Anasayfa
14 Nisan 2022, 19:59
Sure Ayet
Yönetici

Sorumluluk ile ilgili ayetler

Sorumluluk ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Sorumluluk ile ilgili ayetler nelerdir 10 tane sorumluluk kelimesinin geçtiği ayet lazım


Cevap: Sorumluluk ile ilgili ayetler

maydın
Sorumluluk Ayetleri

Bakara (233)
-Emzirmeyi tamamlamak isteyenler için- anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler Onların (annelerin) yiyeceği, giyeceği, örfe uygun olarak babaya aittir Hiçbir kimseye gücünün üstünde bir yük ve sorumluluk teklif edilmez -Hiçbir anne ve hiçbir baba çocuğu sebebiyle zarara uğratılmasın- (Baba ölmüşse) mirasçı da aynı şeyle sorumludur Eğer (anne ve baba) kendi aralarında danışıp anlaşarak (iki yıl dolmadan) çocuğu sütten kesmek isterlerse onlara günah yoktur Eğer çocuklarınızı (bir süt anneye) emzirtmek isterseniz örfe uygun olarak vereceğiniz ücreti güzelce ödediğiniz takdirde size bir günah yoktur Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki, Allah yapmakta olduklarınızı hakkıyla görendir.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimin ilk inen ayetleri nelerdir?

Tevbe(92)
Kendilerini bindirip (cepheye) sevk edesin diye sana geldikleri zaman, senin, "Sizi bindirebileceğim bir şey bulamıyorum" dediğin; bu uğurda harcayacakları bir şey bulamadıklarından dolayı üzüntüden gözleri yaş döke döke geri dönen kimselere de bir sorumluluk yoktur.

Tevbe(93)
(93) sorumluluk ancak, zengin oldukları halde senden izin isteyenleredir Bunlar, geri kalan (kadınlarla) birlikte olmaya razı oldular Allah ta kalplerini mühürledi Artık onlar bilmezler.

Okudunuz mu?  Nas Suresi Neden İndirilmiştir?

Bakara Suresi, (284)
Göklerde ve yerde ne varsa Allah’a aittir. Gönlünüzde olanı açığa vursanız da gizleseniz de Allah sizi ondan sorguya çeker. (Sonra) dilediğini bağışlar, dilediğine de azap eder. Allah her şeye kadirdir.

Enbiya Süresi (23)
Allah, yaptığından sorumlu tutulamaz; onlar ise sorguya çekileceklerdir.

Okudunuz mu?  Necm Süresi Nüzul Sebebi

İsra Suresi (36)
Bilmediğin şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan (yaptıklarından) sorumludur.

Nahl Suresi (93)
Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.

Okudunuz mu?  Muharrem ayı ve aşure günü ile ilgili ayetler

Cevap: Sorumluluk ile ilgili ayetler

Hoca
Sorumlulukla ilgili ayetler
Kuranda Sorumluluk

9. Sure (Tevbe Suresi), 92. Ayet
Kendilerini bindirip (cepheye) sevk edesin diye sana geldikleri zaman, senin, "Sizi bindirebileceğim bir şey bulamıyorum" dediğin; bu uğurda harcayacakları bir şey bulamadıklarından dolayı üzüntüden gözleri yaş döke döke geri dönen kimselere de bir sorumluluk yoktur.

Okudunuz mu?  İnfitar Süresi Nüzul Sebebi

9. Sure (Tevbe Suresi), 93. Ayet
Sorumluluk ancak, zengin oldukları halde senden izin isteyenleredir. Bunlar, geri kalan (kadınlarla) birlikte olmaya razı oldular. Allah ta kalplerini mühürledi. Artık onlar bilmezler.


sorumluluk ile ilgili ayetler, sorumlulukla ilgili ayetler, sorumluluk ile ilgili ayet

Bu kategoride yer alan Kuran'da Hz İsa ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sorumluluk ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.