Anasayfa
2 Ekim 2021, 14:00
Kavramlar
Abone

Tedvin Ne Demektir?

Tedvin Ne Demektir?

Fetva Meclisi
TEDVÎN NEDİR?
Sözlükte "toplamak, bir araya getirmek" anlamlarına gelen tedvîn, hadis ilminde, sahabe tarafından yazılmış olan sahifeleri bir araya toplayıp bir kitap oluşturmaya, sözlü olarak rivâyet edilen hadisleri yazıp bir kitapta toplamaya denir. Hz. Peygamberin vefatından sonra sahabenin değişik şehirlere dağılması neticesinde binlerce sahabenin bulunduğu yerlere giderek, onların ilminden yararlanmanın tabiûn için zor olması ayrıca; farklı siyasî ve itikâdî görüşleri olan fırkaların hadis uydurmaya yeltenmeleri tedvini zorunlu hale getirmiştir. Bu çalışma, Ömer b. Abdülaziz (ö. 101 / 719)’in isteği ile gerçekleştirilmiştir. İbn Şihab ez-Zührî (ö.124/741) tedvîn görevinin verildiği âlimlerden birisi olarak, kaynaklarda hadisi ilk tedvîn eden zât olarak anılır. (A.G.)

Okudunuz mu?  Eyyam-I Bid Ne Demektir?

Cevap: Tedvin Ne Demektir?

Muhammed
tedvin vedir kısaca sözlük anlamı

  1. Derleme.


Kelime-i Şehadet

Kayıtsız Üye
Kelimeyi sehadet getirirken tecvid kuralina uygun olarak eshedu el la ilahe illAllah demimiz mi gerekiyor? Eshedu eN la diye okursak bir sakincasi var mi?

Okudunuz mu?  İhraz Ne Demektir?

Yorum: Tedvin Ne Demektir?

arifselim
Her iki şekilde de şehadet getirilmiş olur. Ancak tecvit kurallarını bilen kimsenin tecvidli bir şekilde okuması çok daha uygundur. Bilmeyenler ise direk okuyarak getirebilirler


tedvin nedir, tedvin ne demek, tedvin ne demektir

Bu kategoride yer alan Cennetül Esma nedir? Cennetül Esma ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tedvin Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.