Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Revâtib Namaz Nedir?

Revâtib Namaz Nedir?

ßaran
Revâtib Namaz Nedir?

Farz namazlarla birlikte namazın öncesinde de sonrasında kılınan sünnet namazlarına revâtib denilir.
Bunlar sabahın farzından önce iki rek’at, öğleden önce dört rek’at, sonra da iki rek’at, ikindiden önce dört rek’at, akşamdan sonra iki rek’at ve yatsının farzından önce dört rek’at, sonra da iki rek’at olmak üzere günde yirmi rek’attır. Revatib namazlar, müekkede ve gayr-i müekkede kısımlarına ayrılırlar.

Mehmet Dikmen


Cevap: Revâtib Namaz Nedir?

ZİREGÜL
bir müslümanın günde beş vakit namazı vardır bunlar farz ve sünnetlerden oluşur farz namazlardan önce kılınan sünnetlere revatip namazlar denir

Okudunuz mu?  Erkek çocuğu kaç yaşında oruç tutar?

revatib, revatip namazlar, revatip sünnet nedir

Bu kategoride yer alan Sefer Hâlinde Kaç Güne Kadar Namaz Kasredilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Revâtib Namaz Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.