Anasayfa
29 Ekim 2023, 14:42
missa02
Abone

Hz Musa Ve Hz Nuh Un Doğum Tarihleri Nedir

Hz Musa Ve Hz Nuh Un Doğum Tarihleri Nedir

Kayıtsız Üye
Hz Musa Ve Hz Nuh Un Doğum Tarihleri Nedir Hz Musa Ve Hz Nuh peygamberimiz ne zaman doğmuşlardır ?


Cevap: Hz Musa Ve Hz Nuh Un Doğum Tarihleri Nedir

DZALBAY

< ARKEOLOJİK BELGELER
Hazret-i Mûsânın yaşadığı dönemin Hiksoslardan sonra olduğu bugün artık kesin olarak bilinmektedir. Tarihi kaynaklara göre Mûsâ aleyhisselamın döneminin; MÖ 1300 başlarına doğru olduğu ileri sürülmüştür. Bu dönem, Mısır merkezli dünyada çok hızlı ve tarihi açıdan çok önemli olayların yaşandığı dönemdir. Yine bu dönem, Mısır ve Hitit devletleri arasında dünyanın en büyük devletini belirlemek için bir dizi diplomatik ve sıcak savaşların yapıldığı dönemdir.
>

< Üçüncü asır gelince:

"Bizden öncekilerin şu putlara tazimleri, ancak, Allah katında, şefaat etmele-rini umdukları içindi!" diyerek onlara tapmağa başladılar, küfürlerini artırdılar.

Bunun üzerine, Yüce Allah, onlara İdris Aleyhisselâmı, Peygamber olarak gönderdi.

İdris Aleyhisselâm, onları, putlara tapmaktan men ve Yüce Allâha ibadete da-vet etti.[72]

Fakat, onlar, İdris Aleyhisselâmı, yalanladılar. Yüce Allah da, onu, yüksek bir Makama kaldırdı.

Putperestlik, Nuh Aleyhisselâmın zamanına kadar artmakta devam etti. Yüce Allah, Nuh Aleyhisselâmı, Peygamber gönderdi. Nuh Aleyhisselâm, onları, Yüce Allâha ibadete, uzun zaman davet etti. Fakat, onlar, Nuh Aleyhisselâma karşı koydular ve kendisini, yalanladılar.[73] >
Bu yazıya bakarsak,Hz.Nuh as.Hz Adem’den 300-500 yıl sonra yaşamış olabilir.Her şeyin doğrusunu Allah cc bilir.


Cevap: Hz Musa Ve Hz Nuh Un Doğum Tarihleri Nedir

Kayıts
hz.nuh yaklaşık olarak m.ö10950 civarı hz.musa m.ö.1300lü yıllar.H.z adem ise en az m.ö.50000 olarak tahmin edilir.


Cevap: Hz Musa Ve Hz Nuh Un Doğum Tarihleri Nedir

Kayıtsız Üye
çok sağolun babam sordu bunları bulamasam kızabilirdi ALLAHRAZIOLSUN sizden ve tüm emeği geçenlerden

Okudunuz mu?  Elif lam mim ra tilke ayetul kitab vellezi unzile min rabbike

Kayıtsız Üye
hz.nuh yaklaşık olarak m.ö10950 civarı hz.musa m.ö.1300lü yıllar.H.z adem ise en az m.ö.50000 olarak tahmin edilir. bu tarihker yanlış hemde yalan.


haydar
Hz Nuh – m.o 2763 – m.o 1813 Hz Musa – m.o 1393 – m.o 1273 yinede en igisini ALLAH bilir


Kayıtsız Üye
adem atamız. 2000 yıl ömürlu idi. yanı 2000 yıl yaşadI. EFENDİMİZ SÖYLÜYOR (SAV) ADEM ATAMDAM BANA KADA 6000 YIL GEÇTİ DER. (BU TABI VEFATINDAN SONRA MANASINA GELIYOR.) EFENDIMIZDEN BU GÜNE KADAR 1444 YIL GEÇTİ.HESAP ORTADA YANİ : 2000+6000+1444= 9444 YIL TAKRİBEN GEÇTİ. İNSANLIĞIN YAŞU BUDUR. BEYLER DIKKAT DUNYADAKİ İNSANLIĞIN YAŞI. YİNE EFENDİMİZDEN ALINTI KIYAMETE EFENDİMİZ. BENDEN SONRA BİR 1000 YIL GEÇER AMA 2. BİR 1000 GEÇMEZ. BU NET GİBİDİR.


