Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Şafii mezhebine göre kurban kesen kişi etinden yiyebilir mi?

Şafii mezhebine göre kurban kesen kişi etinden yiyebilir mi?

Kayıtsız Üye
Benim 16 adet kurbanlık hayvanım vardır. Bu hayvanları yetiştirip kurbanda satacağım ve içlerinden birisini ben kendime ayırıyorum. Ayırdığım bu hayvanı diğerlerlerinden ayırmıyarak beraber bakıyorum. hepsine eşit şekilde bakıyorum. Kurban bayramı geldi ve bu ayırmış olduğum hayvanı kestim. Ben bu hayvanın etinden yiyebilirmiyim. Mezheb (Şafii )

Okudunuz mu?  Hayvan kısırlaştırmak günah mıdır

Cevap: şafii mezhebine göre kurban kesen kişi etinden yiyebilir mi?

mumsema
< Benim 16 adet kurbanlık hayvanım vardır. Bu hayvanları yetiştirip kurbanda satacağım ve içlerinden birisini ben kendime ayırıyorum. Ayırdığım bu hayvanı diğerlerlerinden ayırmıyarak beraber bakıyorum. hepsine eşit şekilde bakıyorum. Kurban bayramı geldi ve bu ayırmış olduğum hayvanı kestim. Ben bu hayvanın etinden yiyebilirmiyim. Mezheb (Şafii ) >
Şafii mezhebine göre adamadığınız sürece, kurban etinden yiyebilirsiniz.
Bayramda bu koyunu kesmeyi adıyorum derseniz adak olur ve yiyemezsiniz.


Yanıt: şafii mezhebine göre kurban kesen kişi etinden yiyebilir mi?

sultanımsın
Kardeş kaça satıyorsun kurbanı istanbuldaysan alalım:)

Okudunuz mu?  Hz. İsa (A.S.) öldü diyen hocalar var, yaşıyor diyen hocalar var. Hangisi doğrudur ?

Cevap: şafii mezhebine göre kurban kesen kişi etinden yiyebilir mi?

S-a-b-i-h-a
< Kardeş kaça satıyorsun kurbanı istanbuldaysan alalım:) >
hiç güleceğim yoktu Allah razı olsun sultan bacım 🙂

Allah ecrini artırsın mumsema kardeş


Kayıtsız Üye
şafii mezhebim eğer bir ev alırsam bir hayvan alip yamevlid vereceğim yada kesip fakirlere dağıtacağım demiştim ne yapmalıyım bundan bede yiye bilirmiyim!

Okudunuz mu?  Sürme sürmek sünnet mi?

Katade
4 mezhebe göre adanan adaktan, adayan kişi ve ailesi yiyemez.


Kayıtsız Üye
Eşim bir iş yerinde ortak eğer bu iş yerinden çıkarsam kurban kesecem dedi bu kurbandan biz yiyebiliyormuyuz adak demedik sadece kurban kesecez dedik


arifselim
Bu sözü söylerken adak diye niyet edip etmediğine bakmalıdır. Büyük ihtimalle bu şekilde söylenenler adak ile söylenir. Eğer adak demediği yani adağa niyet etmediği kesin ise sorun yok ama adak niyeti ile söylenmişse bundan yiyemezsiniz.

Okudunuz mu?  Kuran kursu hocalığı nasıl olunur

şafii mezhebine göre adak kurbanını kimler yiyemez, şafi mezhebine göre adak kurbanını kimler yiyemez, şafilerde adak kurbanı yenir mi

Bu kategoride yer alan İnsanlarla küs olmak bazı kişilerle zaruret dışında konuşmamak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebine göre kurban kesen kişi etinden yiyebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.