Anasayfa
15 Kasım 2023, 6:55
Siyer
Yönetici

Peygamber Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde, “Benim resmimi bulup görürseniz, ayak altına alıp çiğneyin” diyor

Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde, “Benim resmimi bulup görürseniz, ayak altına alıp çiğneyin” diyor.

Hoca
Peygamber Efendimiz (sav) bir Hadis-i Şeriflerinde, “Benim resmimi bulup görürseniz, ayak altına alıp çiğneyin” diyor. Bu Hadis-i Şerif sahih midir?

Cevap: Bahsettiğiniz mealde bir Hadis-i Şerif görmüş değiliz. Bu sebeple sıhhati hakkında fikir beyan edecek durumda değilim. Ancak, bu mevzuda başkaca Hadis-i Şerifler vardır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin vefatıyla ilgili şiir

Cevap: Peygamber Efendimiz (sav) bir Hadis-i Şeriflerinde, “Benim resmimi bulup görürseniz, ayak altına alıp çiğneyin” diyor. B

AYSEN
islamiyette resimler ile ilgili hükümler vardır özellikle suret resimlerinin heykel put gibi şeylerin evde bulundurulmaması ile ilgili fakat peygamber efendimizin kendisi ile ilgili böyle bir sözden kesin bilgi edilmemiştir

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin soyu

benim resmimi bulup görürseniz ayak altına alıp çiğneyin, hz peygamber hadisi benim resmimi gorurseniz

Bu kategoride yer alan İslamiyetten önce Arabistanda hangi inançlar yaygındı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde, “Benim resmimi bulup görürseniz, ayak altına alıp çiğneyin” diyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.