Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:42
missa96
Abone

Liposuction yaptırmak günah mıdır?

Liposuction yaptırmak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Liposuction yöntemiyle yağ aldırmanın dinen hükmünün ne olduğu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Liposuction yaptırmak günah mıdır?

İsrâ
Liposuction bir tür estetik ameliyatidir

ESTETİK AMELIYAT

Bir zaruret olmadan burnu, göğsü, kalçası vb. organlarını ameliyatla düzeltmek, ya da şeklini değiştirmek demek olan estetik ameliyat, ya da güzellik ameliyatı da âyet ve hadîslerden ötürü yasaklanan ve lânetlenen davranışlardandır.

Okudunuz mu?  Sevabı günahından çok olan cehenneme girer mi

Bunlar sadece yasaklanan bir davranış değil, aynı zaman da birer insanlık suçudurlar. Hasta dişini çektiremeyen, en zarurî ilâçları sâtın alamayan, zorunlu ameliyatları için para bulamayan binlerce biçâre varken, sözde güzelleşmek, onu da başkalarını tahrik için yapmak ugrunda milyonlar harcayan bu zavallılar gerçekte çirkinleşmektedirler. Işin bir de psikolojik yönü vardır. Bu tür insanlar genellikle şahsiyet yapıları oluşmamis, aşağılık kompleksi yaşayan uydu şahsiyetler, ya da teşhir ve görünme hastalığına maruz dengesizlerdir.

Okudunuz mu?  İslamda deyyusun tevbesinin olup olmadığını ayet ve hadislerle verebilirmisiniz?

Ancak doğuştan gelen, ya da sonradan ortaya çıkan ve insanın nominal görevlerini yapmasına engel olan, ya da toplum içinde bazılarınca ayıplanma konusu olabilecek sakatlıkların tedavisini bu tür güzellik ameliyatlarından ayırmak gerekir. Islâm insanın şahsiyetini küçülten davranışları yasaklar, eksikliklerin telâfisini ister. Allah Rasûlü Efendimiz harpte burnu kesilen bir sahabinin çirkin görünümünü gidermek için altından burun yaptırmasına müsaade etmiştir. (Ebû Dâvûd, hatem 7; Tirmizî, libas 31; Nesâî, zinet 41.)

Okudunuz mu?  Cüz dağıtmak bidat mı

Çıkan dişlerin yerine protez kullanmak ve dolgu yaptırmak, câizdir. (Merginânî, Hidâye IV/83; Kâsânî, Bedâyî V/132; Zuhayli, el-Fikhul-Islâmî NI/544.)

Doğuştan var olan bir fazlalık parmağın alınmasına izin verilmiştir. (Kurtubî V/393.)

İslam Fıkhı Ansiklopedisi


Yanıt: Liposuction yaptırmak günah mıdır?

black-fe
bir kimsenin ken-dini toplum içerisinde aşağılık kompleksine iten, mânen eziyet görmesine ve aşağılanmasına yol açan fazlalıkla-rın ve şekil bozukluklarının, yanıkların, şaşılığın vb.nin giderilmesi tedavi mahiyetinde olup câizdir. Çün-kü buna ihtiyaç vardır ve hilkati değiştirme yasağının kapsamına girmemektedir.

Okudunuz mu?  Subhaneke duası ne zaman okunmaya başlandı hangi olay üzerine?

diyanet sitesinden alınmıştır. aşağılık kompleksine iten fazlalıkların giderilmesi tedavi manasına gelir diyor..


yağ aldırmak günah mı, yag aldirmak günahmi, liposuction caiz mi

Bu kategoride yer alan Kim, 3 tane kız çocuğunu yetiştirir, güzelce terbiyesini verir, evlendirir ve onlara iyilikte de bul başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Liposuction yaptırmak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.