Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:46
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti çok uzun sürüyor

Gusül abdesti çok uzun sürüyor

Kayıtsız Üye
Gusül abdesti alırken banyoda çok uzun kalıyorum. Vücudumun heryerine su gitmesinden emin olmam için. Ama bazen emin olamıyorum. Bu bir vesvesemidir? Ve gusül alırken banyoda ortalama ne kadar sürede kalınmalıdır?


Yorum: Gusül abdesti çok uzun sürüyor

arifselim
Gusül abdesti için yıkanma süresi ortalama en fazla 10 dakika olabilir. Su değdiği halde acaba diyerek tekrar tekrar yıkamak vesvesedir. Bundan kurtulmak için asla tekrar etmemek gerekir. En doğrusu budur ve bundan fazlası insanı gereksiz yere rahatsız eder.

Okudunuz mu?  Banyoya işemek gusül abdestini bozar mı

Yorum: Gusül abdesti

Kayıtsız Üye
Hocam benim sorum şafiilere gore guel abdesti ile ilgili.ben güsl abdestini şu şekilde alıyorum:önce normal banyo yapıyorum sonra avret yerlerimi yıkıyorum.sonra besmele çekip niyet ediyorum.niyetten sonra normal namaz abdesti alıyorum.sonrada baştan başlayarak sag ve sol omuzu üçer kere yıkıyorum.üç et kere yıkadıktan sonrada basımı şampuanla iyice tekrardan yıkayıp vücudumu keseliyorum.en sonunda namaz abdesti alıp çıkıyorum.hocam aldığım güzl abdesti dogrumu?en sonda namaz abdesti almaya gerek var mı

Okudunuz mu?  Tırnak kesmek hanefilerde abdesti bozarmı

Yorum: Gusül abdesti çok uzun sürüyor

Hatt
Guslün geçerlidir ancak sünnete uygun değildir. Guslün farzlarını ve sünnetlerini okuyup maddelerini ezberle.


gusül abdesti alırken çok uzun sürüyor, gusül abdesti uzun sürüyor, vesvese

Bu kategoride yer alan Kulak ameliyatı oldum nasıl gusül alınır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti çok uzun sürüyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.