Anasayfa
15 Şubat 2023, 12:54
Diyanet
Yönetici

Düğün Sohbetleri

Düğün Sohbetleri

Leyli Rana
Düğün Sohbeti (Ali Ramazan Dinç Hocaefendi)

Evliliğin karşılığı 1’e 10 ve kat ve kat hatta sonsuzdur.Evlilik insanın yaratılışında mevcuttur.Efendimiz(sav) Ben peygamber olduğum halde zevcelerim var. Buyurmuştur. Kim benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir. Kaynaşmanız için size kendi (cinsi)nizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet peydâ etmesi de O’nun (varlığının) delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır. (Rum 21) Adem’in kalbi Havva’ya aktı. Evlilikte sevgi en önemlisidir. Birbirinize ısınasınız diye geçer ayette.Erkek erkek olacak kadın da kadın olacak.Erkek kadını ezmeyecek.Erkekler kadınlar üzerinde güçlüdürler fakat bu güçlülük onları ezmek için değildir.Kadınlar eğri kemikten halk olunmuşlardır.Zaafları vardır.Hz Ömer evlilik konusu için özellikle Hucurat ve Nur surelerini okumamızı tavsiye eder.Boşanmaların çok olduğu bir dönemdeyiz.Hanımı pilavı kaşıkla yiyor diye boşayanlar var.Efendimiz(sav) tarafından annelerimiz fakih (İslam hukukçusu) olarak yetiştirilmiştir.
İmam-ı Gazali Evliliğin en önemli sebebi ahreti hatırlatmasıdır. Der.
Evlenenler dinlerinin yarısını korumaya alırlar,diğer yarısından da Allahtan korksunlar buyurur Efendimiz.Hz Aişe annemiz en çok hadis rivayet edenlerdendi.Ashab-ı Kiram birçok şeyi Aişe annemizden öğrenmiştir.Erkek kadına mutfakta yardımcı olursa Hz Ali Efendimize,kadın erkeğe mutfakta yardımcı olursa Hz Fatıma annemize komşu olur.Eşlerin birbirine hitabı en güzel şekilde olmalıdır.Kanuni’nin Hürrem’e hitabı : Ey gözümün ışığı,evimin güneşi… şeklindeydi.Böyle bir evde sevgi,merhamet olmaz mı? Efendimiz(sav) Eğer kulun kula secde etmesiyle emrolunsaydım,kadının kocasına secde etmesiyle emrolunurdum. Buyurmuştur.
Hamd olsun Alemlerin Rabbi olan Allah’a…


Cevap: Düğün Sohbetleri

EHLİMAN
Evlenecek olan çiftlere çeşitli tavsiyeler vermek ve onlara aile olduktan sonra birbirlerine destek olmaları için gerekli yolları göstermek yardımcı olmak gerekir.

Okudunuz mu?  Bir imamın dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?

düğün sohbeti, düğün sohbetleri, düğün sohbetleri yazılı

Bu kategoride yer alan Hz Mevlana hafızlık için ne demiş? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düğün Sohbetleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.