Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:55
sizden03
Abone

Uykunun abdesti bozmadığı mezhep var mıdır?

Uykunun abdesti bozmadığı mezhep var mıdır?

_karaca_
uykunun abdesti bozmadığı mezhep var mıdır?hanefi ve şafi değil diye biliyorum ama acaba hangisi böyle bir soru yöneltildi?hacda bazılarının uyuyup sonrada kalkıp namaz kıldıklarını görmüşler.açıklarsanız çok sevinirim.


Cevap: uykunun abdesti bozmadığı mezhep var mıdır?

mumsema
< uykunun abdesti bozmadığı mezhep var mıdır?hanefi ve şafi değil diye biliyorum ama acaba hangisi böyle bir soru yöneltildi?hacda bazılarının uyuyup sonrada kalkıp namaz kıldıklarını görmüşler.açıklarsanız çok sevinirim. >
şafii mezhebine göre kişi mak’adı yeri iyice tutar ve (affedersiniz) gaz kaçırma ihtimali yoksa dilediği kadar yatar abdesti bozulmaz..
bu oturuş bağdaş olmalı ve yaslanmadan olmalı. (çok aşırı zayıf olanlar hariçtir)
birde aracın koltuğundada gaz kaçırma ihtimali yoksa yine uyku abdesti bozmaz.

Okudunuz mu?  Domuz Ellemekle El Necis Olur Mu?

sonuç olarak,
Şafii mezhebinde uyku değil, uyku halinde gaz kaçırma ihtimali olduğu için abdest bozuluyor.

hanbeli mezhebinde de böyle olduğu söylendi ama araştırmadım.


uyumak

Bu kategoride yer alan Dini merasim nasıl yapılır? Hatim Merasimi Dökümanı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uykunun abdesti bozmadığı mezhep var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.