Kayıtsız Üye
124000 peygamber geldiğine göre ve ortalama 60 yıl yaşadıklarını söylersek 124000•60= 7.440.000 yıldır insan oğlu dünyada yaşıyor


Kayıtsız Üye
Kardeş bakkal hesabı gibi yapmışsın ama keşke iki satır bir şey okuyup yapsaydın.
Kusura bakma ama gerçekten çok aşırı saçma olmuş.


Kayıtsız Üye
peygamberler sevirleri cilus şeklinde değildir. bir kardeşimizin hesabı doğru. 9444 insanlık yaşı doğrudur.


Kayıtsız Üye
hesaplamalara göre hz ibrahimin m.ö 2300 yıllarında yaşadığı hz yusufun m.ö 2.000 yıllarında yaşadığı hz yusufun hz yusuftan 400 yıl sonra gelip hakımiyet kısmen kurduğunu naşını kenana götürdüğü ve taluta ve hz davut arasına 500 yıl olduğu yani m.ö 1050 yılları olduğu hesaplamalarda çıkmaktadır. kuranda geçen calut batı kayıtlarındada golyat olan 3 insan boyundaki amelika kıralınıda m.ö 1100 ile 1050 arasında yaşadığı batı kayıtlarında mevcuttur. onun için bu hesaplama doğrudur.


Kayıtsız Üye
Yahu arkadaşlar bilimsel bir veriniz yok! Duyduğunuzu yazıyorsunuz.. Lütfen iyi araştırma yapalım.

Okudunuz mu?  İslam'ın inanç esasları nelerdir?

Kayıtsız Üye
peygamberlerin birisi vefat edip hemen ertesi gün diğeri doğmuyor,birisi yaşarken bir diğeri,bir başkası dünyaya gelmiştir. hesaplamayı bu durumu dikkate alarak yapıp yorum getiriniz.örneğin 4 sıradaki hz nuh 950 yıl yaşamış.öldüğünde ise en az 11 inci sıradaki ıshak peygamber,kendisine peygamberlik verilmemiş olsa bile hayatta idi.


Ahmt
İnsanlı ömrü 7 bin yılı geçmeyecek. Buna göre hesap edin. En iyisini Cenab- Hak bilir.


Kayıtsız Üye
şuan yapılan kazılarda elde edilen kemiklerin arkeolojik yaşlarının 5 milyon olduğu kesin bir şekilde saptanmıştır ve bir arkadaşımızın tespitide doğrudur madem kuran 124 bin peygamberden bahsediyor 40 yılda bir peygamber gelmişse dünyaya en kötü ihtimalde 124.000 x 40 demektir oda 4.960.000 yıl eder yani bu yazılanlar hep yanlıştır


Kayıtsız Üye
Nuh Tufanı denilen olay,MÖ:34.yy’daki buzul erimeleridir.Bu durumda Nuh’un yaşı MÖ:4.binyıl,yani 6000 civarındadır.


Kayıtsız Üye
Hz adem 1000 yıl yasamış senin hesabına gore çok daha fazla eder bu konuda hadislerr bakmak lazım insanlık tarihi 10000 yılı gecmez aynı anda birden fazla peygamber yasamıstır daha dogrusunu ALLAH bilir


Kayıtsız Üye
yahu 124.000 peygamber gelmişte sıraylamı gelmiş bilgisiz kardeşim tarih oku biraz yahudiler bir günde 80 peygamber şehit ediyormuş. Ayrıca musa as harun as yuşa as bi,rklikte yaşamadılarmı ibrahim as ishak as ismail as isa as zekeriyya as yahya as


