerle karşılaşabilir, dert ve sıkıntılara düşebilirler. İnsan kendini ne kadar güvenlik alanına çekmeye çalışırsa çalışsın dert, sıkıntı, tehlike, kaza ve türlü işlerden yakasını kurtaramaz.

Okudunuz mu?  Hak yerini bulur atasözünün anlamı

Cevap: Ava gelmez kuş olmaz, başa gelmez iş olmaz atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Kuşlar özgür olmalarına rağmen avlanmaktan bir türlü kurtulamazlar.Bu kuşların yazgısıdır.İnsanlar bile başlarına gelecek yada gelebilecek olan sıkıntı,dert,kaza gibi şeylerden kurtaramazlar.Başlarına olmadık işler gelebilir.

Bu kategoride yer alan At ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ava gelmez kuş olmaz, başa gelmez iş olmaz atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.