Anasayfa
14 Mayıs 2022, 4:29
missa95
Abone

Rıdvan Biatı Kimler Arasında Olmuştur?

Rıdvan Biatı Kimler Arasında Olmuştur?

Araştıran
Rıdvan Biatı Kimler Arasında Olmuştur Hakkında Bilgi Alabilirmiyim Şimdiden Allah Razı Olsun


Cevap: Rıdvan Biatı Kimler Arasında Olmuştur?

maydın
Rıdvan Biati veya Şecere Biati
Hicretin yedinci yılında, Resulullah (s.a.a) ashabını umre yapmak için seferber etti. Medine Müslümanlarından bin üç yüz veya bin altı yüz kişi Resulullah’ın (s.a.a) bu çağrısına olumlu cevap vererek Hz. Peygamber’le birlikte Mekke’ye doğru yola koyuldu. Re-sulullah (s.a.a) kurban etmek için beraberinde yetmiş deve getirmiş ve "Ben umre yapmaya gidiyorum, dolayısıyla yanıma silâh al-mıyorum." buyurmuştu.
Kervandakiler Zu’l-Huleyfe denen yerde ihram bağlayarak Mekke’ye doğru hareket edip Mekke’den dokuz mil uzakta Hudey-biye denen yerde toplandılar. Müslümanların Mekke’ye doğru hareket ettiklerini duyan Mekke halkı dehşete düştü. Hemen Mekke’nin etrafındaki kabilelerden ve kendi taraftarlarından bir ordu hazırlayarak Halid b. Velid’i veya İkrime b. Ebu Cehl’i iki yüz atlıyla Müslümanların Mekke’ye doğru ilerlemelerini önlemeleri için gönderdiler.
Resulullah (s.a.a) bunu görünce Kureyş ordusuyla savaşa hazırlanarak Müslümanlara, "Allah Telâ bana sizden biat almamı emretti." buyurdu. Müslümanlar da gelerek savaştan kaçmayacaklarına dair ona biat ettiler. Bazıları da, ölünceye kadar direneceklerine dair biat ettiklerini söylerler.
Kureyş, Resulullah’la (s.a.a) müzakere etmek için bir grup gönderdi. Müzakere için gelenler bu manzarayla karşılaşınca korkarak Hz. Peygamber’le uzlaşıp, ona barış önerisinde bulundular…

Okudunuz mu?  Yağmur isminin anlamı nedir?

Rıdvan biatı Rasulullah (sav),ashabı kiram arasında olmuştur…


rıdvan biatı, ridvan biati, rıdvan biatında kimler vardı

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimizin (asm) Veda Haccı Duasını verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rıdvan Biatı Kimler Arasında Olmuştur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.