Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Cinsel ilişki günahmıdır?

Cinsel ilişki günahmıdır?

Kayıtsız Üye
Nesiller ilerlediği için günah değildir. Cinsel ilişki günah mıdır konu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: sex günahmıdır?

mumsema
< nesiller ilerlediği için günah değildir. >
hem soru hem cevap,:) dinini bilmiyorum ama..
biz inanlarda durum farklıdır. bizim için helal ve haramları belirleyen Allah’tır ve bu koymuş olduğu emir ve yasaklar kıyamete kadar geçerlidir.
sexten kasıt cinsel ilişki ise, kişi kendi eşiyle ilşki helal diğer nikahı olmayan herkes ile haramdır/günahtır.


Yanıt: sex günahmıdır?

Kayıtsız Üye
kişinin nikahsız bir şekilde biriyle sex yapması elbetteki haramdır ancak nikahlı hanımıyla veya kocasıyla sex yapması tabiki helaldir

Okudunuz mu?  Namazdaki avret yerlerinin delilleri (Dört mezhebe göre)

Soru: sex günahmıdır?

GÖKHÜKÜMDAR
nikahsız birisiyle yaparsan zina olur çok günahtır eşimle yapmam günah değildir


tdm77
Sordugun soru boş bir soru…
Sana fayda saglıyacak soru sorman gerekir.
benim üzerime toprak atıcaklar. acaba nasıl olur. ne yapmalıyım. vs vs vs


muallimfatih
Misafir kardeşimiz, sorudaki "seks" tabiri yerine başka bir ifade kullanmış olsaydı -kanımca- hem daha şık hem de doğru olurdu.
Bu arada hem soru sorup hem de cevabını vermesinin; bilmeyenleri bilgilendirme amacı güttüğünü düşünüyorum. Cevabının doğru ya da yanlış olması mühim değildir. Zira düzeltilebilir. Sadece şunu bilmesi gerekir ki hiç kimse kendi kafasından hüküm çıkaramaz; cevaz verileni reddedemez, cevaz verilmeyene de "caizdir" diyemez. Aksi takdirde zalimlarden olur!
Fakat dikkat çekmek istediğim esas nokta, başka:
"Sex" kelimesini Google Translate ile Türkçe’ye çevirdiğimizde
1.Seks 2.Cinsellik 3.Cinsel İlişki 4.Cinsiyet 5.Cins
anlamlarına geldiğini görüyoruz.
Kökeni Fransızca "sexe" olan bu kelime; TDK Batı Kaynaklı Kelimeler Sözlüğü’nde ise "cinsellik, cins, cinsiyet" şeklinde çevrilmiş.
Kelime; TDK sözlüğünde "cinsel ilişki" anlamı taşımazken Google Tercüme’de ise "cinsel ilişki" olgusuna ad olma bakımından ancak üçüncü sırada geliyor! Dolayısıyla seks kelimesinin ilk anlamı, cinsel ilişki değildir!
Ayrıca "cinsel ilişki"; İngilizce’de "sexual act" ve "sexual intercourse", Fransızca’da "rapports sexuals" olarak karşılanıyor.
Seks kelimesi, helâl cinsel ilişkiden yani cimâdan çok "zina"yı çağrıştırıyor! Bunun en sağlam delîli ise kelimenin kökenine sahip olan Avrupalıların hayat tarzında "zina" diye bir kavram olmamasıdır!
Kelime; TDK sözlüğünde "cinsel ilişki" anlamı taşımamasına rağmen, İngilizce’den Türkçe’ye tercümede 3. sırada "cinsel ilişki" anlamına geldiği için bu kelimeyi "cimâ" ve "zînâ"yı içine alan bir bütün olarak da düşünebiliriz.
Yukarıdakileri bir tarafa bırakıp "seks=cinsel ilişki" olarak kabul etsek bile bu defa kimler arasında helâl veya haram olduğu olgusu karşımıza çıkmakta!
Bütün bu bilgiler ışığında "seks günah mıdır değil midir" sorusuna, "evet, günahtır" veya "hayır, değildir" cevabını vermek; sorudaki kelimenin hem zinâyı hem de cimâyı, Batılı zihninde ise sadece zinâyı karşılamasından ötürü karmaşa meydana getirir!
Bütün inananların bildikleri üzere Kur’an ve Sünnet’te zinâ (nâmahremler arası seks, nâmaharemler arası cinsel ilişki) günah/haram; cimâ ise sevap/helâl olarak emredilmiştir ki bu münasebetin helâl olanının yaşanması sırasında karı-kocaya düşen bütün vazife ve sorumluluklar ile münasebetin her türlü kaidesi çok iyi bilinmeli; böylece meydana gelecek nesillerin topluma zararlı kişiler olmasının da önün geçilmelidir.
Kur’an ve Sünnet’ten delil getirerek, yer almıyorsa müctehidlerini belirtmek suretiyle İcmâ ve Kıyâs’tan hüküm aktararak verilecek cevaplar; inanmayanlara delil, inananlara ise kaynaklara ulaşarak bilgilenme aracı olacaktır ki bu sâyede ilim öğretme ve öğrenme sevâbı da elde edilmiş olacaktır.
Allah Celle Celâlühu hepimizden râzı olsun; Resul-i Ekrem Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa’ya (SallAllahu Aleyhi Vesellem) komşu eylesin! AMİN!

Okudunuz mu?  Akika kurbanını mevlüt ile ikram etmek

Kayıtsız Üye
simdi kardesim bak dinle günah degildir diye sex evli olmadan yapılırsa gunahtır bu da zina oluyor kuran-ı kerimde yazıyor


Misafiriz
sadece karınla/kocanla vajinadan günah değil.oral vs diğerleri günah(mış)


Kayıtsız Üye
Nikahlı eşin olursa günah değil…ama nikahsız biriyle sx yapmak çok ama çok günah…

Okudunuz mu?  Farzları yerine getirmeyen müslüman münafık mıdır

Kayıtsız Üye
Abi bütün günahların anası sestir cennetten de o yüzden atıldık ses yuzunden


cinsellik gunahmi, escortla iliski gunahmi

Bu kategoride yer alan Çocuğun ailedeki yeri ve önemi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinsel ilişki günahmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.