Anasayfa
21 Aralık 2023, 23:11
sizden5
Abone

Cennette cinsel ilişki var mı

Cennette cinsel ilişki var mı

Mert11
Hocam nasıl diyim şuan aglayip çok uzuldum malesef ben islam dininden cikmayi düşünüyorum kuranda hurilerden bahsediliyormus hocalar cennette cinsel iliski ve sarap olcak diyormus ne bilim dilim damagim tutuldu bunlar dogrumu hocam şuan buyuk bir soktayim Allah neden boyle bisey versin bize lütfen cevap verin yoksa islam dini artik benim için bitmistir lütfen dogruyu soyleyin nedir bunlar varmi cennette boyle seyler tam anlatin mecazi laflarla deyil sinirlenirim tepemde lütfen

Okudunuz mu?  Forma giymek caiz mi?

Yorum: Cennette cinsel ilişki var mı

sevdiyar
Cennetteki senin yapmak istediğin planın ne acaba merak ettim. İlişkiyi istemezsen yapmazsın olur biter.
Cennetteki içki dünyadaki gibi sarhoş edici şeyler değil aklımızın yetmeyeceği güzellikte içecek şeylerdir.
Her ikisinde akla ve mantığa aykırı bir durum yok.


Yorum: Cennette Cinsel Iliski

Kayıtsız Üye
Cennette cinsellik olduğuna dair bir şey yok kuran da yok,hurilerden ise bahsedilir, bunlar çok güzel ve eşlerine sadık kadınlardır. cennette en önemli nimet huzurdur. bu huzur tarif edilemeyecek kadar yüksektir ve insana zevk verir.sizi anlayan sizi seven,ve her şeyi ile sizin için yaratılmış kadınlardır huriler, yani sizin hoşlanacağınız şekilde yaratılmıştır.,onlar size huzur ve mutluluk verir. her şeyi ile sizin için yaratılmış ve sizi seven, dinleyen ,anlayan,güzelliği size mutluluk veren, yanınızda huzur bulacağınız bir eş istemez misiniz ?.şarap konusunda ise şarap meyveden yapılan tatlı bir içecektir.cennette sarhoş etmeyen bu içecek bulunur. bu dünyada şarabın yasak olması şaraba alkol katılması. bu yüzden şarap yasaklanmıştır. alkolsüz şarapta yasaktır zira harama yakınlaştırabilecek şeylerde yasaklanmıştır. çünkü alkolsüz şarap içen biri alkollü şaraba yönelebilir.

Okudunuz mu?  Domuz kılı kullanılan eşyalar hangileridir?

Yorum: Cennette cinsel ilişki var mı

bbgbbg
Kardeşim dünyada zinadan kaçmaya karşılık Allah(azze ve celle) cennette -sınırlarını bilemiyoruz- huriler vermesi kadar doğal ne olabilir ki? Hayır yani insanların yemek,içmek,uyku gibi en temel ihtiyaçlarından biri cinsel ilişkidir."Ya cennette sınırsız meyve varmış bu nasıl iş ben dinden çıkıyorum." dese biri dönüp "şaka mısın?" deriz değil mi? Eee cinsel ilişkide temel ihtiyaç olduğuna göre ? Hayır dinden çıkınca napıcaksın cinsel ilişkiyi mi bırakıcaksın ? Dünyada sadece müslümanların cinsel ihtiyacı yok her insanın hatta hayvanlarında ihtiyacı var.

Okudunuz mu?  Rüyada okey oynadığını görmek

Şarap ise üstteki kardeşimiz açıklamış Kur’an’da cenneteki şarap sarhoşluk vermeyen cennet içkisi olarak anlatılır.Hidayeti veren Allah’tır.(azze ve celle) Allah(cc) şeytana ve nefsimize uydurmasın,amin.


Abdiyet
Selamun Aleyküm sakın ola ki dinden çıkmayı düşünme özellikle bu sebepten dolayı. Anladığım kadarıyla bunların Kur’anda yazdığını başkalarından duymuşsun. Neden yüce Allah’ın kelamını kendin okumuyorsun ?

