Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Yanarak ölenin cenazesi yıkanır mı?

Yanarak ölenin cenazesi yıkanır mı?

LeyL!
Şişmiş olup dağılmak üzere bulunan ve dokunulması mümkün olmayan bir ölünün üzerine sadece su dökülmesi yeterlidir. Yıkayan, cenazeyi yıkamaya niyet ederek besmele çeker. Yıkama bitince: "Gufrâneke yâ Rahmân" yani, "Ey merhametli Allah’ım bağışlamanı dilerim" der.

Okudunuz mu?  Cenaze nasıl yıkanır ve kefenlenir

Hamdi Döndüren İslam Ansiklopedisi


Yanarak ölenin cenazesi yıkanır mı, namazı kılınır mı?

Fetva Meclisi
Soru: Yanarak ölenin cenazesi yıkanır mı, namazı kılınır mı?

Cevap: İnsanın yalnız başı veya bedenin yarısı ele geçerse, yıkanmaz ve namazı kılınmaz. Öylece gömülür. Bedenin yarıdan fazlası, başı olmasa bile veya bedenin yarısı ve başı bulunursa, yıkanır ve namazı kılınır. (Dürr-ül-muhtar)


Yorum: Yanarak ölenin cenazesi yıkanır mı, namazı kılınır mı?

ATİE
Allah göstermesin ne kadar zor bir durum bunun için cenazeye ait belli başlı parçaların olması gerekiyormuş ama çoğunlukla kılındığını duymuşum

Okudunuz mu?  Ölen kişinin gözlerinin acik olmasinda ki hikmet!

yanan cenaze yıkanır mı, yanmış cenaze nasıl yıkanır

Bu kategoride yer alan Erkek ve kadın için, kaç metre kefen bezi almak gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanarak ölenin cenazesi yıkanır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.