Anasayfa
18 Mart 2022, 14:40
sizden02
Abone

Ergenlik çağı hakkında bilgi verir misiniz?

Ergenlik çağı hakkında bilgi verir misiniz?

sorularla islam
Ergenlik çağı hakkında bilgi verir misiniz?


Cevap: Ergenlik çağı hakkında bilgi verir misiniz?

Galus
Soru: Ergenlik çağı hakkında bilgi verir misiniz?
Cevap:

Ergenlik çağı, erkeklerin ihtilam, kızların da adet görmeğe başladıkları zamandır. Ergenlik çağının başlangıcı erkekler için on iki ve kızlar için de dokuz yaştır. Bu yaşların sonu her ikisinde de on beş yaştır. Yani on beş yaşına girmiş kız ve erkekler ergenliğe ulaşmış demektir.

Okudunuz mu?  Yalnızlık kader midir yoksa imtihan mı?

Cevap: Ergenlik çağı hakkında bilgi verir misiniz?

Hoca
İbadet ergenlik çağına girmiş ve akıllı olan kadın erkek her müslümana farzdır. Ergenlik erkeklerin ihtilam olmaya (rüyalarında boşalmaya), kızların da adet görmeğe başladıkları zamandır.

Bu kategoride yer alan El ile mezi getirmek gusül gerektirir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ergenlik çağı hakkında bilgi verir misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.