Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:27
missa04
Abone

Bereket duası

Bereket duası

Kayıtsız Üye
Kısa bir bereket duası
humme ya mufettihal abuvabu iftahlena hayral bab


Cevap: bereket duası

Kayıtsız Üye
slm arkadaşlar ya bu bereket dusaı’nın ilahi tarzında olanı warmı eğer varsa bena maşil yolu ıle uğraştırısanız sewınırm Allah razı olsun /

Okudunuz mu?  Allah insanlara verdiği nimeti neden sürekli dile getiriyor?

Cevap: bereket duası

Hoca
BEREKET DUASI
Enes b. Malik (r.a), Resûlullah (s.a.s.)’ın, (ziraat ve ti- caretle iştigal eden) Medineliler için şöyle dua ettiğini bildirmiştir:

ْمِهِّدُمَ وْمِهِا عَى ص۪ فْمُهَ لْكِارَبَ وْمِهِالَيْكِى م۪ فْمُهَ لْكِرَ باَّمُهّٰللَا

okunuşu: Allâhümme bârik lehüm fî mikyâlihim ve bârik lehüm fî sâ’ıhim ve müddihim. Anlamı: Allah’ım! Onların ölçülerini, tartılarını, her türlü ticari iş ve işlemlerini mübarek ve bereketli eyle! (Buhârî, Bey’, 53)
Bu konuda yapılacak duaları gönlümüzden geldiğince ve dilimiz döndüğünce ihlâs ve samimiyetle çoğaltabiliriz.
Meselâ; Allah’a hamd ve Resûlullah’a salât ve selâm getir- dikten sonra, şu şekilde de dualar edebiliriz: Ya Rabbi! Kazancımıza bereket ihsan eyle, helâlinden en verimli ve üretken bir şekilde çalışıp kazanabilmeyi na- sip eyle! Ya Rabbi! Elde edeceğimiz mal ve serveti israf etme- den, senin razı olacağın yerlerde kendimiz, ailemiz ve in- sanlık için en hayırlı bir şekilde değerlendirebilmeyi nasip eyle! Ya Rabbi! Menkul ve gayri menkûllerimizi, işyerimizi, malımızı, canımızı her türlü afetten, yangından, soygun- dan ve benzeri tehlikelerden muhafaza eyle! Allah’ım! Bizlere kazançta helâl bilinci ve kul hakkı duyarlılığı ihsan eyle! Özellikle malımızı, servetimizi, ca- nımızı rızana uygun olarak değerlendirip, bunlarla ebedî mutluluk olan ahiret mutluluğunu elde edebilmeyi bizlere müyesser eyle!

Okudunuz mu?  Yakadan başlamalı bebek yeleğinin kol kesimi nasıl yapılır?

Arapça Bereket duası

mum
Resimli bereket duası ve okunuşu

Bereket duası


sez3r
Bir yakınım verdi dua imiş bereket duası cuzdanında taşı dedi acaba ne yazıyor burda ???


Kayıtsız Üye
İlk satır Araf suresi 10. cu ayet ama eksik yada devamında ayet değiştirilerek ikinci satır ilave edilmiş.

Okudunuz mu?  Muhammed ismi Arapça yazılışı

arifselim
Bu kuranı kerimden ayettir ancak cüzdanda taşımak doğru değildir. Kuranı kerime ve mukaddes lafızlara hürmeten müslümanlar bu tür şeyleri yüksek yerlerde tutarlar. Bereket için ise, taşımak yerine anlamını öğrenmek ve dil ile kalp ile dua etmek daha doğrudur.


bereket duası, bereket duası kısa, Kanç ve bereket duaları

Bu kategoride yer alan Çocukları Koruyan Dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bereket duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.