Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

CezAllahu anna muhammeden ma hüve ehlüh, ne demektir, böyle bir dua var mıdır?

CezAllahu anna Muhammeden ma hüve ehlüh, ne demektir, böyle bir dua var mıdır?

ßaran
Bu dua Kur’an’da yoktur. Manası şudur: Allah, bizden taraf Hz. Muhammed(a.s.mk)’e layık olduğu mükâfatı versin. Elbette samimi olarak söylenen bu sözün pek çok sevabı vardır. 70 bin tabiri kesretten kinaye olabilir. Yani bir çok melek ona sevap yazar, demektir.

Okudunuz mu?  Gümüş çatal ve bıçak kullanmanın hükmü nedir...

Bu ifade Hz. Peygamber(a.s.m)’e mahsus olarak kullanılan bir ifade değildir. Nitekim Hz. Ebu Bekir aynı ifadeyi Hz. Cafer için de kullanmıştır(bk. Kenzu’l-Ummal, 14/56).

Sorudaki hadis rivayet ise, şöyledir:

Hz. Abdullah b. Abbas anlatıyor: Hz. Peygamber şöyle buyurdu: Kim, cezAllahu anna Muhammeden ma hüve ehlüh derse yetmiş kâtibi/meleği bin sabahta çalıştırmış olur/ona sevap yazarlar Hadis zayıf olarak değerlendirilmiştir. (Mecmau’z-Zevaid, 10/163).

Okudunuz mu?  Olta ucuna canlı solucan veya kurtçuk takarak balık avlamak caiz midir?

SİE


Cevap: CezAllahu anna Muhammeden ma hüve ehlüh, ne demektir, böyle bir dua var mıdır?

HADİE
kuranda böyle bir dua yer almamaktadır fakat bu duanın okunmayacağı anlamına gelmez duada peygamber efendimize için yapılan bir dua vardır bu yüzden hayırlı ve feyzi olan bir duadır

Okudunuz mu?  Haşiye, şerh ne demektir?

cezAllahü anna Muhammeden ma hüve ehlüh, cezAllahü anna Muhammeden ma hüve ehlühu, cezAllahü anna seyyidena Muhammeden ma hüve ehlüh

Bu kategoride yer alan Ölen bir kimsenin elbise ve diğer şahsi eşyasını vasiyeti olmaksızın fakirlere vermek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

CezAllahu anna muhammeden ma hüve ehlüh, ne demektir, böyle bir dua var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.