Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:49
Hadisler
Yönetici

Fatır Suresi ile ilgili hadisler

Fatır Suresi ile ilgili hadisler

@hmet
Fatır Suresi ile ilgili hadisler
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v)’in fatır suresi hakkındaki hadisleri nelerdir?

754 – Ebu Saîd (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), "Sonra biz o kitabı kullarımızdan (beğenip) seçtiklerimize miras bıraktık. İşte onlardan kimi nefsine zulmedendir. Onların bâzısı mutedildir, onlardan bir kısmı da Allah’ın izniyle hayrat (ve hasenât yarışların)da öncü ol(up kazan)andır…!" (Fâtır, 32) âyeti hakkında şunu söyledi: "Bunların hepsi aynı makamdadır, hepsi de cennettedir."

Okudunuz mu?  Namazda yılan ve akrep öldürülebilir mi?

Tirmizî, Tefsir, Melâike (Fâtır), (3223).

755 – İbnu Abbas (radıyAllahu anhümâ): "Onlar orada şöyle bağrışırlar: "Rabbimiz, bizi çıkar, yapmış olduğumuzdan bambaşka iyi amel (ve hareketler)de bulunacağız." Size, iyice düşünecek kimsenin düşünebileceğ’i, öğüt kabul edilebileceği kadar ömür vermedik mi? Size (azâb ile) korkutan da gelmişti. Şimdi tadın (o azâbı)! Artık zâlimler için hiçbir yardımcı yoktur" (Fâtır 37) âyetinde geçen "korkutan da gelmişti" ibâresinde kastedilen şeyin Kur’ân’la gelmiş olan Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm) olduğunu söyledi."

Okudunuz mu?  Hatemü'l-evliya kitabı (yazar: Hakim et-tirmizi)

(Rezin ilâvesidir, kaynağı bulunamamıştır.)

Bu kategoride yer alan Sebe Suresi ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fatır Suresi ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.