Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Safa Ve Merve Arasında Say ile ilgili hadisler

Safa Ve Merve Arasında Sa’y ile ilgili hadisler

Yetim
SAFA VE MERVE ARASINDA SA’Y

Hz. Cabir (radıyAllahu anh) anlatıyor: Ne Resûlullah (aleyhisselâtu vesselâm) ne de Ashab-ı Kirâm (radıyAllahu an-hümâ)’ı Safa ile Merve arasında birden fazla tavafta bulunmadı, bu da ilk defa yaptıkları tavaf idi. [Eu Dâvud, Menâsik 54, (1895); Nesâî, Hacc 182, (5, 244); Müslim, Hacc 140, (1215); İbnu Mâce, Menâsik (2972)]

Okudunuz mu?  Peygamberimizin kıskançlık hakkındaki hadisleri

İbnu Ebî Müleyke anlatıyor: Hz. Ömer (radıyAllahu anh), Beytullah’ı tavaf eden cüzzamlı bir kadın görmüştü, hemen:

Ey Allah Teâlâ’nın câriyesi, insanlara eza verme, sen evinde otursan kendin için daha hayırlı olurdu! dedi. Kadın (söz tutup) evinde oturdu. Hz. Ömer (radıyAllahu anh)’in vefatından sonra bir adam kadına uğrayarak:

Okudunuz mu?  Sadaka ile ilgili Hadisi Serif

Seni haccdan yasaklayan kimse artık vefat etti, çık evinden! dedi. Kadın adama şöyle cevap verdi:

Allah’a yemin olsun, ben ona sağken itaat edip, ölünce isyan edecek kimse değilim. [Muvatta, Hacc 250, (1, 424)]

İmam Malik’e ulaştığına göre, Sa’d İbnu Ebî Vakkâs (radıyAllahu anh), mürâhık (yani zaman bakımından daralmış, vak-feyi kaçırma endişesine düşmüş) olarak Mekke’ye gelince, Beytullah’la Safa ve Merve’yi tavaftan önce, Arafat’a çıkar, Arafat’tan döndükten sonra tavafını ifa ederdi. [Muvatta, Hacc 125, (1, 371)]

Okudunuz mu?  Hadisler: Türkce, Almanca, Ingilizce, Fransizca

Cevap: Safa Ve Merve Arasında Sa’y ile ilgili hadisler

munzir
Safa ve merve hakkında Hadis için teşekkürler


safa ve merve hadis

Bu kategoride yer alan Dört şey her kimde bulunursa katıksız münafık olur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Safa Ve Merve Arasında Say ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.