Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:50
sizden01
Abone

Vesveseler içinde boğuluyorum.

Vesveseler içinde boğuluyorum.

ezgi
S.a. öncelikle birkaç zamandır maruz kaldığım vesvese bunalımları yaşadığımı söylemeliyim. sonra bir soru soracağım nolur önce soruyu cevaplayın. sonra da bu vesvese illetinden nasıl kurtulabilirim bana yardım edin. Vesveselerim genellikle son dönemde öğrendiğim nikah meseleleriyle ilgili.

Soru şu: Bir erkek karısına boşama hakkı vermediği halde karısı erkeğin görmediği, duymadığı yerlerde başka birçok insana kocası kendisine böyle bir hak vermiş gibi anlatsa bu kadına boşama hakkı geçer mi? Bu kadın boşama hakkına sahip olur mu?

Okudunuz mu?  Mezi veya Vedi bir giysiye bulaşıp kuruduktan sonra bir başka giysiye bu bulaşır mı?

Hayatım bu vesvese hastalığı sebebiyle cehenneme döndü. Eşimin bana söylediği bazı sözler sebebiyle bende boşama hakkı var zannettim. Bunu hocalara sorarken sorular anlaşılabilsin diye bende boşama hakkı varmış gibi sordum. Hem de birçok hocaya sordum. Şimdi de soruları sorarken bende boşama hakkı varmış gibi söylediğim için bana bu hak geçti mi yoksa diye vesveseler içinde kıvranıyorum. Nolur bana yardım edin.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre gelen sarı akıntı nedir?

Cevap: Vesveseler içinde boğuluyorum.

Kırlangıç.
İlk sorunuzun cevabını bilmiyorum ancak vesveseye prim verdikçe daha da artacağına eminim, bizzat defalarca şahit olduğum şey.Üstüne gittikçe büyüyecek ama siz başka şeylere odaklandıkça yok olup bitecek.


Cevap: Vesveseler içinde boğuluyorum.

Hoca
boş vesveselerden ibaret.
boşama hakkı olsa ne olur olmasa ne?

Okudunuz mu?  Cünüplük bir kişiden bir kişiye bulaşır mı ?

Cevap: Vesveseler içinde boğuluyorum.

turkan
boşama hakkının kadında olması ne demek ki?
bu hak kadında olsa ne oluyor,kadın boşol dıyınce mi boşanılıyor?


turkan
şimdi ben sorunuzu tekrar okudum.boşama hakkı nedir google dan baktım…alıntılıyorum
ama siz hocaya gidip eviniz varmış gibi anlatıp evle ilgili soru sorarsanız eviniz olmaz..onun gibi bence size bir hak geçmemiştir.

Okudunuz mu?  Hüddam daveti nasıl yapılır?

Sual: Bir kadın, boşanma hakkı kendi elinde olmak üzere nikahlanmak için ne yapması gerekiyor?
CEVAP
Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye’de diyor ki:
Kadın, boşanmak benim elimde olmak üzere seninle evlendim der ve erkek de bunu kabul ettim derse, kadının boşanması kendi elinde de olur. Erkek eşine (İşin, senin elinde olsun) veya (Kendini sen boşa) yahut (Diler isen boşsun) gibi cümlelerden birini söylerse, kadın, ancak o oturumda kendisini boşayabilir. Kocası (Ne zaman istersen kendini boşa) derse, o oturuma mahsus olmaz. Kadın istediği zaman, kendini boşayabilir.

Okudunuz mu?  Evde beslenen hayvan uğursuzluk getirir mi ?

Kendisine boşanmak hakkı verilen kadın, kocasına (Seni boşadım) derse, boşanma işi gerçekleşmez. (Kendimi boşadım) demesi lazımdır. Nikah yapılırken kadın, (Ne vakit istersem, kendimi senden boşamak üzere…) diyerek, şart ederse, erkek de, nikah yapılırken, bu şartı kabul ettim derse, böyle şartlı nikah sahih olur ve kadın da boşanmak hakkına sahip olur. Erkek boşanma hakkını verse, kadın (Ben boşanma hakkını istemem) dese de, hakkını red etmiş olmaz. Dilediği zamanda, kendini boşayabilir. Erkek nikah yaparken, (Boşanmak senin elinde olmak üzere, seni nikah ettim) derse, nikah sahih olup, boşanmak hakkı kadının elinde olmaz. Fakat, önce kadın, (istediğim zaman, boşanma hakkı elimde olmak üzere sana nikahlandım) der, erkek de, (kabul ettim) derse, hem nikah sahih olur, hem de, boşanmak kadının elinde olur.

Okudunuz mu?  Banyoya işedikten sonra , o banyodaki gusül kabul olur mu

Sual: Nikah kıyılırken, kadının boşanma hakkını almasını tavsiye eder misiniz?
CEVAP
Tecrübelerimize istinaden söylüyoruz. Genelde kadın erkeğe göre daha duygusaldır. Olaylarda tez etkilenir. Hislerine mağlup olur. Zaruri haller hariç, boşanma hakkını almasını tavsiye etmeyiz.


nikahta vesvese, vesvese ile boşama sözü, nikah konusunda vesvese yapmak

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken besmele çekecek miyiz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseler içinde boğuluyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.