Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:15
sizden02
Abone

Ruku’da ve Secdede bekleme suresi ne kadardır?

Ruku’da ve Secdede bekleme suresi ne kadardır?

Şema
Ruku’da ve Secdede bekleme süresi ne kadardır?

en asgari süreyi soruyorum.


Cevap: Ruku’da ve Secdede bekleme süresi ne kadardır?

imamhatipli42
Rükû ve secde tesbihleri, rükû halinde en az üç kere: "Sübhane Rabbiye’l-azîm" denilmesi, secde halinde de en az üç kere: "Sübhane Rabbiye’l-alâ" denilmesi sünnettir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin hadisi ve mason piramidi

(Büyük İslam İlmihali)


Yanıt: Ruku’da ve Secdede bekleme süresi ne kadardır?

Ziyad Şafi
Ruku ve secdede tumanine yapmak farzdır…yani uzuvların tatmin olması gerekir…zikirleri söylemek ise sünnettir…( Buyuk Şafii ilmihali )


ruku suresi

Bu kategoride yer alan Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ne demek?Açıklarmısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ruku’da ve Secdede bekleme suresi ne kadardır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.