Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:24
missa03
Abone

Güvercin beslemek günah mı

Güvercin beslemek günah mı

Kayıtsız Üye
Güvercin beslemek günah mı ? Dinimize göre güvencin beslemek günah mıdır açıklar mısınız ?


Cevap: güvercin beslemek günahmı

@mir
Sokakta güvercin peşinde koşan bir adamı gördüğünde Resulullah’ın:
"Bir şeytan, bir şeytanı kovalıyor" dediğini. 🙂
okumuştum
senedini bilmiyorum.

3433- ثلاث من الميسر: القمار، والضرب بالكعاب، والصفير بالحمام ["والضرب بالكعاب": اللعب بالنرد. "والصفير بالحمام": دعاؤها (بالصفير) ليلعب بها]ـ التخريج (مفصلا): أبو داود في مراسيله عن يزيد بن شريح التيمي تصحيح السيوطي: حسن

34 – Yezid ibni Şüreyh eş Şamî (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edilen: "Üç şey meysirdendir, (bunlar da) kumar, zar atmak ve güvercine ıslık çalmak." (Ebu Davud, Merasil, No:518, Sh.350) hadis-i şerifi de bunun en açık delillerindendir.

Okudunuz mu?  Abdülcabbar boran hoca diyorki bir mürşide bağlanmayan cennete giremez

عن أبي سلمة، عن أبي هريرة أن رسول اللّه صلى اللّه عليه وسلم رأى رجلاً يتبع حمامة، فقال: "شيطانٌ يتبع شيطانةً".

35 – Ebu Hureyre (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) güvercinin peşine düşen (onunla oynayan) bir adam gördüğünde: "(Şu adam) şeytanı takibeden bir şeytandır." buyurdu.
(Ebu Davud, Edep:65, No:4940, 2/703, İbni Mace, Edep:44, No:3765, 2/1238, Beyhakî, Sünen-i Kübra, Şehâdât:54, No:20941,10/360, Ahmed ibni Hanbel, Müsned, No:8551,3/252)

Okudunuz mu?  Kadınlar kullandıkları pedleri ne yapmalı? çöpe atmak günah diye duydum, yakmak lazımmış yakacak yerde yok ne yapalım

Bu hadis-i şerifte güvercinin arkasından giderek onunla oynayan kişiye şeytan denilmesi; faydasız şeyle meşgul olup hak yoldan uzaklaşmasındandır. Kuşa ve güvercine şeytan denilmesinin sebebi ise, güzel sureti ve tatlı namesiyle insanı peşine düşürtüp, gafletine ve Allahı anmaktan uzaklaşmasına vasıta olmasıdır. (Ahmed Abdurrahman el Bennân, el Fethu ‘r-Rabbanî, 17/228)

Okudunuz mu?  Kardeşlerime bela okudum sonra tevbe ettim kabul olur mu?

Rivayete göre Firavn hanedanının oyunları kuşlarla idi.
İbrahim (Rahimehullah) buyurmuştur ki: Güvercinle oynayan fakirlik tadını tatmadan ölmez. İmam-ı Şurayh (Rahimehullah) güvercin uçurtanlara yerini kiraya vermezdi.

İmam-ı Mücahid (Rahimehullah) :
أَتَبْنُونَ بِكُلِّ رِيعٍ آيَةً تَعْبَثُونَ
"Siz her yüksek yerde bir alâmet bina edip eğlenir misiniz?" (Şuara Suresi:128) ayet-i celilesinin tefsirinde "Zemmedilen yüksek yerlerde yapılan binaların güvercin binaları olduğu" nu Söylemiştir.
(Taberî, Camiu’l-Beyan, No:26700, 9/461, İbni Ebid Dünya, Mevsû’a, 1/84)

Okudunuz mu?  İçimden sesler duyuyorum

Yanıt: güvercin beslemek günahmı

sofi ezel
< galiba ben mesajımı düzeltirken siz cevap yazmışsınız
mesajımın düzeltilmiş halini tekrar okuyunuz. 🙂 >

okudum kardeş ilk yazdığına sonradan eklemişsin. bende bu hadisi tv da hocadan dinlemiştim.verdiğin bilgiler için ALLAH razı olsun.:)


Soru: güvercin beslemek günahmı

@mir
Amin cümlemizden
yeterki ayet ve hadislerle konuşalım ve onlara teslim olalım
o zaman hiçbirimizin arasında büyük anlaşmazlıklar kalmaz
Allahu Alem

Okudunuz mu?  Eşimi içki içmekten nasıl kurtarabilirim

Yusuf
güvercin hastalığı olanlar ne yapacak : ))))))Allah yardım etsin

kuşcunun sözüne güven olmaz diye biri demişti….


