Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:00
Sozler
Yönetici

Kurban hakkında Peygamberimizin sözleri

Kurban hakkında Peygamberimizin sözleri

Kayıtsız Üye
Kurbanla ilgili hadisler nelerdir Kurban hakkında Peygamberimizin söylediği sözleri yazar mısınız ?


Cevap: kurban hakkında Peygamberimizin sözleri

Katade
Kurban ile ilgili Hadis-i Şerifler
Kurban ile ilgili Hadisler

Hz. Aişe (radıyu anhâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Hiç bir kul, kurban günü, indinde kan akıtmaktan daha sevimli bir iş yapamaz. Zîra, kesilen hayvan, kıyamet günü boynuzlarıyla, kıllarıyla, sınnaklarıyla gelecektir. Hayvanın kanı yere düşmezden önce indinde yüce bir mevkiye ulaşır. Öyle ise, onu gönül hoşluğu ile ifâ edin."

Okudunuz mu?  Anne ve ölümü ile ilgili Güzel sözler ve Şiirler

Ebu Hureyre radıyu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm kurban kesmek istediği zaman iki tane büyük şişman çift boynuzlu alaca, hadımlaştırılmış koç alırdı. Bunlardan birisini ‘ın birliğine ve kendisinin peygamberliğine şehadet eden ümmeti adına keser, diğerini de Muhammed ve ÂI-i Muhammed aleyhissalâtu vesselam adına keserdi."

Okudunuz mu?  Hasan Dursun'dan Ey Nebi ey Resul'un ilahi sözleri

Hz. Ebu Hureyre radıyu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Maddi imkânı olup da kurban kesmeyen, namazgâhımıza sakın yaklaşmasın."

Zeyd İbnu Erkam radıyu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm’ın ashabı: "Ey ‘ın Resulü dediler, bayram günü kesilen şu kurban nedir?"
"Bu babanız İbrahim aleyhisselâm’ın sünnetidir" buyurdular. Ashab: "Pekiyi, kurban kesmede bize ne gibi sevap var ey ‘ın Resûlü!" dediler. "Kurbanın her bir kılı için bir sevap" buyurdular. Ashab tekrar: "(Kesilen kurban, koyun kuzu gibi) yünlü ise ey ‘ın Resûlü (sevap nasıl olacak)?" diye sordular. Aleyhissalâtu vesselam: "Yünün her bir kılı için de bir sevap var!" buyurdular.

Okudunuz mu?  Güzel kardeşlik ile ilgili etkileyici sözler

İbnu Abbâs radıyu anhüma anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselam’a bir adam geldi ve: "Üzerimde bir deve (kurbanı) borcu var. Ben onu satın alacak güçteyim. Ama deve bulamıyorum ki satın alayım" dedi. Bunun üzerine Resülullah aleyhissalâtu vesselâm ona yedi davar satın alıp kesmesini emretti.

Okudunuz mu?  İlim öğrenmek ile ilgili güzel sözler

Ümmü Bilâl Binti Hilâl babasından naklediyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Koyun nev’inden ceza’ (yani altı ayını doldurmuş ve bir yılını doldurandan geri kalmayan dolgun kuzu)nun bayram kurbanı olması câizdir.

Uveymir İbnu Eşkar radıyu anh’ın anlattığına göre, "Kurbanını bayram namazından önce kesmiş, sonra da durumu Resülullah aleyhissalâtu vesselâm’a açmıştır. Aleyhissalâtu vesselâm da kendisine: "Kurbanını iade et (yeniden kes, o kurban yerine geçmez)" cevabında bulunmuştur.

Okudunuz mu?  Kadınlar İle İlgili Felsefi Sözler

Hz. Câbir radıyu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm kurban ettiği her deveden birparça etin alınmasını emretti. (Toplanan) etler bir çömleğe konulup pişirildi. Sonra Resül-i Ekrem aleyhissalâtu vesselâm ve beraberindekiler etten yediler ve et suyundan içtiler.

(Kurbanın postunun her kılına ve her parçasına bir sevap vardır.) [Hakim]

Okudunuz mu?  Çalışkan olmak ile ilgili özlü sözler

(Kurbanlarınız, semiz olsun. Onlar, Sıratta bineklerinizdir.) [Zâd-ül mukvin]

(Kurbanın derisindeki her tüy sayısınca size sevap vardır. Kanının her damlası kadar mükafat vardır. O sizin mizanınıza konacaktır. Müjdeler olsun!) [İbni Mace]

(Sevap umarak kurban kesen, Cehennemden korunur) [Taberani]

(Kurban bayramında yapılan amellerden ü teâlâ katında kurban kesmekten daha kıymetlisi yoktur. Daha kanı yere düşmeden ü teâlâ, onu muhafaza eder. Onunla nefsinizi tezkiye edin, onu seve seve kesin!) [Tirmizi]

Okudunuz mu?  Güzel ahlak ile ilgili atasözleri sözler

(Kurbanların en hayırlısı, boynuzlu koçtur) [İbni Mace]

(Ya Fatıma, kurbanının yanına git! Kesilirken orada bulun! Yere akacak ilk kan damlası ile, geçmiş günahların affedilir) [İbni Hibban]

(Kesilen kurban, Kıyamette, etiyle, kanıyla 70 kat büyüyerek mizana konur) [İsfehani]


Cevap: Kurban hakkında Peygamberimizin sözleri

Kayıtsız Üye
Bizim insanların Allah dereceleri nasıl yükselir

Okudunuz mu?  Güzel söz söylemenin önemi ile ilgili atasözleri ve deyimler

Cevap: kurban hakkında Peygamberimizin sözleri

Kayıtsız Üye
İbrahim aleyhisselâm rivayete göre, Âdem aleyhisselâm’ın yaratılışından üç bin üç yüz otuz yedi sene sonra Babil’de doğmuş ve yüz yetmiş beş veya iki yüz sene yaşamıştır. Kudüs’e bağlı "Halilürrahman" kasabasında bir mağara içinde zevcesi Sare ile beraber gömülmüştür.
SORU: İslam en son din ise ve Hz. İbrahim’den sonra yeryüzüne (S.A.V) Hz. Muhammed ile geldiyse Kur’an da kurban etme ile ilgili ayet neredir?

Okudunuz mu?  İmam-ı Âzam (rahimehullah)dan hikmetli sözler

Şema
kurbanla ilgili sözler
Hz. Muhammed ile Hz. İbrahim birlikte dünyaya geldiklerini iddia eden kim ki
Kurban ayeti Kevser süresinde geçer


peygamber efendimizin kurbanla ilgili sözleri, peygamber efendimizin kurbanla ilgili hadisleri, kurban ile ilgili sözler

Bu kategoride yer alan Hasan dursun hasretim sözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurban hakkında Peygamberimizin sözleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.