Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:36
missa96
Abone

Hurileri kıskanmak günah mı?

Hurileri kıskanmak günah mı?

feyzasahin
herne kadar yanlış olduğunu bilsemde hurileri düşününce cennette eşimle onları düşünmek beni kıskançlığa sevkediyor.cennette böyle kıskançlık gibi kötü ahlak yok biliyorum ama dünyada bunu düşünmek günahmıdır acaba?


Cevap: hurileri kıskanmak günahmı

DZALBAY
< herne kadar yanlış olduğunu bilsemde hurileri düşününce cennette eşimle onları düşünmek beni kıskançlığa sevkediyor.cennette böyle kıskançlık gibi kötü ahlak yok biliyorum ama dünyada bunu düşünmek günahmıdır acaba? >
Cennet ve cehennem haktır.Huri,gılman haktır.Ebedi hayat,hesaptan(mizan) sonra bu hayatta bize verilecek ceza ve mükafat da haktır.Bunlar ayetlerle sabitken,Allahın cc bizim için takdir ettiği şeye rıza göstermemek,herhalde affedilir bir şey olmasa gerek…Takdir edilene itiraz olmamalı…Çünkü o takdir edileni,amellerimiz sonucu biz kazanmış oluyoruz;Rabbim cc de vaadini yerine getirip, takdir ediyor.

Okudunuz mu?  Eşimi içkiden soğutacak bir dua varmı

Sen en iyisi tevbe et kardeş…Selam ve dua ile kal…


Yanıt: hurileri kıskanmak günahmı

imamhatipli42
< herne kadar yanlış olduğunu bilsemde hurileri düşününce cennette eşimle onları düşünmek beni kıskançlığa sevkediyor.cennette böyle kıskançlık gibi kötü ahlak yok biliyorum ama dünyada bunu düşünmek günahmıdır acaba? >

Aşırı derecede olmamak kaydı ile görünen ve görünmeyen varlıkları yada ahirette ortaya ıkacak varlıkları kıskanmakta sakınca yoktur. Dünyada yaşayan insanladan melekleri kıskananlar olabilir aşırıya kaçırmayıp gpta ile bakmak en güzelidir.

Okudunuz mu?  İstanbul da zeval vakti

Soru: Hurileri kıskanmak günah mı?

Şems-i Tebriz
Ayrıca dünya kadınları hurilerden daha güzel ve daha üstün olacaktır.


çok günah ve huri

Bu kategoride yer alan Bir malı satmak için edilecek dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hurileri kıskanmak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.