Desert Rose
Yaa.. bende kuş besleyenlerin özellikle güvercin besleyenlerin şahitliklerinin kabul olmayacağına dair bir yazı okumuştum ve çok şaşırmıştım benimde aklıma takıldı çünkü çocukluğumdan beri kuşçuluk yapan insanları görmüştüm komşulardan felan ve öyle bir fetvanın olduğunu gördüm.
Abdurrahim fetfalarından (H.Ec 2/41 )

Okudunuz mu?  Sürekli tabak kırılması ne anlama geliyor?

Sebep ise zamanla alışkanlık haline gelerek işi kumara dönüşmüş olması ve bütün gününü kuş uçurarak zamanını heba etmesi gösteriliyor.
Herşeyin iyisini Rabbil alemin bilir. Selam ve Dua ile…


sezgin1
bende güvercin beslemeyi düşünüyorum hemde keyfi olarak niye derseniz arkadaşlar günümüzde o kadar fuzuli şeyler varken misal tv karşısısında geçirdiğimiz saatler güvercin beslemek günah demek çok saçma. o zamanlardaki kişisel konuşmaları hadis diye ancak ilahiyat okumamış tekke veya köylerde yaşayan hamsofu insanların düşüncesidir.sünnet diye araba yerine deve alalım o zaman.biyerde daha okumuştum ne demek yani faydalı ise bakacaz faydasız ise bakmayacağız bunlar insanın merhamet duygusunu alır köylerde bile ineğe verilen değer kedi köpeğe verilmez çünkü süt vs faydalanılmaz insanlar inanılmaz takva yaşar ama.mezhep dönemlerine gelince av için yapılan şeyler caiz diğer türlü öldürmeler caiz değil yani yaşantıya göre hüküm böyle düşünülürse dinimiz belli kesime mi indi yani.

Okudunuz mu?  Yemek duası kısa

sofi ezel
sezgin kardeş kendine mazeret gösterdiğin ve verdiğin örnekler kötü örneklerdir

kötü örnek hiçbir zaman iyi örnek olmaz


Kayıtsız Üye
Peygamber damadı Hz.ALI de guvercin beslemistir besledigi turde ankut dıye bır cins güvercin


mum
Güvercin beslemek hadis

Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Okudunuz mu?  Günü verimli kullanma ile ilgili hadisler

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) bir güvercinin peşinden koşan birini gördü ve şöyle dedi:

Bir şeytan kaçıyor bir şeytan kovalıyor.

Ebu Davud 4940


Muezzin
Merhaba arkadaşlar benim bir çift güvercinim var ve bunlar hep yumurtluyor .ben de yumurtalarını alıyorum bu günah Mi?çünkü almasam çok cugaliyorlar. Cevap verirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili cümleler

arifselim
Merhaba. Bu tür hayvanların bir zararı görülmediği sürece yuvalarına, yumurtalarına ve yavrularına dokunmak ve zarar vermek de caiz değildir.


Muezzin
cevabınız için çok teşekkür ederim fakat çok sevdiğim bu iki güvercinin yavrularını kimse almak istemiyor cins olduğu için çoğalınca da veranayı çok pisletiyorlar bu yüzden alıyorum bu mazeret sayılabilir mi .Allah razı olsun….

Okudunuz mu?  Soy ağacı

güvercin beslemek günahmı, güvercin bakmak günahmı, güvercin beslemek günah mı

Bu kategoride yer alan Peygamberler tarihi yazarı güvenilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güvercin beslemek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.