Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Ölmekten korkuyorum cehenneme girecek gibi hissediyorum.

Ölmekten korkuyorum cehenneme girecek gibi hissediyorum.

Kayıtsız Üye
ölmek ilk başta bana sevimli geliyordu ama şimdi cenneminlik olduğumu hissediyorum sanki ne yaparsam yapayım ALLAH ı razı edemeyecmişim gibi hissediyorum ruhen intihar ettim bedenende intihar edersem bu sefer tam cehennemlik olurum. böyle tuhaf bir haldeyim ne yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Vitir namazında kunut dualarının ikisinidemi okuyacağız yoksa birini okumak yeterlimi ?

Yorum: Ölmekten korkuyorum cehenneme girecek gibi hissediyorum.

#UguR
"Selamünaleyküm. Ölümden korkmamak akıllı işi değildir. Bilhassa ölümden sonrasını düşünüp endişe etmek, Allah dostlarının işidir. Ne var ki, ölümden korkmak bizim anlayışımızda, ölümden sonrasına hazır olmak şeklinde sonuç vermelidir. Bunun dışındaki korkunun değeri yoktur."
| Nureddin Yıldız

Okudunuz mu?  Kıyamet gelicek die çok korkuyorum ne yapmalıyım

Yorum: Ölmekten korkuyorum cehenneme girecek gibi hissediyorum.

Kaptan
Korkunuz veya sevinciniz cehennem, cennet olmasın. Korkunuz Allah olsun. Mesela ben cehennemden hayatta korkmam beni korkutan tek şey Allah’ın rızasından ayrı düşmek. Ben dua ederken de öyle derim, "Allah’ım sen benden razı ol, ben cehennemde yanmaya razıyım" Kendini cehennemde görmek korkman anlamına gelmiyor. Ben kendimi hiç cennete layık görmem, belki öyleyimdir ama yinede görmem. Allah karar verir buna. Ben kendimi hep cehennemde yanıcakmış gibi hazır tutarım. Benim için cennet cehennem zerre umrumda değil, Allah’ın rızası umrumda.

Okudunuz mu?  Dişlerimi estetik amaçlı kaplama yaptırdım ayrıca dolgu da var bu konuda dini hüküm nedir?

Sana gelince sen yap yapman gerekenleri Allah’ı razı edemeyecekmiş gibi düşünme. Çünkü bazen tek bir hareket Allah’ı razı edebilir. Bazen de tek kötü bir hareket Allah’ın rızasından edebilir. Kendine "Ben Allah’ı razı edeceğim" diye bir hedef koy. Hep hedefin olsun.

Bu kategoride yer alan Hz.Ömer'in adaletle ilgili yaşanmış öyküleri verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölmekten korkuyorum cehenneme girecek gibi hissediyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.