Anasayfa
8 Ağustos 2021, 1:04
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Cehennem görmek (Kenz-ul Menam)

Rüyada Cehennem görmek (Kenz-ul Menam)

Ensar2
Cehennem tabiri
Cehenneme girdiğini gören, dünyada zaruret ve üzüntü içinde yaşar. Ahirette azap görür. Cehennemin kapısına kadar gelip içeri girmeden dönen, bütün kötü hallerine tevbe eder. Cehennemde kafirlerin eziyet içinde olduklarını görmek; Allah (C.C.)”ın rüya sahibine ikazıdır. Tevbe etmelidir.Cabir”ül Mağribi diyor ki: Cehennem; cehalet, isyan, küfür, sıkıntı, zaruret, şer, fesat, korkutma, kıtlık, pahalılık, selamet ve emniyetsizlik ile tabir olunur.Abdulgani”En Nablusi demiştir ki: Cehenneme girdiğini gören, büyük bir günah işler. Kendisine bir zarar olmaksızın Cehennemden çıkan, evhamdan kurtulur. Cehennemin kendisine yaklaştığını gören, zalimlerin zulmüne uğrar. Yalın kılıç cehenneme giren, fena konuşur. Küfre düşer. Cehenneme gülerek girmek, allah-ü Teala”ya isyana ve elindeki dünya ni”metleriyle övünmeye delalettir. Birinin kendisini Cehenneme koyduğunu gören, o şahsın sözlerine kanar. Cinayet ve zina gibi büyük günahlardan birini işler. Cehennem olup ne vakit girdiğini bilmeyen, dünyada, oruçsuz, namazsız, zikirsiz ve fakir bir hayat sürer. Ateş korları üzerinde yürümek, halkın hakkına tecavüz etmeye işarettir. Cehennemin zakkumundan yiyen, kaynar suyundan ve kanlı irinli meşrubatından içen, ateşinden yanan, Allah (C.C.)”ın düşmanlarıyla dost olur. Onların kötülüklerine ses çıkarmaz. Halkın gözünden düşer.

Okudunuz mu?  Rüyada çeşitli kuşlar görmek

Cevap: Rüyada Cehennem görmek (Kenz-ul Menam)

gül hira
bu rüyanın anlamı çok kötü 🙁 🙁


Cevap: Rüyada Cehennem görmek (Kenz-ul Menam)

Desert Rose
gül hira kardeş kendi resmini avatar olarak kullanmak yasaktır.


Cevap: Rüyada Cehennem görmek (Kenz-ul Menam)

gül hira
tamam değiştiririm bende mecbur ama niye benim resmimi avatar olarak koymak yasak

Okudunuz mu?  Rüyada cinlerle arkadaş olmak

şaf_ak
uygun olmadığı için kardeşim..

Allah cc rüyada dahi cehennemi göstermesin…


Mürid74
En dogrusunu Allah (c.c.) bilir!!!


Sngl oz
Selam in aleykum rüyamda amcamın kız torunu tarafından silahla öldürülüyor dum daha sonra annemin yanına gittim oturur vaziyette bişey ler söylüyordu ben de siz çökmüş önünde dirseklerine dayanmış bişey ler söylüyordum ancak arkamdan yavaş yavaş cehennemin lafları bana yaklaşıyordu ama geri sini hatırlamıyorum teşekkür ederim şimdiden yorumlariniz için

Okudunuz mu?  Rüyada Çeyrek Altın Görmek Ne Anlama Gelir?

Tohat
Ve aleyküm selam. Farklı tabirleri vardır. Hastalık veya kaza olarak yorumlayan alimler de vardır. Düşman ve zarar vermek isteyenlerin varlığına işaret eden alimler de mevcuttur. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır.


rüyada cehennem görmek, Ruyads cehennem

Bu kategoride yer alan Rüyada çeyizin kaybolduğunu görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Cehennem görmek (Kenz-ul Menam) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.