Kayıtsız Üye
Adem as 1000 yıl yaşamıştır deniyor. 2000 yıl hiçbir yerde geçmez


Kayıtsız Üye
İnsanlık yası bulmak mümkün değildir.
Kuran’ı Kerim’i okuyan biri yukarıda yazılı olanların böyle olmadığını iyi bilir.
Peygamberlerde farklı dönemlerde yaşamıştır.
Örneğin nuh peygamber için bin yıldan elli yıl eksik yasattık der. Yanı 950 yıl yaşamıştır.
Ve hz. Adem ile ilgili her hangi bir tarih söz konusu dahi değildir.
Ve dünya yaklaşık yedi milyar yıldır var.
Bugun kömür ve petrol bundan önceki canlıların fosillerinden meydana geldiğine göre ortalama olarak yedi milyar yıl önce dünya olması normaldir.
Saygılar hürmetler

Okudunuz mu?  Yeni Doğan Bebek için dinimizin emirleri nelerdir? Bebek doğunca neler yapılmalıdır?

Kayıtsız Üye
Değerli arkadaşar insanlı örü 7000 yıldır diye rivayet çok fazlasını hiçbir kimse dememiştir. burda en can alıcı şeyi söylemek istiyorum İmamı Rabbani hz nin metubatındaki nota bakılırsa İsa as milatta değil m.ö 392 lerde yaşamış yani hristiyanların milat safsatası çürüyor.


Kayıtsız Üye
Aynı anda yaşayan bir çok peygamber vardır.


Kayıtsız Üye
Çok bilgim olmamakla beraber, uygarlık tarihi en az 6000 bin yıllık insanlık tarihinden bahseder. Ancak bugünkü göbeklitepe dediğimiz bölge ise en az 12000 yıllık insanlık tarihine sahiptir. Gerisini siz düşünün. Ben milyarlarca yılı çok abartı buluyorum.


Kayıtsız Üye
Merhaba;
Dünyanın yaşı 7 milyar yıl değil. Güneş sistemiyle birlikte dünyamızın yaşı 4,6 milyar yıldır (Tahmini). İnsanlık tarihi ise, yine tahmini olarak 2-4 milyon yıldır. Selam ve sevgiyle kalın.
Macit Şekerci


Kayıtsız Üye
adam 124000 peygamber demiş milyon hesap cıkarmıs önceden peygamberler üstünden hesap yapacak olursak hep ic ice yasamislar çok hesap yapmaya gerek yok peygamberimiz ortalama vermiş benden önce 6000 yıl benim ümmetimde 1500 2000 yıl kadar olacak diye yani insanlık tarihi ortalama su anda 7500 yıl gibi kıyamet yakındır kafanızı yormayın EN DOGRUSUNU ALLAH BİLİR


Kayıtsız Üye
İyide Doğru Tarih varmı nereden okuyacaksın son bir kaç yıla kadar İnsanlık Tarihini 7000 seneyle sınırlıyorlardı bir göbekli, tepe çıktı Tarih 5000 sene birden geriye gitti 12000 yıllık tapınak çıktı.Yakın zamanda bakarsın bir şeyler daha bulunur bu seferede belki 50 000 Sene geriye gider. En doğrusunu ALLAH Bilir.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde kaç peygamberin ismi geçer

Kayıtsız Üye
Aynı anda dünyanın çeşitli yerlerinde bir çok peygamber bulunuyordu.Nasıl ki hz.Musa ile hz.Harun ve hz.Şuayb aynı anda peygamberdi.


Kayıtsız Üye
Hz Nuh MÖ 2904 MÖ 1954 yılları arasında 950 yıl yasamıstırHz İbrahim MÖ 1952 yılında Hz Nuh un vefatından 2 yıl sonra doğmuş ve MÖ 1777 yılında 175 yaşındayken vefat etmiştir.Hz Musa ise MÖ 1527 yılında doğmuş MÖ 1407 yılında 120 yaşındayken vefat etmıstır.Bu tarihler Tarihcilerin ortak görüşüdür.


Kayıtsız Üye
Aynı anda yaşayan bir çok peygamber geldi bu hesap doğru değil. Musa as ile kardeşi Harun as, yusuf as Yakup As mesela aynı dönemde yaşadılar.. Aynı anda yüzlerce peygamberin yeryüzünde görevlendirildiği rivayet edilmiştir.