Okudunuz mu?  Dilek dileme duası

Huri konusuna gelince maalesef çoğu insanın aklına huri denince cinsel ilişki geliyor. Bu yanlış bir düşüncedir.

Hurilerin eşlerine karşı birçok görevleri vardır. Bunlardan biriside eşlerinin mutlu etmek, güzel sözler konuşmak, kalpleri huzurlu ve mutlu kılmak için her şeyi yaparlar. Ayette bahsedilen uruben kelimesi bu tür anlamlar içerir.
Abdurrahman Es sadi’ şöyle demiştir: Bu ayetin anlamı, her zaman eşlerinin yanlarındadırlar. Uruben eşinin yanında, eşini mutlu edecek sözler söyleyen huriler demektir. Bu hurilerin endamı en güzel şekilde, güzelliği dillere destan, muhabbeti ve cilvesi son derece mükemmeldir. Konuştukları zaman akıllar havaya uçar, kişiyi mutlu eden sözleri hiç tükenmez. Bu huriler; eşlerinin yanında yanık seslerle, hoş sedalı ezgiler söylerler. Bu hurilerin bakışları, eşlerinin kalplerini huzurla doldurur. Bir yere vardıklarında orası nur, güzel koku ve neşe ile dolar. Ayrıca bu huriler cinsel konuda; hepsi gençliğin zirvesi olan ve en ideal yaş olan otuz üç yaşlarında olup, cinsi münasebet sırasında işvelidirler. Onlar cana yakın, anlayışlı, razı eden ve razı olunan, üzülmeyen ve üzmeyen, gönülleri hoş tutan, gözlerin nuru ve gözlerin cilası olan kimselerdir. (Tefsir Sa’di, S. 833)

Okudunuz mu?  Allaha söz verdim ama tutamadım kefaret gerekir mi?

Buradaki yiyecek ve içecekler cennette de olacak. Fakat verdiği lezzet farklı olacak. İçki bu dünya’da sarhoş ettiği için haram. Cennette ise sarhoş etmez bu yüzden haram olmasının bir nedeni yok. Cennetteki nimetleri düşünüp beğenmemezlik yapmamalıyız. Yüce Allah öyle uygun gördüyse bir sebebi vardır. Örnek olarak cennette bal ırmakları var. Balın viskozitesi belli. Baldan ırmak mı olur diye düşünüyor olabiliriz. Şu an anlamamız mümkün değil. Her kavrayamadığımız nimeti istemememiz manasız olur. İnşAllah yüce Allah biz kullarını oraya layık görürse orada daha iyi anlayacağız.

Okudunuz mu?  Bu sözleri söyleyen dinden çıkarmı

Muhammed-15: Allah’a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?


Mert11
Hocam çok saolun eyvAllah simdi aklim basima geldi cennette oyle bisey istemem bende olur biter bana sorucak olursan evet ben hiç cinsel iliski girmeyecem bu hayatta hem gunah hem sacma bir şey

Okudunuz mu?  Vesveseler içinde boğuluyorum.

Kayıtsız Üye
Kardeşim sen yanlış anlamışsın olayı. Cinsel ilişkiye EVLENMEDEN girmek zinadır ve çok büyük günahtır. Ancak evlendikten sonra eşinle istediğin gibi (elbet sınırları var onları araştır derim) ilişkiye girebilirsin. Yani evlendikten sonra ilişki kesinlikle günah değildir (dediğim gibi sınırları var dışarı taşımazsan). Tabii kendi fikrin istemiyor olabilirsin ancak günah değil ( evlendikten sonra). Umarım açıklayıcı olmuştur. Daha fazla bilgi sahibi olmak için sorularla İslamiyet adlı siteden bilgi edinebilirsin 🙂

Okudunuz mu?  Vesvese mi yoksa gerçekten guslüm bozuldu mu?

cennette cinsellik, çinsel, huriler cennette ne grevleri nelerdir

Bu kategoride yer alan Halife nedir ayette anlatılmak istenen? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette cinsel ilişki var mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.