Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:30
missa2
Abone

İslamda kitap okumanın önemi

İslamda kitap okumanın önemi

Kayıtsız Üye
islamdakitap okumanın önemi


Cevap: İslamda kitap okumanın önemi

Fetva Meclisi
Kitap Okumanın ve Okutmanın Önemi

İslam’ın okumaya verdiği önem büyüktür. Bu büyüklüğe, başta Hz. Peygamberin hayatı olmak üzere, bütün İslam Tarihi şahittir. Bu şahadetlerden bazıları şunlardır:

Okudunuz mu?  Karabaş tecvidi nedir?

Kur’an-ı Kerimin ilk ayetinin ve ilk emrinin "Oku" olması, Hz. Peygamberin ümmi (okuma-yazma bilmez)iken her türlü ilmin zirvesine ulaşmış olması, Bedir Savaşında alınan esirlerin on beş kişiye okuma-yazma öğretmesi karşılığında serbest bırakılması, bu konuda ki peygamberimizin hadisleri ve eğitim faaliyetleri buna delildir.

Okudunuz mu?  Bedduayı geri çevirmek ve büyük konuşma

Dinimiz ve peygamberimiz okuma ve yazmaya bu kadar önem vermişken bizler bu konuya gereken önemi vermiyoruz. Biliyoruz ki okumanın ve yazmanın yaşı yoktur. İnsan istekli olursa hayatta her şeyi başarır. Okumak bir ibadettir. İnsan okudukça bilgi edinir. Bilgisi arttıkça da bilgisinin azlığını hisseder. Bu onda okuma zevkini geliştirir ve okuma alışkanlığı kazandırır. Okuma alışkanlığı kazanan insanın da kendine güveni, bilgisi ve becerisi artar."Kitap okumak dilsize dil, gözsüze göz, güçsüze güç" olur. Kitap okuyan insanın düşünceleri olgunlaşır, ufku açılır. En önemlisi de doğruyu ve yanlışı, iyiyi ve kötüyü öğrenir ve ayırt eder. Öğrendikleriyle de Allah’ın rızasını kazanmaya, cennete kavuşmaya ve cehennemden uzaklaşmaya çalışır.

Okudunuz mu?  Sizin davranışlarınıza bakıp da müslümanlığa özenen insanlar yoksa, imanınızı gözden geçirin

Kitapları sevmeliyiz ve okumalıyız. Evimizin bir köşesinde küçük de bir olsa kütüphane oluşturmalıyız. Kitapları; vitrin süsü olarak değil, en faydalı dost ve arkadaş olarak bilmeliyiz. Okumak en güzel alışkanlıklardandır. Zamanlarımızı bu güzel alışkanlıkla değerlendirmeliyiz. Manevi hayatımıza zarar vermeyen her türlü eseri okumalı ve okutmalıyız. Bununla da kalmayıp okuduklarımızı tefekkür edip, ibret almalı, yeni fikirler üretmeli, keşif ve icatlarda bulunmalıyız.

Okudunuz mu?  İtikat nedir?

Muhterem Müslümanlar!

Okumak Allah’ın emridir. Okumamak ise Allah’a isyandır. Çünkü ayetler de:"Oku, yaratan Rabbinin adıyla oku!" (1) , " (Resulüm) sana vahyedilen kitabı oku" (2) , buyrulur. Hayatını güzelleştirmek ve olgunlaştırmak isteyenlere Peygamberimizin şu hadislerini hatırlatarak hutbeme son vermek istiyorum. "İlim Çin’de de olsa alınız"(3). Faydalı olan ilim mümin’in yitik mal’ıdır. Onu nerede bulursa alsın. (4) O halde, Eğitim, Kültür, Teknik, Medeniyet… Alanında ilerlemek için beşikten mezara kadar kitap okumalı ve çocuklarımıza da okutmalıyız.

Okudunuz mu?  Anne baba hakkını helal etmezse ne olur

İBRAHİM ERGÜL


Cevap: İslamda kitap okumanın önemi

Kayıtsız Üye
Kitap bilgi hazinesidir. Okudukça hazine çoğalır.


islamda okumanın önemi, dinimizde kitap okumanın önemi, islamda kitap okumanın önemi

Bu kategoride yer alan Fedakarlık Nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda kitap okumanın önemi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.