Kayıtsız Üye
hz nuh MÖ 2904-1954 yılları arasında 950 yıl yasamıştır vefatından 2 yıl sonra hz ibrahim doğmustur( 1952 ) nuh tufanı MÖ 2304 yılında olmuştur hz Musa ise MÖ 1527-1407 yılları arasında 120 yıl uasamıstır


Kayıtsız Üye
En doğrusunu Allah bilir.

Nuh tufanı 25-30 milyon yıl önce, henüz Anadolu coğrafyasının büyük çoğunluğu sularla kaplıyken ve Ağrı dağı Cudi dağı gibi bugün Nuh’un gemisinin kalıntılarının olabileceği düşünülen yerler henüz dağ değilde deniz seviyesinden biraz yüksekte iken gerçekleşmiş olması akla en yatkınıdır. Aksi halde bugün ki halleriyle 5 bin metre yüksekliğindeki Ağrı dağının ya da 2 bin metre yükseklikteki Cudi dağının tepesine gemi ulaşacak şekilde bir su yükselmesi mümkün değildir. Yeryüzündeki buzulların tamamı erise ve atmosferdeki bütün sular bir araya gelse böyle bir su seviyesine ulaşılamaz. Elbette Allah isterse her şey olur. Ancak biz biliyoruz ki Allah bu evrende bir sistem inşa etmiş ve kendi koyduğu kuralları çerçevesinde bu sistem milyarlarca yıldır işliyor. 2 bin yada 5 bin metrelik bir su yükselmesi bu kurallara uygun görünmüyor.

Okudunuz mu?  İnkar etmeden düşünmek caiz mi?

Tufanın sebebine gelirsek; yüksek ihtimalle kıtalardan birinin kırılmasından kaynaklanan büyük Tsunamiler olabilir. Bu yüzyılda Endonezya , Japonya açıklarında olan depremlerin sebep olduğu Tsunami’lerle karaya vuran suların çekilmesi bile 1-2 günü buluyorken o dönem Afrika veya Amerika kıtasındaki bir parçalanmanın ne denli büyük bir su baskınına sebep olacağını zihninizde siz canlandırın.

Bazı yorumlarda aynı dönemde birden çok peygamber olabileceğinden bahsedilmiş, doğrudur. Fakat peygambersiz geçen dönemleri de hesaba katmalısınız. Örneğin bizim peygamberimizle bir önceki peygamber arasında kaç yıl boş geçmiştir ? 124 bin peygamberin çeyreğinin aralarında bile bu kadar zaman boş geçmiş olsa varın siz hesap edin insanlık tarihi ne kadar eski olabilir.

Kaldı ki peygamberler, insanlar saptıkça ve kendilerine öğretilen dinden uzaklaştıkça gönderilmişler. Bu sapkınlığın gerçekleşebilmesi için de 2 peygamber arasında bir boşluk olması gerekir. Yoksa sürekli peygamberler insanların başında olsaydı sapkınlığa gidecek fırsatları olmazdı.


Kayıtsız Üye
Hz Musa nin yasadigi dönem ile ilgili 4 ayri tarih verilmektedir
1-) Yahudi takvimine göre MÖ 1393-1273 yillari arasinda 120 yasamistir.
2-) Ussher Kronolojisine göre MÖ 1571-1451 yillari arasinda 120 yasamistir.
3-) Tarihcilerin görüsüne göre MÖ 1527-1407 yillari arasinda 120 yasamistir.
4-) 2. Ramses in cagdasi ise MÖ 1293-1173 yillari arasinda 120 yasamistir


Kayıtsız Üye
Hz Musa için en yaygin görüs Exodus ( Israilogullarinin Misirdan cikisi ) MÖ 1447 yilinda oldugunu kabul ettikleri için Exodusda Hz Musa 80 yasinda oldugu için
HZ Musa MÖ 1527- 1407 yillari arasinda yasadigi Kabul edilir


Kayıtsız Üye
Zamanda yolculuk yapmış gibi oldum. Bütün yazılanları bir çırpıda okudum ama kafam hala karışık. Matematik bilgim alt üst oldu. Şimdi sırayla Kurandaki İsra, Yunus , Hud ve Yusuf ayet ve sürelerini dikkatli tekrar okuyacağım.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişiyle evlenmek için dua

