Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:15
sizden02
Abone

Rabbimiz, cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici değil

Rabbimiz, cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici değil

almanyali67
Rabbimiz, cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici değil, devamlıdır. (Furkan sûresi, 25/63-65) yukaridaki ayeti aciklarmisiniz,((devamli)) derken neyi kast ediliyor?ALINTIDIR——-


Cevap: "Rabbimiz, cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici de

islamdostu
65 Onlar: "Rabbimiz, cehennem azabını bizden geri çevir; gerçek şu ki, onun azabı ödenmesi kaçınılmaz bir borç (veya sürekli bir acıdır) derler.

Okudunuz mu?  Kredi ile alınan bir eve misafir gidip orada namaz kılınır mı ?

Yani, onların ibadeti, kendilerini Allah’ın sevgilileri olduğu ve cehennem ateşinin kendilerine dokunmayacağı şeklinde bir boş inanç ve gurura götürmez. Bütün ibadet ve salih amellerine rağmen, cehennem azabının korkusu içinde öylesine yer etmiştir ki, ahirette kurtuluşa ermelerinin kendi amellerine değil, Allah’ın rahmetine bağlı olduğunu bilerek, kendilerini cehennem azabından kurtarması için Rabblerine dua ederler."

Okudunuz mu?  Tesbih namazı nedir, Nasıl kılınır, faziletleri neledir?

Yanıt: "Rabbimiz, cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici de

almanyali67
Allah cc razı olsun ins.. yalniz benim yazmis oldugum soruyu aciklayabilirseniz çok sevinirim sonsuz sevgi ve saygilarimla ((HAYIRLI RAMAZANLAR))


Soru: "Rabbimiz, cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici de

fecr
< yukaridaki ayeti aciklarmisiniz,((devamli)) derken neyi kast ediliyor? >

burdaki "devamlı" kelimesi Allahtan ümit kesmeden sürekli daima dua ederler manasını taşiyor kardeşim 🙂

Okudunuz mu?  Sevdiğim kızın annesini ikna olması için dua

65- Ve onlar ki gerek namazlarının arkasında ve gerek diğer zamanlarda şöyle dua ederler: Ey Rabbimiz! Bizlerden cehehnem azabını defet. Yani cehennem azabından kurtulmak, ilk emelleridir. İbadet ve gayretlerine güvenmeyerek daima kurtuluşlarına duâ ederler. Çünkü onun azabı geçici bir şey değildir. Bu alacaklı gibi enseye binmiş kaçınılmaz bir beladır.

Bu kategoride yer alan Rramazanda abdest alırken ağza su almak uygun mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rabbimiz, cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici değil Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.