Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:09
missa94
Abone

Akait Ve Kelam Nedir?

Akait Ve Kelam Nedir?

Kayıtsız Üye
Akait ve kelam ne anlama gelmektedir Akait ve kelam nedir ? bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim


Cevap: Akait Ve Kelam Nedir?

Altundal
Akait Ve Kelam Nedir?

Akaid, akd kökünden türetilmiş olan akîde kelimesinin çoğuludur.
Akide, sözlükte gönülden bağlanılan, düğüm atçışçasına sağlam inanılan şey demektir.
Dini literatürde akide, inanılması zorunlu olan ilke (iman esası, mü’menün bih), çoğulu olan akaid kelimesi ise İslamiyet’de inanılması farz olan husustur, iman esasları, dinin temel kural ve hükümleri anlamına gelmektedir. Buna göre, dinin temel kuran ve hükümlerini oluşturan iman esaslarından bahseden ilme de akaid ilmi denir.

İslâm akaidinin ilk ve en önemli kaynağı Kur’ân-ı Kerîm, daha sonra da sahih hadislerdir.
Kur’an’da Allah’a, peygamberlerine, kitaplara, meleklere, âhirete, kâza ve kadere iman konusuna temas eden ve yer yer ayrıntılı bilgiler veren bir çok âyet vardır. Hadis kitaplarının iman, enbiya, tevhid, cennet, cehennem, kader, kıyamet gibi bölümlerinde, iman esaslarıyla ilgili çeşitli açıklamalar yer almaktadır. Bu sebeple de kur’an ayetleri ile başta mütevâtir hadisler olmak üzere sahih hadisler akaidin temek kaynaklarını teşkil eder. İman esaslarının belirlenmesinde tek kaynak vahiydir.

Okudunuz mu?  Allah'a yemin edip bozmak dinden çıkarır mı

akaid ve kelam nedir, akaid ve kelam, kelam nedir

Bu kategoride yer alan Necasetten taharet ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akait Ve Kelam Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.