Kayıtsız Üye
Hz Nuh MÖ 2844-1894 yillari arasinda 950 yil yasamistir. Dogrusu budur cünkü 2904-1954 yillari yanlistir sebebi ise Terah 130 yasindayken Ibrahim dogdugu hesaplanmistir bu yanlistir Terah 38 yasindayken ikizleri Haran ve Nahor dogmustur Ibrahim ise Terah 70 yasindayken dogmustur.Hz Ibrahim 58 yasindayken Hz Nuh vefat etmistir, ( MÖ 1894 ) ayni yil Oguz Han ( Zülkarneyn ) dogmustur.

Hz Adem MÖ 3900-2970 ( 930 yil ) Hz Sit MÖ 3770-2858 ( 912 yil ) Hz Idris MÖ 3278-1913 ( 365 yil ) Hz Nuh Mö 2844-1894 ( 950 ) Nuh Tufani MÖ 2244 HZ Hud MÖ 2177-1713 ( 464 yil ) Hz Salih MÖ 2051-1793 ( 258 yil ) Hz Ibrahim MÖ 1952-1777 ( 175 yil ) Hz Zülkarneyn ( Oguz Han ) MÖ 1894-1734 ( 160 yil ) Hz Ishak MÖ 1852-1672 ( 180 yil ) Hz Lut
MÖ 1953-1813 ( 140 ) yil ) Hz Lut Hz Ibrahim in yegeni oldugu halde Hz Ibrahimden 1 Yas büyük idi.Hz Ismail MÖ 1866-1729 ( 137 yil ) Hz Yakup MÖ 1792-1645 ( 147 yil ) Hz Yusuf MÖ 1701-1591 ( 110 yil ) Hz Eyüp MÖ 1636-1408 ( 228 yil ) Hz Musa MÖ 1527-1407 ( 120 yil ) Hz Harun MÖ 1530-1407 ( 123 yil ) Hz Zekeriya MÖ 85-4 ( 81 yil ) Hz Yahya Mö 5 MS 27 ( 32 yil ) Hz Isa MÖ 5 MS 28 ( 33 yil ) HZ Davut MÖ 1040-970 ( 70 yil )

Hz Suayb ve Hz Zülkifinin disinda tüm peygamberlerin dogum tarihleri bilinmektedir


Kayıtsız Üye
Bazi kaynaklarda Hz Süleyman in dogum tarihlerini MÖ 1011-931 diye verirler ki bu yanlistir Cünkü annesi Batseba 1009 yilinda dogmusturve Batseba daha önce uriya nin esi idi Batseba MÖ 1009-937 yillari arasinda 72 yil yasamistir Hz davut un büyük oglu Absalom da MÖ 1009 yilinda dogup MÖ 978 yilinda 31 yasindayken ölmüstür Buradan da anlasilacagi üzere Hz Davut un Sonraki esi Batseba ile oglu Absalom ayni yastatir Hz süleyman Hz Davut 51 yasinda ve esi Batseba ise 20 yasindayken MÖ 989 yilinda dogmustur MÖ 970 Hz Davut Vefat edince Hz Süleyman 19 yasindayken Birlesik Israil krali olmustur,Hz Süleyman in Gercek Dogum tarihi Mö 989-931 yillari arasinda 58 yil yasamistir.

Okudunuz mu?  Dua ederken sürekli takılmak

Hz Samuel MÖ 1064-1010 ( 54 yil )
Hz Davut MÖ 1040-970 ( 70 yil )
Hz Süleyman MÖ 989-931 ( 58 yil )

Hz Süleyman Süleyman Mabedini MÖ 967-960 yillari arasinda yaptirmistir.


