Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:57
admin
Yönetici

Rüyaların gerçekleşmesi mümkün mü?

Rüyaların gerçekleşmesi mümkün mü?

müjdelife
benim gördüğüm rüyalar gerçek oluyor bunun nedeni ne olabılir biliyomusunuz lütven gönderin


Cevap: rüyaların gerçekleşmesi mümkün mü

püskevit

Hadis No : 0946Ravi: Ebu HüreyreTanım:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Zaman yaklaşınca, mü’minin rüyası, neredeyse yalan söylemeyecek. Esasen mü’minin rüyası, peygamberliğin kırk altı cüzünden bir cüzdür." Buhari’nin rivayetinde şu ziyade var: "Peygamberlikten cüz olan şey yalan olamaz."
Kaynak: Buhari, Ta’bir 26; Müslim, Rüya 8, (2263); Tirmizi, Rüya 1, (2271); Ebu Davud, Edeb 96, (5019)

Okudunuz mu?  Günahtan pişmanlık duymamak


Hadis No : 0947Ravi: Ebu KatadeTanım:Resulullah (sav)’ın şöyle söylediğini işitmiştir: "Rüya Allah’tan dır. Hulm (sıkıntılı rüya) şeytandandır. Öyle ise, sizden biri, hoşuna gitmeyen kötü bir rüya (hulm) görecek olursa sol tarafına tükürsün ve ondan Allah’a istiaze etsin (sığınsın). (Böyle yaparsa şeytan) kendisine asla zarar edemiyecektir."
Kaynak: Buhari, Tıbb 39, Bed’ü’l-Halk 11, Ta’bir3, 4, 10, 14, 46; Müslim, Rüya 5, (2262); Muvatta, 1, (2, 95

Okudunuz mu?  8 yaşında ölen kızım şimdi cennette neler yapıyor? beni görüyor mu?


rüyaların gerçekleşmesi, rüyaların gerçekleşmesi için ne yapmalı, ruyanin gerceklesmesi için dua

Bu kategoride yer alan Allahümmeğfirlii verhamni ve afini vehdini verzukni duasının anlamı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyaların gerçekleşmesi mümkün mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.