Anasayfa
12 Aralık 2023, 7:10
hakkinda
Yönetici

Hz. Salih’in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Hz. Salih’in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Hz. Salih’in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?


Cevap: Hz. Salih’in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Desert Rose
Sâlih Peygamber Semud kavmine gönderilen peygamber olup Nuh aleyhisselam ın oğullarından Sam’ın neslinden olup Hz. Âdem’in 19. kuşaktan torunudur. Âd kavmi helâk olduktan sonra felaketten kurtulanlardan Semud, Sam ile Hicaz arasındaki Hicr denilen yere yerleşti. Semud’un torunları Ad’in helâk olduğu yere gidip yerleştiler. Reisleri de Cenda bin Amr isminde birisi idi. Zamanla bolluğa kavuşup Ad kavmi gibi azdılar. Taşlardan yaptıkları putlara taptılar. İşte bu diyarda Hz. Sâlih doğup büyüdü. Küçük yastan itibaren putlara tapmazdı, ve ileride kendisinin Semûd’e lâzım olabileceği için ona kimse bir şey diyemezdi. Azgınlıklarından dolayı Allahü Teâlâ onlara Sâlih aleyhisselamı peygamber olarak gönderdi : « Biz Semûd kavmine kardeşleri Salih’i (gönderdik) » . Hz. Sâlih onları putlara tapmaktan men’edip azgınlıklarından sakındırdı. Onları imâna davet edip Hz. Nuh’un dinini tebliğ etti. Birçok kavim gibi Semud’un çoğu Sâlih peygambere isyan, azı imân etti : «Dediler ki: Sen, olsa olsa iyice büyülenmiş birisin! Sen de ancak bizim gibi bir insansın » . Bütün hakaretlere rağmen Hz. Sâlih onları Tatlı dille imâna çağırdı ise de Semud peygamberini büyülenmiş yalancı ve büyüklenen diye itham etmeyi bırakmadı. Yüce Allah taşkınlıklarından dolayı Semud’un kadınlarını kısır bıraktı. Ağaçlar kuruyup meyve vermedi, hayvanlar yavrulamaz oldu. Bu durum karşısında Sâlih âleyhisselama hâkâret edip onu ölümle tehdit ettiler. Peygamberliğinin kanıtı için ondan bir mucize isteyip, mucize gösterdiği takdirce ona inanacaklarına söz verdiler. Kayadan bir deve meydana gelmesini istediler. Deve olmasını istedikleri kaya büyüyüp gebe bir deve sekline döndü. Devenin yavrulaması üzerine bazıları imân etti.

Okudunuz mu?  Zina edenler evlenebilirmi?

Hz. Salih’in fiziksel özellikleri hakkında başka bilgi mevcut değil…


Cevap: Hz. Salih’in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

kayıtsız üye
Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu


Yorum: Hz. Salih’in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden ne isteğiniz varsa Allah size onlari versin [amin amin ]

Okudunuz mu?  Kutuplar gavslar evliyalar sufiler şeyhler dervişler hakkında bilgi

hz salihin özellikleri, hz salih in fiziksel özellikleri, hz salihin özelikleri madeler halinde

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammed'in Hz. Hatice ile olan evliliği hakkında bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Salih’in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.