Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Safa Ve Merve Ne Demektir?

Safa Ve Merve Ne Demektir?

Fetva Meclisi
SAFÂ VE MERVE NEDİR?
Kâbe’nin doğusunda bulunan iki küçük tepeciğin isimleridir. Bugün Mescid-i Haramın duvarı ile bitişik haldedir. Kur’ân-ı Kerim’de Safâ ve Merve ile ilgili olarak; "Şüphe yok ki, Safâ ile Merve Allah’ın koyduğu nişanlardandır. Her kim Beytullah’ı ziyaret eder veya umre yaparsa, onları tavaf etmesinde kendisine bir günah yoktur. Her kim gönüllü olarak bir iyilik yaparsa, şüphesiz Allah kabul eder ve (yapılanı) hakkıyla bilir." buyurulmaktadır (Bakara, 2/158). İki tepe arasındaki mesafe 350 m. olup, hac menasikinden olan sa’y, bu iki tepe arasında yapılır. (bk. Sa’y) (İ.P.)

Okudunuz mu?  Tahsis Ne Demektir?

Cevap: Safa Ve Merve Ne Demektir?

Muhammed
SAFÂ VE MERVE nedir hakkında kısa bilgi

Allahü teâlâ Kur’ân-ı kerîmde meâlen buyurdu ki:

Şüphe yok ki, Safâ ile Merve Allah’ın şeâirinden (Allahü teâlâya ibâdet etmeye vesîle olan nişâneler, alâmetlerden)dir. İşte kim o Beyti (Kâbe’yi) hac veya umre niyetiyle ziyâret ederse, bunları (Safâ ile Merve’yi) güzelce tavâf etmesinde bir günâh yoktur. (Bekara sûresi: 158)

Okudunuz mu?  Vahdet Ne Demektir?

safa ve merve nedir, safa merve nedir, safa ile merve nedir

Bu kategoride yer alan Re'y Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Safa Ve Merve Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.