Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:42
Hadisler
Yönetici

Mümin Müminîn Kardeşidir

Mümin Müminîn Kardeşidir

Ateş-i Bahar
MÜMİN MÜMİNÎN KARDEŞİDİR

Süveyd bin Hanzala radıyAllahu anh anlatıyor:
Resulûllah aleyhisselâmı ziyaret etmek için yola çıkmıştık. Valî bin Hucr radıyAllahu anh de bizimle beraber bulunuyordu. Yolda kendisine hasım olan biri çıkıp onu yakaladı. Vail, kendisinin Vail olmadığını söylemişti de, hasmı:
— O’nun Vail olmadığına yemin edin, hemen salıvereyim, demişti.
Arkadaşlar yalan yere yemin etmekten kaçındıkları için yemin etmek istemediler. Ben ise, Vail’in. Vail olmayıp kardeşim olduğuna dair yemin ettim, bunun üzerine hasmı da Vail’i salıverdi.
Peygamber aleyhisselâmın huzuruna gelince, hadiseyi anlatıp arkadaşların, Vail’in Vail olmadığına yemin etmek istemediklerini ve kendimin Vail’in kardeşim olduğuna dair yemin ettiğimi söyledim. Peygamber aleyhisselâm da:
— Doğru söylemişsin; müslüman müslümanın kardeşidir, buyurdular.
(Ebû Davud, îbni Mâce)


Yorum: Mümin Müminîn Kardeşidir

ATİE
müslüman müslümanın kardeşidir yardımlaşmalı ve birbirine destek olmalıdır zira müslümandan başkasından fayda yoktur bunun değerini anlamak gerekir

Okudunuz mu?  Ölen bebekler ile ilgili hadisler

mümin müminin kardeşidir, mümin müminin kardeşidir ayeti, mumin muminin kardesidir

Bu kategoride yer alan Bir Mazereti Olmaksızın Namazda Başını Sağa Sola Çevirmenin Mekruh Oluşu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mümin Müminîn Kardeşidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.