Kayıtsız Üye
Hz Nuh 17 erkek torunu vardir
Yafesin 8 oglu 1-) Türk 2-) Gomer 3-) Magog 4-) Maday 5-) Yavan 6-) Tubal 7-) Mesek 😎 Tiraz
Hamin 4 oglu 1-) Kus 2-) Mizrayim 3-) Fut 4-) Kenan
Samin 5 oglu 1-) Arpaksad 2-) Elam 3-) Assur 4-) Lud 5-) Aram
Hz Nuh un ilk torunlari Türk- Arpaksad ve Kus Nuh Tufanindan 2 yil sonra MÖ 2242 yilinda dogmuslardir.Kus 93 yasindayken oglu Nemrut dogmustur,( MÖ 2149 ) Nemrut MÖ 2149-1904 yillari arasinda 245 yil yasamistir Nemrut öldügünde Hz Ibrahim 48 yasindaydi .Kus 71 yasindayken Keldani kralligini kurmus ve 62 yil yönettikten sonra oglu nemrut a birakmistir.Nemrut Hud peygamberin oglu Peleg ile cagdastir.Peleg MÖ 2143-1904 yillari arasinda 239 yil yasamistir.Peleg ve Nemrut ayni yil ölmüstür,


Kayıtsız Üye
HZ Nuh ile Hz Musa ile ilgili bir görüste sudur. Son Sümer Krali Ibbi-Sin MÖ 2028-2004 yillari arasinda krallik yapmistir Nuh Tufani MÖ 2004 yilinda olmustur ve Sümer medeniyeti son bulmustur. Tevrata göre Hz Ibrahim Nuh Tufanindan 292 yil sonra dogmustur Hz Ibrahim ile Hz Yusuf arasi 251 yil ve Hz Yusuf ile Hz Musa arasi 169 yil ve Musa 80 yasindayken Exodus ( Israilogullarinin misirdan cikisi ) olduguna göre Tufan ile Exodus arasi 792 yildir Tufan eğer MÖ 2004 yilinda olduysa Exodus MÖ 1212 yilinda olur Buda 2. Ramses in ölüm yili olan MÖ 1213 denk gelir Eger Hz Musa 2. Ramses ile kardes gibi büyüdüyse bu kronoloji dogrudur ve Yahudi takvimiyle arasi tam 100 yildir Yahudi takvimine göre Hz Musa MÖ 1392 bu hesaplamaya göre ise 1292 dir.

Okudunuz mu?  Mastürbasyon yapmak istemiyorum ama şehvetim çok arttı

Buna göre Hz Nuh MÖ 2604-1654 Hz Musa 1292-1172 Nuh Tufani MÖ 2004 Exodus MÖ 1212

YAhudi Takvimine göre Hz, Nuh MÖ 2704-1754 Hz Musa 1392-1272 Nuh Tufani MÖ 2104 Exodus MÖ 1312


Kayıtsız Üye
söylediğin tarihler doğru olsa ki kesinlikle uymaz… o zaman Musa peygamber Yusuf as zamanında olur.
İslami kaynaklarda Ulül azim peygamberler arası 1000 yıl gibidir.
imamı rabbani hazretlerinin Mektubat’ında İsa as ın m.ö:390 larda yaşadığı söylenir.
Musa as m.ö 1200 lerde İbrahim a.s 2200 lerde yaşamıştır.


Kayıtsız Üye
Yahu kardeşim bilmiyorsun bari araştır, çoğu peygamber ve nebi aynı dönemlerde yaşamışlardır. Buda sana bir bilgi olsun.


Kayıtsız Üye
Bilimsel veriden kastın nedir arkadaş. noter tasdikli belge mi. Tarih yazılı kaynaklardan çıkarılır. Yazanlarsa insandır. Yazılı taş kitabelerde bile taş bir milyon yıllıkta olsa üzerine kazınan yazı 100 yıllıkta olabilir. Karbon yarılanma ömrü ise doğruluğu mö 1000 li yılları geçmemektedir. Verilen rakamlar hep izafidir. Tarih konusunda en emin bilgiler toplumun geneline yayılmış kutsal metinler ,efsaneler, hikayeler ve tarihe meraklı insanların eserleridir. Kaldı ki tarihi yazıya kazananlar aktarır. Yani bazen gerçek değil kazananların istedikleridir. Mısır tarihi yunan tarihi roma tarihi hatta Osmanlı tarihi hatta ve hatta Türk yakın tarihide böyledir. 1967 veya 1980 li yılları bu kadar yakın olmasına rağmen "bilimsel" verilerle açıklayabiliyor muyuz ki.

