Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Evlilik kader midir? Seçtiğimiz iyi bir eş sonradan değişirse bu da kader midir?

Evlilik kader midir? Seçtiğimiz iyi bir eş sonradan değişirse bu da kader midir?

ßaran
Kader konusunun tam anlaşılması halinde, bu evliliğin kader olup olmadığını siz de tespit edebilirsiniz. Kaderi; çok daha önceleri Allah’ın benim hakkımda yazdığı ve ben de mecburen uymak zorunda olduğum bir olay olarak düşünürsek, yanlış anlamış ve suçu da kadere atarak, kendimizi temize çıkarmış oluruz.
Halbu ki ihtiyari kader; Benim kendi irademi kullanarak tercih ettiğim ve yaptığım şeylerin Allah tarafından önceden bilinmesidir, dersek, bazı yanlışlardan dolayı ders çıkarmayı da ihmal etmiş olmayız. Şayet Allah’ın bizim hakkımızda yazmış olduğu biriyle evlenmek zorunda kalmış olsaydık, neden Allah Resulu evlilik için bazı kriterleri bize tavsiye etsin. Demektir ki, tercihi yapan biziz. Bir olayı önceden bilmek, o olaya sebep olmak demek değildir. Allah zamana bağlı olmadığından, geçmiş, gelecek ve şimdiki zaman onun yanında aynı anda görünüyor. Dolayısı ile bizim gelecekte yaptığımız tercihleri de görüyor. Görülen bu tercihin yazılması ise bizim kaderimiz demektir.

Okudunuz mu?  Kürtaj yaptırmak caiz midir? (Kürtaj yaptıran kişi Allah cc huzurunda cinayetlemi yargılanacak?)

Şu varki, Allah madem böyle bir eviliğe müsaade etmitşir. Öyle ise bunda bir hikmet vardır diyerek razı olmamız lazımdır.

Bir olay tamamen irademizin dışında meydan gelirse, bu durumda tamamen Allah’ın takdiridir deyip sonucunu bekleyeceğiz.

Selam ve dua ile…
Sorularla Risale-i Nur Editör


Cevap: Evlilik kader midir? Seçtiğimiz iyi bir eş sonradan değişirse bu da kader midir?

Desert Rose
Evlilik kader midir? Seçtiğimiz iyi bir eş sonradan değişirse bu da kader midir?

Okudunuz mu?  İslâm'da intihar niye günahtır?

Sık,sık gündemde olan sorulardan biri
Paylaşım için Allah c.c razı olsun kardeşim


evlilik kader mi, eş kader midir, evlilik kader midir

Bu kategoride yer alan Cuma namazının farzından sonra zuhri evvel olarakmı son sünneti olarakamı niyet edece başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik kader midir? Seçtiğimiz iyi bir eş sonradan değişirse bu da kader midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.