Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

İhtilam oldum mu bilmiyorum gusül abdesti almam gerekir mi ?

İhtilam oldum mu bilmiyorum gusül abdesti almam gerekir mi ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar,

öncelikle 2 gün önce gusül abdesti aldım bugün sabaha karşı bir ıslaklık gördüm ama haberim yoktu normalde ihtilam olurken yani meni akarken her zaman haberim olur uyanırım ben bugünse idrar baya birikmiş ona kalkmıştım hemen koştum tuvalete sonra baktım ıslaklık olan bölgeye dokundum böyle yapışkan jel kıvamında bir şey yoktu sadece ıslaklıktı sonra 1 2 saat sonra kokuyor mu acaba diye baktım hiç koku vs. yok ben idrar olduğunu düşünüyorum ama bilemiyorum çünkü idrarım baya birikmiş uykumdan uyandım gusül almam gerekir mi acaba bir yardım edin lütfen 🙁

Okudunuz mu?  Banyo yaptıktan sonra bacaklara ve ayaklara soğuk su dökmek sünnette var mı? Sağlık açısından faydalı ve sünnet olduğunu

Cevap: İhtilam oldum mu bilmiyorum gusül abdesti almam gerekir mi ?

Sabri
meni şüphesi varsa yıkan yoksa idrar veya mezi olabilir yıkanmana gerek olmaz.


İhtilam olup olmadığımı bilmiyorum hatırlamıyorum bu halde namaz kıldım

alonsof1
Selamunaleykum dostlar. Ben ihtilam olup olmadığımı kestiremiyorum bilmiyorum. Çünkü normalde ihtilam olunca erken kalkınca sorun yok çünkü ıslaklık yaş oluyor ve anlıyorum. Ama bugün ve bazen geç uyandığım zaman ihtilam oldum mu acaba diye düşünüyorum çünkü ıslaklık olsa bile uyanana kadar kurumuş oluyor ve anlamıyorum böylece. Ve bu halde vakit namazlarımı kılıyorum. Bu durum günah mı.

Okudunuz mu?  Ağda yapmak abdesti bozar mı ?

Yorum: İhtilam oldum mu bilmiyorum gusül abdesti almam gerekir mi ?

vel Fecr
Allahu alem sabah namazına kadar hem ihtilam olunması hemde o sürede kuruması biraz zor gibi.
illa ki bir nemlilik veya koku izi kalır. eğer iz ve kokuda yoksa namazlarınıza fitne olmasın, ihtilam olmamışsınız demektir.

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken burna su çekmenin ölçüsü nedir,genizin sızlaması gereklimidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhtilam oldum mu bilmiyorum gusül abdesti almam gerekir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.