Okudunuz mu?  Haram parayla eşya almak

Kayıtsız Üye
dünyada aynı günde yüzlerce hatta binlerce peygamber yaşamış senin hesap yanlış kardeşim


Kayıtsız Üye
aynı zamanda yaşamış peygamberler olduğunu farklı kıtalarda olmadıklarını bilmek gerekir , kaldıkı YIL AY KAVRAMI nın tarihçesi burda önem taşır


Kayıtsız Üye
Yaklaşık m.ö. 3000 de yazılmış sümer metinlerinde nuh tufanından bahseder ve tufanın bu yazının yazılmasından 1000 yıl önce meydana geldiği anlatılır. Yani turan m.ö 4000 li yıllarda olabilir. Birde buna Hz Nuh peygamberin yaşını eklersek, hz Nuhun doğumu m.ö yaklaşık 4600- 5000 li yıllar eder.
Hz. Adem e gelince, o dönem insanlarının ömrünün 900 yıl kadar olduğunu düşünürsek, Nuh peygamber e kadar 10 kuşak geçse, bu da 9000 yıl eder. O zaman 9000. + 5000= 14000 eder. Buna milattan sonra yı eklersek 16000 eder.
Haa derseniz ki kulaklar o kadar mıdır, Sümer tabletlerinde ki anlatılanlara bakınca insan ömrü 800 ile 1200 yıl arasında geçiyor. Sapma payı var. Ama neticede bu rakam 13500 ile 16500 arasında çıkar.


Kayıtsız Üye
İmamı Rabbani hazretlerinin mektubatında isa peygamberin m.ö 392 lerde yaşadığı (takribi ) söyleniyor. Bencede mantıklı çünkü isa as hakkında bilgisi olan bir kitap ve soy yok.


Kayıtsız Üye
Kuran okuyan biri Musa as zamanında 1 tek Fravun olduğunu anlar. Fravun Ramses in erkek oğlu hiç olmamıştır.Aksi taktirde neden Musa as ı evlatlık kabul etsin.


Kayıtsız Üye
Güzel kardesim hesabınızda bir yanılma var. Hz Adem ile hz Muhammed arasında 6000 yıl var ise 1500 de burdan eder 7.500 yıl.
Hz Adem ilk insan ve insanlık ondan çoğalmış ise, Urfa gobeklitepedeki şehir kalıntısı neolacak 12000 yıl öncesi.
Bosnada bir piramit bulundu 30 000 yıl öncesine ait.. Nasıl olacak ozaman.

Okudunuz mu?  Fitne ihtimali kul hakkı

Kayıtsız Üye
İnsanlık tarihi Nasıl 7000 yılı geçmeyecek dersin ilk mabetlerden sayılan göbekli tepenin inşası 12000 yıl önce asyada bulunan bir mağara resminin 44000 yıl olduğu tahmin ediliyor


Kayıtsız Üye
Allah c.c için mümkün olmayacak bir durum yoktur.
25 – 30 milyon yıl önce ne acaba..? şakamı bu…? insan ömrü 7 bin yıllarla sınırlandırılırken bu atmasyon tarihlere gerek yok ayrıca bu tarihleri nereden buldunuz bana kaynak atarsanız sevinirim ömrüm peygamberler tarihi araştırmalarıyla geçiyor, böyle net tarihleri nasıl veriyorsunuz anlayamıyorum.Bilgilerinizin büyük çoğunluğu yanlış madem böyle bir çalışma sunuyorsunuz bilenlere danışın bence…


Kayıtsız Üye
yahu adamlar günde 80 veya 100 peygamber şehit ediyorlarmış ne alaka peygamber varken sapmaz diye ? kurandaki helak olan kavimler nasıl helak oldu ? aynı anda çok peygamber olur elbet ayrıca her beldeye bir peygamber gönderildiğini düşünün yüzlere ülke il ilçe mahalle sosyal medya yokki


hz musa doğum tarihi, hz nuh doğum tarihi, hz musa ne zaman yaşadı

Bu kategoride yer alan İslamda kimlere nikah düşmez başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Musa Ve Hz Nuh Un Doğum Tarihleri Nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.