Anasayfa
26 Mart 2023, 12:27
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyaların En Doğru Çıktığı Zaman

Rüyaların En Doğru Çıktığı Zaman

Hoca
Rüyaların En Doğru Çıktığı Zaman

Buhârî’nin rivayetine göre İbn Şîrîn şöyle demiştir: "Gündüzün rüyası gecenin rüyası gibidir."[19]
Şu kadar var ki, geceleyin görülen rüyaların en doğruları "seher vakitlerinde görülen rüyalardır. Çünkü bu vakit ilahî nüzulün, rahmetin ve mağfiretin yaklaşma zamanı, şeytanlarının da faaliyetlerinin durmaya yaklaştığı bir zamandır."[20]
Gündüzün görülen rüyaların en doğru çıkanları İse kaylûle (kuşluk sonrası) vaktidir. Çünkü sahih olduğu ittifakla kabul edilmiş (Buhârî ve Müslim’in rivayet ettiği) hadiste Enes b. Malik RadıyAllahu anb’dan şöyle dediği rivayet edilmektedir: Bana Um Haram anlattı:
Peygamber SallAllahu aleyhi vesellem bir gün evinde bulunuyordu.
(Uykusundan) gülerek uyandı. Um Haram: Ey Allah’ın Rasûlü, neden gülüyorsun, diye sordu. Rasûlullah SallAllahu aleyhi vesetlem şöyle buyurdu:
"Ümmetimden tahtları üzerindeki hükümdarlar gibi denizde yolculuk yapacak bir topluluk hoşuma gitti."
Ey Allah’ın Rasûlü, Allah’a dua et de beni onlardan kılsın, dedim. Rasûlullah: "Sen de onlardansın" diye buyurdu.
Sonra tekrar uyudu ve yine gülerek uyandı. Bunun benzeri sözleri iki ya da üç defa söyledi. Ey Allah’ın Rasûlü dedim. Allah’a dua et, beni de onlardan kılsın. O da: "Sen ilklerdensin" diye buyurdu.
Daha sonra Ubade b. es-Samit onunla evlendi ve gazaya çıktı. Um Haram geri döndüğünde binsin diye ona bir binek yaklaştırıldı. Binekten düştü ve boynu kırıldı.[21]
Bir rivayette de şöyle denilmektedir: "Muaviye zamanında deniz yolculuğuna çıktı. Denizden çıktığından (gemiden indiğinde) bineğinden yere düştü ve vefat etti" denilmektedir.
Bir başkasında da: "Müslümanların Muaviye ile birlikte ilk deniz yolculuğuna çıktıkları sırada gazaya katılan kocası Ubade b. es-Samit İle birlikte gitti" denilmektedir.[22]
_____________________
[19] Buhârî, Tabir 12

[20] Medâricu’s-Salikîn, 1, 52

[21] Buhârî, 1893; Müslim, 1912

[22] Dr. Halid El-Anberi, Kur’ân Ve Sünnet Işığında Rüya Hakikati Ve Tabiri, Guraba Yayınları, İstanbul, 2003: 26-27.


Cevap: Rüyaların En Doğru Çıktığı Zaman

ASRIN
Görmüş olduğunuz rüyalarda en doğru görülen rüya seher vakti görmüş olduğunuz rüyalardır fakat uykuda olduğunuzdan dolayı hangi vakit gördüğünüzü bilemediğinizden dolayı gündüz niyetine diyerek rüyanızı anlatmaya başlaya bilirsiniz.

Okudunuz mu?  Rüyada arapça yazılar görmek ne anlama gelir?

gerçek rüyalar nasıl anlaşılır, gunduz gorulen rüya tabirlenirmi, hangi saatte görülen rüyalar gerçekleşir

Bu kategoride yer alan Allah Rasûlünü Rüyada Görüp Ondan Emir Almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyaların En Doğru Çıktığı Zaman Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.